Är Mass Effect Andromeda värt att spela?

Medlem
Är Mass Effect Andromeda värt att spela?

Jag läste så många dåliga recensioner om Andromeda att jag struntade i att köpa det. Nu på senare tid har jag dock läst av ganska många som skriver att spelet är riktigt bra bara man kommer igenom den första sega starten. Vad tycker ni?

Medlem

Det är ett helt okej spel men det lever inte upp till namnet. Värt att spela absolut men inget mästerverk.

Inaktiv

Försökt mig på att spela genom det 2ggr utan framgång. Du kan lika gärna spendera timmarna i ett MMO med lite bättre spelmekanik.

För att vara ett ME suger det. Och som spel är det repitivt samt enformigt med en medioker handling.

Releasehästryttare

Skippa det, det finns bättre spel du kan lägga din dyrbara tid på.

Medlem

Enligt mig är det det bästa sedan originalet om du står ut med öppna världar med valfria fetch-quests.

Det är även lite lättsammare ton än domedagskänslan från originaltrilogin.

Mycket väl värt att spela enligt mig.


signatur

Skippy R.I.P. 17/7 2006

Skribent

Helt klart värt att spela. Absolut inget mästerverk, men bra.

Medlem

Stridssystemet är det bästa i hela serien och väger upp för den inte allt för minnesvärda handlingen. Jag hade åtminstone kul i dom 30-40 timmar jag la ner på att dra igenom kampanjen och göra det mesta runtom

Medlem

Helt klart värt att spela. Mycket fin grafik överlag, speciellt när man kör runt på planeter i solskenet.

Mycket bra stridsystem där man kan leka runt mycket.

Helt okej story även om vissa delar är rätt tråkiga. Vill inte avslöja vilka, men tror att du kommer att förstå vilka jag menar när du spelar.

Köp och spela, kan inte kosta många pengar idag.


signatur

Ännu en dag i paradiset.

Medlem

Spelet ingår i Origin Basic Access, inte många kronor i månaden för ett ganska matigt spelbibliotek, det var för att det låg där som jag spelade det.

Jag tyckte det att det var underhållande, spelade igenom det en gång. Lär inte spela igenom det igen dock, men rekommenderar definitivt andra att testa det.

Medlem

Det är ett underhållande spel som många andra sagt. Men spela det för vad det är, inte en uppföljare till Mass Effect.

Medlem

Jag tycket andromeda var underbart och kul. Gillar till och med andromeda met än 3an. Hade det bara släppts 1-2 år senare där dom fixat de flesta buggar och ansikts problem så hadde spelet kunnst bli bästa i serien. Gillar storyn starkt och det var intressant det tog plats i andromeda galaxen i stället för sama gammla milkyway.

Releasehästryttare
Medlem

Köpte det för 49kr tidigare i år och blev positivt överraskad. Hade inte förväntat mig att det skulle vara så bra efter all skit det fick. Det verkar som om utvecklarna hade hämtat mest inspiration från ettan vilket glädjer mig då det är det jag gillar mest, och skulle nog ranka Andromeda högre än både tvåan och trean.

Det enda jag kan klaga på är att medlemmarna i din besättning är rätt ointressanta och gjorde väldigt svaga intryck, speciellt om man jämför med dom tidigare spelen.

Medlem

I det här fallet bör man nog inte snacka om huruvida det är värt pengarna eftersom det ändå går att få för en så pass billig peng. Frågan är om det är värt att lägga ens tid på. Det är ett relativt långt spel och det finns många andra bra spel där ute.

Medlem

Känns som jag pratar upp Andromeda var gång jag skriver något på FZ.

Spelet är segt i början men otroligt bra i mitten - slutet. Det finns inga andra spel som är likt, det är otroligt mycket mass effect nostalgi över det speciellt nu när tankarna om hur man vill att det ska vara jämfört med hur det är har lagt sig.

Tips: Spela inte på svåraste, gör inga tasks, det är typ ingen story utan gör side mission och main, vänta med Voeld till så sent som du kan för att ha en uppgraderad bil vilket gör planeten mycket roligare. Kör på i början, det är lite segt men så fort allt sitter och du är inne i storyn och klar med första planeten så är det verkligen ett genuint bra spel.

FM-guru
F.d. Sisyr

Manuset orsakar tyvärr allergiska reaktioner hos mig. Striderna är lika bra som eller bättre än tidigare Mass Effect-titlar, men manuset är så oerhört taffligt att jag hade tappat intresset helt innan testperioden gick ut (man fick 10 timmar att testa via Origin Access).

