Hur tillagar du köttfärssås?
Stekpanna ... Men vad häller ni i?? Bara Krossade tomater?
Eller ska det va Cream fraishe (hur faen stavas det)
Eller kanske Hot salsa sås som är min favvo med krossade tomater då...
+ massa ketchup förstås
If the left one isn´t right, right is the only one left, right?
Stekpanna eller wokpanna.
Fräs lök, bryn köttfärs, i med krossade tomater, oliver, champinjoner och lämpliga kryddor, ett glas vatten, låt koka tills det är så torrt man önskar.
Allt i ovanstående post är självklart endast min åsikt, och bör läsas som rättstavat även om så inte är fallet.
Jag steker lök tillsammans med köttfärs, tillsätter sedan krossade tomater eller färska körsbärstomater. Efter det kryddar jag och häller i matlagningsgrädde och en gnutta soja.
Ketchup äger absolut inte tillträde i min köttfärssås. Finns det något som förstör mat mer så säg.
C-64, 64kb RAM, The Final Cartridge III, 5,25" 1541-II, WICO Bathandle <---In action Spelmusik
stor gryta , fräs köttfärsen i den tills det är så stekt man vill ha det.
Under tiden brukar jag ha i kryddor, chili,peppar,salt höft måttar tar år av erfarenhet
Sen i med krossade tomater med smak eller ej sen i med par pressade eller fint skurna vitlöks klyftor.
färska champisar.
sen ska det fräsa en bra stund brukar köra det kanske en 20-30min
Sen ska man aldrig äta det samma dag utan låta det svalna sen in i kylan och fräs på det dagen därpå då har det fått bäst smak.
quod similis saporem blandeque coruscant
Gryta;
Fräser hackad lök tills de är gyllenbruna, då har jag i köttfärsen och bryner den tills den är "klar". Brukar fuska lite genom att blanda i färdigköpt tomatsås/pastasås med vitlök/lök osv.
Pepprar, saltar och krossar en vitlöksklyfta i och låter sen det puttra på svag värme. Voila!
Edit: Ahh jo, ibland lite creme fraiche också.
"Örnar kan kanske sväva högt, men vesslor blir inte insugna i jetmotorer."
Mikael 'the_maxx' Löfgren - FZ
jag använder en sån därn tyflon panna med höga kanter, så det är nån bladning av koka/steka?
jag har i.
köttfärs
lök i småå bitar.
riktiga tomater, dom åker i två st olika omgångar.
kethup!
tomatkross
mera lök!
salt, peppar, andra kryddor, vad man känner för, tex oregano
R.I.P The_maxx
Traktörpanna.
Finhackad lök
vitlök
bryner köttfärs
Känner jag för en tjockare sås så häller jag i en matsked mjöl.
Krossade tomater som jag kör i mixer.
lite vatten, ev mjölk. Fast mjölk kan göra såsen lite ljus, och få fixat det med soja är lit bökigt.
Salta, krydda, sjuda några minuter.
Detta varierar jag med det som finns hemma, Svamp, bönor, paprika och kanske lite jalapeno.
Neva knock on 'eavens door.
Ring da bell an scurry, ee 'ates dat.
Steker gul & vit lök, i med färsen, i med lite matlagningsgrädde(inte så mycket), krydda rikligt, och där har ni den bästa köttfärsen någonsin. skippa allt vad tomat heter. såsen i det här fallet är köttsaften blandat med lite grädde. men det är knappt det är någon sås, mest köttfärs:P
stekpanna.
massor med kryddor, chiliFRUKTER( i skivor), KT(krossade janivetvad), vitlök, lite ****** (hemlig ingrediens tro mig, det brukar funka med ****** i mycket) och svamp såklart! lite spiskummin (kryddor)
PS. nån som kan gissa vad den hemliga ingrediensen är?
There are times when the world asks ordinary men to do extraordinary things.
Stekpanna, definitivt.
Back in the day så körde jag med köttfärs++ men om vi snackar "pastasås" kör jag en annan variant.
Jag svettar hackad lök, röd paprika och färsk svamp - ta ur och lägg i hackad bacon, stek och lägg tillbaka löken, paprikan och svampen.
Häll på creme fraishe (stavning) och krydda.
Viktiga kryddor är torkade chiliflakes, ketjap manis (en slags soja) och paprikapulver.
Låt koka i ett par minuter. Döööööödligt gott.
My goal in life is to be the person my dog thinks I am.
Låter lök och svamp svettas i en liten gryta under tiden jag steker köttfärsen(salt o peppar). Sedan i med krossade tomater, creme fraiche, lök o svamp. Pressar i ett par vitlöksklyftor och diverse kryddor. Blaskar i lite soja för att få lite mörkare färg. där får det stå och småputtra ett tag.
Ja, jag kanske är ute och cyklar men det är fanimej miljövänligt - purresnurre@2005
Mr. Poll är igång igen.
Fräser i grytan sen i med allt. Det är väl så de flesta gör?
Dvs. man kan göra det hur som helst och det blir ändå samma sätt.
"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/