Inlägg av mellifluence

Inlägg som mellifluence har skrivit i forumet

Virtua Racing.

Många av Segas racingspel har redan nämnts här, men Virtua Racings Switchport borde släppas till PC också.

DOOM 3

Doom 3
Efter att ha spelat 1:an och tänkt att 2:an var mest en datadisk med några få extra banor, vapen och monster så var jag verkligen hypead inför 3:an som skulle ha en ny motor. När Id software visade upp tidiga demos så såg det fantastiskt ut... men när det väl kom ut så fanns redan Half-Life 2 som var betydligt bättre. Doom 3 hade tagit bort det ickelinjära nyckelsökandet och ersatt det med 1. Cutscene.
2. Linjär korridor.
3. Goto 1
Det skulle dröja länge innan det kom ett bra Doom igen. 2016 närmare bestämt.

Betalväggsbeta.

Det är oväntat positivt att de faktiskt tänker återuppliva de klassiska PC-versionerna igen.

GTA Vice City är ett av mina absoluta favoritspel genom tiderna. Jag hade länge sagt att om det här gick i 60 bilder per sekund utan tearing och får förlängd viewing distance så struntar jag i allting annat. När jag spelade remastern så tänkte jag "Det här, fast fungerande och med ett bättre regn är fortfarande ett bättre spel än mycket annat på marknaden".

Jag hoppas att de håller sitt löfte och åtgärdar shoppinglistan med buggar, men jag har ingenting emot att spela det här som en betarelease så länge.

Är det någon annan än jag som faktiskt gillar dessa remasters?

Skrivet av Birchoff:

Rapporterade du det som en bugg?

Jadå, men risken är att de ser det som ett designbeslut att karaktärerna och monstren inte ska ha global illumination utan alltid kasta en skugga åt samma håll för att det fungerade så i originalet. Vi får se imorgon om de gjorde något åt det eller om det rentav finns en toggle för "legacy character shadow directions"

Jag har spelat gamla spelet i hundratals timmar och älskar det, men störde mig på bristen på 60fps så resurrected är precis vad jag ville ha. När jag testade betan så störde jag mig på att karaktärsskuggorna alltid pekar åt samma håll oavsett ljussättningen. Trollformler och explosioner lyser upp väggar och golv och skuggorna från pelare går åt rätt håll, men om du ställer dig bredvid en brasa på natten så pekar ibland karaktärsskuggorna rakt mot elden, vilket ser konstigt ut. Det är åtminstone inga skuggor av facklornas eld som i originalet.

Mina sämsta minnen av spelbranschen

1. Spelet E.T.
2. Amigaversionen av Out Run.
3. Att Windows blev de facto-standard för PC.
4. 3DO-versionen av Doom.
5. Apples försök med en spelkonsol: Pippin.
6. Nintendos inställning till emulatorer, kvaliteten på deras egna emulatorer och filter.
7. Att Nintendo inte gör premiumversioner av sin hårdvara.
8. Att Nintendo inte gör PC-versioner av sina spel.
9. Sonys presentation av Killzone 2 till PS3.
10. Att vi blir tvungna att köpa minst 2 konsoler för att kunna spela alla spel och att det inte räcker med en PC.
11. Att vi bara har 2 ordentliga chipfabriker i världen (de ägs av TSMC och Samsung).
12. Att Commodore och Amigan gick i graven.
13. Fragmenteringen: "Vill du spela X", tyvärr behöver köpa hårdvara A, B, C och/eller betala för tjänst D.
14. Misslyckandet att etablera spelkunskap som ett akademiskt ämne vid sidan om literaturvetenskap, filmvetenskap och musikvetenskap.
15. Bra spel som försvunnit / aldrig kommer att få remasters på grund av rättighetsproblem:
P.T.
No-one lives forever.
Goldeneye (tänk en PC-version på Steam och Goldeneye Source räcker inte. Officiell release!)
16. Då spel förvandlades till reklampelare för DLC och lootlådor så att man måste fundera kostar det pengar att klicka här hela tiden.

Spel som verkligen behöver en remaster

Nintendo:
Alla Mariospel (utom Sunshine)
Alla Zeldaspel (alla behöver bättre grafik)
Alla Metroidspel (men behåll speedrunbuggarna i Super Metroid)

Bilspel:
Out Run
Daytona USA
Sega Rally
Burnout Revenge

RTS:
Dune II (Grundade genren!)
Starcraft (Ja, igen med 60fps i kampanjen!)