Medlem

Stridssystemet är utan tvekan det bästa i serien, vilket väger upp för vissa andra brister spelet har. Många väljer att se originalspelen genom skönmålade glas och ger ME: Andromeda mer skit än det förtjänar. Spela spelet för vad det är, en avstickare inom samma universum, men som inte har något med den första trilogin att göra.

@landahl: Jag rekommenderar även att du tar en titt på Nexusmods och precis som med originalspelen installerar några mods för quality of life.


signatur

If You Have an Idea that You Genuinely Think is Good, Don't Let Some Idiot Talk You Out of It.

Medlem
Medlem

Konstig story.. Man skickas iväg för att vara först på plats på olika planeter och ska sedan avgöra om de är beboliga eller ej.
Men överallt på alla planeter så finns der redan en jävla massa settlements och de har funnits där flertalet år känns det som.. Så de skjuter sig själva i foten.
Kul combat och en del roliga pussel som tagit mycket inspiration från sudoku.

Skribent

Känner lite inför Andromeda som jag kände när jag spelade Dragon Age 2. Allt känns som en spin-off. Nu tycker jag DA2 fick redemption när de sen vävde ihop allt id DA3, vilket kanske Andromeda får om de får en fortsättning.

Men spontant var jag rätt underhållen, även om det är rätt långt ifrån 1-3 både storymässigt och hur buggigt det var i början.


signatur

"Writer and Fighter"

Medlem

En generisk historia, fylld med många intetsägande karaktärer och uppdrag, gör Andromeda till det klart sämsta spelet i serien. Spelets ganska underhållande strider och en del storslagen finess i det grafiska räddar det från ett totalt bottennapp. Förhoppningsvis kan serien komma tillbaka om några år med en superb återupplivning. Om någon vill lindra suget efter mer Mass Effect så skulle jag istället råda personen att spela om en av delarna från originaltrilogin.

Medlem

Orkade bara 10-15 timmar sen gav jag upp för ett par veckor sen.. Alldeles för mycket fetch quests för mig.

Medlem

Tyckte den hade en ganska mysig Lost in Space-aktig atmosfär.

Medlem

Definitivt inte lika bra som originaltrilogin, men om man räknar individuella spel är Andromeda inte alls dåligt, men det är inte det bästa heller. Gameplay är överlägset bättre, men story och värld är inte lika bra.

Spelet är definitivt värt att köra, personligen har det inte samma klass som i andra mass effect spel men det är fortfarande ett bra spel. Det blir lite enformigt ibland och försök inte klara av det till 100 procent om du inte vill åka fram och tillbaka på redan utforskade planeter för att hämta en blomma långt borta åt helvete.

Striderna är bra, storyn är kanske inte jätteintressant men ändå bra nog för att föra spelet vidare. Jag hade heller inga problem med companions, det finns alltid någon man tycker om(hoppas jag).

Medlem

Striderna är bra, grundkonceptet (utforska det okända osv) är bra. Storyn kunde ha varit bra, men faller kort och blir inte så minnesvärd.

Finns en del (ibland små) irritationsmoment som jag kan störa mig väldigt på. Tex hur kommer det sig att man stöter på i stort sett samma arter med djur ute i vildmarken oberoende vilken planet man är på? Lathet är svaret.

Menyerna är sjukt dåliga också.

Men värt att spela enligt mig.

Medlem

Spelet är som dragon age inquistion, mer open world, mindre story.


signatur

Asus TUF RTX 4090 OC
G.skill 32 gb 4000mhz cl15
ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
Ryzen 5950x
Starcitizen referral: STAR-2GR4-BK2X

Avstängd

Jag tycker det var kanon då det kom. Har spelat igenom det två gånger, kanske blir en tredje någon gång.


signatur

PS5 och inget annat.

CFW
Medlem

Med tanke på att det spottar på Commander Shepard och hela Mass Effect-arvet...

Med tanke på att storyn är intetsägande och oengagerande dravel...

Med tanke på att hela konceptet "duuhh....det är alldeles för lite plats i galaxen Vintergatan(!!!) vi lägger hela spelet nån annanstans utan någon som helst koppling till något annat" är så hjärndött att mitt huvud fortfarande exploderar...

Med tanke på... N E J

Medlem

Som spel så är det bra. Snyggt och genomarbetat. Som en uppföljare till den bästa trilogin i spelhistorien duger det dock inte.

12
Skriv svar