Inlägg av Typhor

Inlägg som Typhor har skrivit i forumet

När det pratas om Kotor remakes så blir jag alltid lite orolig. Dessa två spelen har jag på pedistal. De lärde mig både engelska och att älska rollspel.

En HD version kan ju vara lite gulligt men en remake vet jag inte.
Det skulle ju vara om tex Bluepoint Games stod bakom. Tycker att de har visat med sina senaste spel att de vet hur man hanterar remakes med respekt och vördnad för originalen.

Nåja, vi får se hur det blir

I dagsläget är det min PC som står för majoriteten av spelandet, men jag har ägt alla tidigare Xbox-konsoler och det lär troligen bli även en XSX om några år. Hade mycket gärna spelat mer Playstation men jag har aldrig kunnat hantera Playstation-kontrollen, den var anledningen till att det blev en Xbox och inte en PS2 för snart 20 år sedan i 2003. Jag köpte en PS3 när de reades ut för att uppleva Uncharted, Killzone m.m. men det gick helt enkelt inte. Den nya kontrollen ser dock mycket bättre ut än den gamla horribla Dualshock. Vi får se var det slutar

Knights of the Old Republic

BF5 är möjligtvis ett av de första BF-spel på länge som jag tänker låta ha en åt minstone glaset-halvfullt-inställning. Detta uteslutande p.g.a. att deras DLC policy ser ut att vara den samma som BFBC2.

En sak som jag dock inte tålt med BF serien sedan BF3 (vilket var min första PC-baserade upplevelse av serien) var serversystemet som verkade uteslutande bestå av privata servrar där det alltid var något fiffel. Antingen var halva arsenalen förbjuden eller så gick endast en bana på konstant repeat med ett spawn-antal upphöjt i 10 från standard.

Själv föredrar jag då det finns en enkel banrotation på samtliga tillgängliga banor i spelet. Men det är jag det

Är ju givetvis kul att de som gillar spelet har kul med det. Själv är man väl lite missnöjd över inriktningen som Far Cry-serien tagit. Jag hade gärna sett att man byggt vidare på FC2, jag har struntat i alla FC efter FC3 som jag tyckte var fruktansvärt tråkigt. Men å andra sidan så gör det väl en mest till en minoritet.

Jag har två sätt att möta olika slut på. Det ena sättet är att jag gör de val som jag känner att skulle passa min karaktär och ser vart det hamnar. Detta system har jag dock nästan överget då det förstörde min första genomspelning av Mass Effect 2. Min karatär var moraliskt grå och låg på 50/50 i spelets paragon/renegade moral-system. Detta gjorde att jag per automatik förlorade vissa viktiga konversationer i spelets andra halva.
Min andra metod är att jag helt enkelt tar reda på vilka slut som finns och hur man uppnår dem. Sedan väljer jag ett av sluten som jag vill se och spelar för att uppnå det.

Battlefield: Bad Company 2 är det FPS jag spenderat absolut mest tid på i multiplayer och jag har aldrig kommit i närheten av att vara lika aktiv med något FPS efter det spelet.

En personlig klassiker

Tycker själv att spelet såg mer intressant ut då det var tredje-person under titeln Hunt: Horrors of the Gilded Age

Vad jag minns så sas det innan Origin kom ut att Bioware hade planerat och filat på Dragon Age världen i nästan tjugo år och det är ju ganska uppenbart när man spelat spelen att berättelsen om Thedas är långt från över.

Ja hur länge har man inte längtat efter en fortsättning på KotOR. Dock är jag väldigt skeptiskt till att ha Bioware vid rodret. Tycker inte levererat speciellt bra den senaste tiden. Framför allt tycker jag att Bioware har problem med att göra bra antagonister.

Min önskedröm vore ju att ett dreamteam med Obsidian och Chris Avellone, som gjorde det mästerliga KotOR 2, skulle få chancen att återvända till KotOT-universumet med en ordentlig budget och en tidsram som inte stavas Release-helst-i-förrgår

Om det finns något spelföretag som jag skulle vilja se göra mer Star Wars-spel så är det Obsidian + Chris Avellone

men.. men... Prey 2 då

Att WW1 är ett "skyttegravskrig" handlar väl mest om historisk okunskap från Söderlunds sida

Yes, Västfronten var ett skyttegravskrig men som världskrig råkade det ju också ha lite fler fronter än en.

Om ett nytt Prey 2 inte kommer ha några likheter med det gamla Prey 2 vars koncept kändes så nice och fräscht, så har jag svårt att se vad en eventuell nyversion skulle ha att komma med.

vad jag har förstått så ska FromSoft ha sagt att de inte tänker göra fler Dark Souls-titlar men att de kommer fortsätta göra nya spel baserade på samma koncept, fast med annan setting och liknande.

Skrivet av GuttedGnome:

Var inte C&C Tiberium ett FPS som de annonserade ut och la ner för 8 år sen?

Jo det var det. Såg personligen fram emot det då det begav sig eftersom jag tyckte det gav lite Republic Commando vibbar av det lilla som visats

Imperial commando, CnC Tiberium och Mercenaries 3? Får ju det hela att framstå som någon glad tomtes önskelista.

Skrivet av Devan:

Jag förstår inte apeelen av 4x spel, det görs flera varje år och säljer till en liten grupp människor.. men spel som mass effect som "alla" älskar görs så extremt sällan .. jag menar visst nya ME släpps nästa år (förhoppningsvis) men varför gör inte fler företag ME kopior som säljer milljoner ex i ställer för ett par 10-tusentals spel som detta?

Förslagsvis så är AAA-titlar så som Mass Effect mycket dyrare att producera, är mer tidskrävande att producera och kräver mycket mer personal än vad exempelvis ett vanligt 4x spel gör.

Det vanliga 4x spelet kan möjligtvis även räkna med en garanterad försäljning till sin niché-grupp olikt då de dyrare AAA-spelen som måste nå en viss kvalité för att kunna sälja tillräckligt många exemplar för att kunna göra en vinst på dess produktion

WWI kan göras extremt intressant då kriget var långt mycket mer än det apatiska skyttegravskriget på västfronten.

För de som är intresserade av att veta mer om WWI så är youtube kanalen The Great War en utmärkt startpunkt https://www.youtube.com/user/TheGreatWar

Skrivet av Jeehao:

Är detta en expansion med en förvirrande titel eller ett helt nytt spel?

Dark Souls 3 är ett nytt spel och det tredje i Dark souls serien.