#Super Mario till 3DS har beskrivits som det bästa från två världar med plattformstopparna från #Super Mario 64 och uppfinningsrikedomen från Galaxy-spelen. Men när jag provspelar en bana hittar jag en förvirrad rörmokare som står med ena benet i 3D-världen och det andra i sitt 2D-arv. Av bara farten glömmer han av att leva i nuet.

Men nu är jag ganska hård och inte så lite orättvis. Jag baserar alla mina känslor på blott en enda bana. Sett till den sockervaddsfluffiga trailern (kika på den nedanför vet jag!) finns alla möjligheter till ett underfundigt spel med en mängd olika perspektiv, teman och – icke att förglömma – en comeback av en saknad och älskad tvättbjörnsdräkt.

En bana som mår bäst i 2D men ändå vill vara 3D.

Den klassiska underjordsbanan jag testar når dock aldrig några storslagna höjder. Och 3D-djupet? #Nintendo har fina meriter när det kommer till att integrera nyskapande inslag i spelupplevelsen. Men allt jag får är några spikförsedda svingande pendlar, ett gäng piranha plants som spottar kletigt bläck på skärmen och mynt som kan samlas i djupled. Ja, ni hör. Jag får känslan av att Nintendo hellre vill spänna 3D-musklerna än att visa faktiskt gameplay som briljerar. Jag studsar på några goombas, gör ett par odramatiska hopp och når flaggstången utan nämnvärd ansträngning.

Bristen på utmaning kan också vara ett tecken på en av spelets allra första okomplicerade banor. Jag vill tro det. Förnuftet säger att teamet bakom Super Mario Galaxy kan mycket mer än den här kluvna 2D/3D-soppan. På sätt och vis kan det här antas vara en slags remake på bana 1-2 från originalet till NES – fast utan det välsvarvade tempot och precisionen. Jag kan förstå att man vill ha en snäll utmaning på ett hysteriskt mässgolv, men jag vill åtminstone ha en rättvis bild av Mario till 3DS.

Det fulla spelet ser ut att bjuda på fler perspektivbyten.

Så låt oss ännu en gång gå tillbaka till trailern med luftskepp, gröna kullar, snurrande plattformar och bullet bills som andas #Super Mario Bros. 3 snarare än en kreativ kollaps. Visst känns det bättre? Visst känns det rentav sockervaddsfluffigt? Visst känns det till och med som att 3DS kan få det flaggskepp som den så väl varit värd? Innan året är slut vet vi svaret.