Open World:
GTA Vice City

Shooters:
Doom 1
Half Life 2

Adventure:
Shadow of the colossus (Ja, igen!)
Uncharted 1-3 (särskilt 2) till PC
The Last of Us 1-2 (till PC!)

10 extrema högoddsare

1. Sony öppnar upp för att installera Windows och Linux på PS5 bredvid PS5-OS:et.
2. Steam och Epic Games store blir tillgängliga från dashboarden på såväl PS5 som PS4.
3. Sony släpper källkoden till alla sina gamla hits och låter communityt göra moddar som i bästa fall tas in som officiella expansioner Id software-style.
4. En playstation classic pro utannonseras som är ett FPGA-baserat system som dessutom kan köra alla Mister-cores. Konstigt nog har den även vga, komponent och komposit ut och förklaringen är att de dessutom utannonserar... (se nästa punkt)
5. Efter att ha sett priserna av CRT PVM:s på E-bay har Sony bestämt sig för att tillverka en ny serie av CRT PVM som säljer som smör i solsken till retrogamers.
6. Sony berättar att de har löst alla rättighetsproblem kring Goldeneye och att en remaster kommer till alla konsoller och Steam.
7. I hemlighet har Sony utvecklat en ny kretstillverksningsfabrik som inte bara kommer att se till att PS5 blir tillgänglig överallt utan också löser den globala chiptillverksningskrisen.
8. Sony har gjort en deal med Nintendo om att släppa deras bästa spel med förbättrad grafik och ljud till Playstation.
9. Gabe Newell dyker upp via en videolänk och berättar att det som fick Sony att släppa in Steam i ekosystemet var att Half Life 3 skulle bli exklusivt i ett år till Playstation 5.
10. GTA VI som utspelar sig i Tokyo utannonseras.

Nostalgibiten med demoscenen och c64 i de första avsnitten var fin, men det verkar som att alla som är med får gratisreklam för sina spel och hjälteporträtt av sig själva utan ett enda kritiskt ord om någon eller något. Det var extra anmärkningsvärt med tanke på Notch:
https://arstechnica.com/gaming/2019/04/online-conduct-leaves-...

Artifact hette spelet.

Skrivet av jehuty:

Valve har väl förlorat titeln genom att släppa det där kortspelet vad det nu heter. Floppade hårt men kan inte komma ihåg vad folk tyckte om det.

Artifact hette det (jag har inte spelat det men jag har förstått att folk föredrar att spela Magic the gathering AFK och Hearthstone online.)

The Last of Us
Uncharted 2
Shadow of the Colossus remastered

Många andra spel som nämns i tråden finns till PC och är bättre där.
De tre spelen som jag nämner finns remastrade till PS4 och är bättre där.

Metroidvaina fan här

Jag har spelat Metroid 1, Super Metroid och Castlevania Symphony of the night i 100-tals om inte 1000-tals timmar så när jag såg trailern till Axiom Verge blev jag mycket pepp. När jag sedan testade att spela det så kändes det som att det bara kopierat förlagorna utan att tillföra någonting nytt så jag fortsatte att spela de mycket bättre originalen. Nu när jag ser en trailer [edit: till del 2] så blir jag inte ens tilltalad av den. Sorgligt.

Låt Sony auktionera istället

Om Sony gör en begränsad första release så vore det bättre om de själva sålde första upplagan på auktion så går pengarna till Sony direkt istället för folk som inte har bidragit till att göra bättre hårdvara eller spel.

@anon_306295:

Tycker du att Sverige borde ta bort begränsningen hets mot folkgrupp?

Jag tror inte att särskilt många vill ha en "absolut yttrandefrihet" där man får hota folk, men under många år på Internetforum har jag sett många som uttrycker sig åt det hållet.

James Damore sa inte sanningen om skillnaderna med kvinnor och män. En hel del av dem är olösta forskningsproblem och en hel del av det vi vet har inte nått ut till allmänheten, men vad gäller att sprida desinformation om vad forskningen trots allt säger om skillnaderna så har Damore och alternativhögern den största skulden.

Sverige är bland de högst rankade länderna i världen både vad gäller jämställdhet och yttrandefrihet så att lagstiftning för att få mer jämställdhet skulle försämra yttrandefriheten till Nordkoreanivåer är helt absurt. I Nordkorea blir människor fängslade för att kritisera ledarna. I Sverige får man skoja om ledarna i satirprogram och journalister kan sänka ministrar genom att gräva fram deras värsta åsikter och sprida dem i etern. Om du vill dra upp en Nordkorealiknelse så kan du titta på den här bilden över pressfrihetsbilden världen över: https://rsf.org/en/ranking

@anon_306295: Det beror på vad folk vill uttrycka:

En person som vill störa en gudstjänst, ett bröllop eller en universitetsföreläsning för att förkunna sitt budskap begår brottet "störande av förrättning" https://sv.wikipedia.org/wiki/St%C3%B6rande_av_f%C3%B6rr%C3%A...

