F1 2020 får stöd för Nvidias AI-uppskalningsteknik DLSS

Robot
F1 2020 får stöd för Nvidias AI-uppskalningsteknik DLSS

Vad sägs om 60 fps i 4K med ett RTX 2060 Super?

#DLSS, #F1-2020, #Geforce


Medlem

Älskar idéen av DLSS. Först med DLSS2 det verkligen lyfte men ända sedan de visade DLSS var det nästan det mest intressanta för 2000-serien. Hela idéen att det lite provocerande nog kan bli bättre med DLSS än utan samt bättre FPS är ju fantastiskt. DLSS2 har några synliga artifakter men vågar knappt tänka hur bra det kommer bli i framtiden eftersom modellen kommer bli bättre och bättre.

Såg en raport som spår om framtida industrier och tekniker. Med nuvarande begränsning för Moore's Law vänder man sig till AI mjukvara för att skapa miljardindustri för hårdvara. Nvidia satsar stenhårt på AI processering och DLSS är nog en viktig teknik för att visa vad man kan åstadkomma på konusmentsidan. Deras grafikprocessorer för servers och liknande är redan ruskigt snabba, förstått även att Ampere är ett stort kliv från Turing.

Nu fattas bara att FS2020 också får DLSS stöd, ett spel som verkligen behöver det!

Medlem

Kan rekommendera att höja upplösningen genom DSR eller liknande med DLSS för mindre suddighet.

Medlem

DLSS 1.0 kändes som ett skämt när det kom. Kass bildkvalitet, där native 1440p gav bättre resultat.

DLSS 2.0 känns som svart magi när det funkar bra. Högre bildkvalitet än native 4K i vissa fall och sammtidigt bättre fps.

Medlem

Har jag förstått set rätt om DLSS i teori blir bättre för varje dag eftersom ”AI:n” ständigt tränas, eller ska man se det på annat sätt?

Medlem

Jag testade igår att slå på DLSS men körde bara i 1080p, såg inte knivskarp ut precis, men säkert bättre i 4K som det är tänkt att användas för.

1
Skriv svar