Snurra pizza! Ge mig DIN idé för FZ-pizzan!
Fläskfilé
Räkor
Ananas
Gorgonzola
Zucchini
Oliver
Nötfärs
Enbär
Tänker du dig ALLT det där på en pizza?
Ad hoc addendum
Tänker du dig ALLT det där på en pizza?
Don't do it!
Grillade aubergineskivor på pizza är däremot fett gott, sådär så att de är riktigt mjuka och krämiga och söta.
Don't do it!
Grillade aubergineskivor på pizza är däremot fett gott, sådär så att de är riktigt mjuka och krämiga och söta.
Nä, det skrämmer mig lite... Ja, eller smörstekta! Inte alls dumt!
Ad hoc addendum
Tänker du dig ALLT det där på en pizza?
Tänkte att Fläskfilé och Zucchini funkar annars.
Rollspelsguru
Community Developer på Sharkmob
fd. Sr. Community Manager på Battlestate Games
Kan bara stämma in med andra om att ingredienserna på vissa av pizzorna är rent av vidrigt på pizza imo men får iaf ge en stor tumme upp för att det SER jävligt gott och proffsigt ut!
Hoppas business kommer flöda på som fan!
Allt är inte för alla
Men tack
Ad hoc addendum
Allt är inte för alla
Men tack
Exakt så! Därför det uppenbarligen är uppskattat av vissa och inte andra
Bilder från min förhoppningsvis inte sista pizza-bakning:
Den italienska vedeldade ugnen min lillebror har utanför sin stuga:
https://imgur.com/a/VtIWo7S
En av dom åtta färdiga pizzorna:
https://imgur.com/tTE9uVG
Brorsan hade gjort en väldigt konstig deg, men jag fick till det, med dom ingridienser som fanns tillhands.
Observera att jag var förbjuden att grädda pizzorna, det är bara bror som får göra det, därav brända kanter på tallrikar
Bilder från min förhoppningsvis inte sista pizza-bakning:
Den italienska vedeldade ugnen min lillebror har utanför sin stuga:
https://imgur.com/a/VtIWo7S
En av dom åtta färdiga pizzorna:
https://imgur.com/tTE9uVG
Brorsan hade gjort en väldigt konstig deg, men jag fick till det, med dom ingridienser som fanns tillhands.
Observera att jag var förbjuden att grädda pizzorna, det är bara bror som får göra det, därav brända kanter på tallrikar
Nice!
Ad hoc addendum
En pizza som jag hade velat testa, men eftersom jag är kass på pizzor så har inte testat själv än: en älg-pizza. Tänk älgkött i stil med kebab-strimlor eller tunnskivat, lite passande grovhackad eller skivad svamp, lök och kryddat med enbär, svartpeppar och möjligen även rosé-/grönpeppar. Kanske något grönt på som också knyter an till skogen. (Det finns ju en del som använder tallbarr som krydda för att få den där extra ute/skog-feelingen.)
Jag var inne på att göra en hemburgare i samma stil, men det har inte heller blivit av. Såg däremot ett avsnitt av Arlas Matkanalen där en av dom gjorde en liknande.
Till hamburgaren fungerar kryddorna kanske bättre i en majjo, men på pizzan kanske dom gör sig bättre som dom är(?)
Sugen på att pröva, även om det inte är säsong för vilt?
Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.
We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.
@perihelion74: Tro mig eller ej, men jag har jobbat som "svennepizzabagare" , och jag har bland annat gjort en fyrkantig pizza, som skulle se ut som ett visst singelomslag....
Tydligen skall potatisskivor vara grymt gott på pizza. Enligt min fd boss som var på Sicilien och provade det.
Pommes är ju ganska poppis så skivad potatis är väl inte så far fetched. Men vad var det utöver det på pizzan?
Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.
We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.
Pommes är ju ganska poppis så skivad potatis är väl inte så far fetched. Men vad var det utöver det på pizzan?
Tomat och mozzarella om jag inte minns fel. Om jag fattar saken rätt är vi i Sverige lite mer extrema än övriga världen med att lägga mycket på pizzan 🙂
Tomat och mozzarella om jag inte minns fel. Om jag fattar saken rätt är vi i Sverige lite mer extrema än övriga världen med att lägga mycket på pizzan 🙂
Jo, det är ju samma sak med sås. T ex pastasås i andra länder så är det ju mestadels pasta och sedan sås så att den bara ger lite smak, inte dränker pastan som många gör här. Eller kokt potatis med fläsk och så ligger allt och guppar i gräddsåsen... Antar att jag är lite udda där då jag gärna har lite koncentrerad sås och låter sedan ingredienserna i övrigt bidra med smak. Man vill ju känna t ex köttsmaken och sedan variera tuggorna med pyttelite sås som gör att det blir en annan smakupplevelse. Inte en torr, sönderstekt köttbit som man sedan måste doppa i såsen för att det skall smaka något - och så smakar det bara sås. Aja, nu blev det off topic.
Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.
We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.
Passar nog bättre än du tror för där den kommer göras. Inte alls en dum idé, men blir nog svårt att få med gemene FZ-medlemmen på det tåget, men vi kan ju hoppas.
p.s. Min f.d. kollega vill nu skrika på dig "DET HETER BIANCO, VEM HAR HITTAT PÅ BLANC? DET ÄR FRANSKA!" på sin italienska brytning. d.s.
Fritera degen så har ni en äkta festival-langos 🙂
Styret upp och däcken ner
Eftersom det varken finns riktig kebab eller kebabsås utanför Småland, så föreslår jag en pizza som går att göra likvärdig i hela landet.
Tomatsås och ost som bas, kycklingbitar (ej kycklingkebab), pommes, och vitlökssås.
Det går givetvis att komplettera skinka och/eller lök om så önskas.
Du har nog inte besökt många pizzerior utanför småland😉
Eftersom jag är vegetarian så tycker jag att det ska finnas två varianter, en vegansk FZ pizza och en liknande men som inte är vegansk.
Jag gillar vegansk kebabpizza så något sådant skulle sitta fint.
Borde finnas något lämpligare recept för en vegansk pizza än att skända något så klassiskt som kebab kan jag tycka.
Men håller helt med om att alternativ finns för folk som inte kan eller vill äta animaliska produkter.
Eftersom jag är vegetarian så tycker jag att det ska finnas två varianter, en vegansk FZ pizza och en liknande men som inte är vegansk.
Jag gillar vegansk kebabpizza så något sådant skulle sitta fint.
Det finns många goda vegetarianska/veganska pizzor utan "fejk-kött", dom tror jag dessutom är godare. Blir ju lite mer clean eller vad man skall kalla det. Men det är klart, smaken är ju som baken
Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.
We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.