En nazist som försöker sprida hat mot en minoritet begår brottet hets mot folkgrupp: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hets_mot_folkgrupp

En dålig opinionsbildare som sprider lögner om sin meningsmotståndare för att få världen att tro att hen är klandervärd kan begå förtal: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hets_mot_folkgrupp

Den som trakasserar folk i telefon och liknande kan dömas för ofredande: https://sv.wikipedia.org/wiki/Ofredande

Andra begränsningar är militärhemligheter, olaga hot och copyright.

Tyvärr förespråkas dock "absolut yttrandefrihet" av en hel del personer som inte vet vad det finns för undantag och vad den betyder. Jag tror inte att de flesta människor vill ha någon slags "absolut yttrandefrihet" där nazister kan springa in i synagogor, in i riksdagen eller in på universitet och ropa slagord, eller ringa till sina meningsmotståndare och hota dem utan att det finns något som helst lagrum för att stoppa dem. Folk tenderar att vilja ha lagar som stoppar dem. Så långt pratar vi bara om lagen och vad folk kan bötfällas eller kastas i fängelse för.

Nästa steg är att företag kan ställa högre krav på sina anställda och representanter än vad två individer som råkar bo i samma land ska kunna kräva av varandra. Att ha sådana regler, inklusive ytterligare begränsningar i vad man får säga och uttrycka är absolut nödvändigt för att förhindra arbetsmiljöproblem.

För två år sedan så sparkade Google James Damore för att han hade skrivit ett manifest där han uttryckte en helt trasig kvinnosyn som tyvärr förekommer. The Economist tyckte att Google borde ha skrivit ett öppet brev där de förklarade varför hans beteende inte fungerar på ett modernt företag, men när inget sådant brev skrevs så författade The Economist ett eget och här finns det: https://www.economist.com/international/2017/08/19/the-e-mail...

@anon_306295: "Utan hänsyn till gränser" betyder inte utan hänsyn till andra personer som försöker sätta gränser eller ställa folk till svars för det de sagt. Ordet på engelska var "frontiers" det vill säga gränser mellan länder.

@anon_326725: "Jag har full koll på vad yttrandefrihet är. Skrev ju t om att de får göra vad de vill."
Nej. Jag förklarade just att yttrandefriheten INTE innebär att folk får göra som de vill. Det innebär att folk får kritisera mäktiga institutioner och individer utan att bli straffade för det av staten. Inte att folk får säga som de vill.

Nej. Jag angriper exakt det du skriver om att "PK-nötter VILL förhindra folks rätt till yttrandefrihet
för att det inte stämmer överens med deras egna åsikter och åsikter som av pk-folket anses vara RÄTT åsikter."
Det är ingens yttrandefrihet som förhindras av att människor ska behandlas med respekt oavsett om de tillhör majoritetsbefolkningen eller inte. Det som däremot händer är att vissa individer har svårt att anpassa sig efter en värld där detta inte bara är en åsikt som uttrycks i ord utan även i handlingar och regelverk.

@anon_326725: Nej, du förstår fortfarande inte. Det vore en begränsning av yttrandefriheten hos Microsoft och Mojang att inte kunna uttrycka att de inte vill bli representerade av Notch eller någon annan som delar de åsikter som han skrev på Twitter.

Du verkar tro att yttrandefrihet betyder att vem som helst får säga vad som helst utan några som helst konsekvenser, men det gör det inte. Yttrandefriheten innebär att Notch inte blir fängslad eller bötfälld av staten för att skriva och tycka saker som han har skrivit.

Om du tittar på lagtexten om yttrandefrihet så ser du att den inte har någonting med Microsoft och Notch att göra alls. https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-fo...

Här har du annars en kortare pedagogisk förklaring om varför situationen inte har med yttrandefrihet att göra: https://xkcd.com/1357/

@anon_326725: Inte alls. Vi snöflingor stödjer Microsofts yttrandefrihet att uttrycka att de inte vill bli representerade av Notch.

Med konsoler finns det färre permutationer av hårdvara att ta hänsyn till, dvs om de har testat patchen på 4-5 modeller så fungerar det antagligen för alla. På PC finns det fler permutationer av hårdvara att ta hänsyn till så de vill väl jobba extra på att minimera mängden krascher innan de släpper de patcharna.