Inlägg av DumSpiro

Inlägg som DumSpiro har skrivit i forumet

1

Tre troliga toppgrejer:
1. EXPERIENCE NEXT GEN GAMING! Trots 3,5 år in…
2. ES6 release 2031
3. Kavalkad av kommande spel utan datum

Tre drömgrejer:
1. Xcom 3
2. Wasteland 4
3. 4k@60 ny branschstandard

Där har vi ju det stora problemet denna generation, 3,5 år in & de vill se next gen-spel istället för en PRO…för bövelen vi är 3,5 år in i current gen (next!?) & jag har inte stött på nåt spel än som fått min XSX att svettas! Släpp sargen, 4K & 60 fps som standard nu!

Skrivet av Neverwild:

Fast eftersom ni xbox fanboys alltid nämner att folk kan streama på mobil, dator osv så måste ju ändå 25 miljoner utav 3-4 miljarder potentiella kunder vara ett misslyckande.

Ändå gnäller ni att sån liten procent som köper sonys titlar är ett misslyckande när det bara säljer 15-20 miljoner när det finns 115 miljoner ps4.

Är inget misslyckande ännu iaf…Netflix hade ca 34 miljoner 2013 & ligger på 214 miljoner idag, det tar tid att växa…men ju mer tjänsten kan erbjuda desto större chans att övertyga massan.

Jag är endast ett fan utav prisvärda tjänster & inget annat, men man måste se på detta med nyktra ögon & detta handlar bara om erbjuda en så bred tjänst som möjligt & till så många som möjligt…115 miljoner PS4 under en 8 års period är liksom inte där MS lägger krutet.

Skrivet av Neverwild:

Fast har ju visat sig att gamepass inte är så populärt som många trodde.

Trots möjlighet till 3-4 miljarder människor och diverse kampanjer så är det bara 25 miljoner som har det.

Ja du har helt rätt för ex Spotify & Netflix fick alla sina användare Dag 1?

Grymt prisvärd tjänst redan idag & kan bara föreställa mig hur uppskattad den hade varit utav mina päron för 30 år sen om den funnits då…det måste vara en drömtjänst för många hushåll i världen dock så tar det lite tid att nå ut till den stora massan.

& för övrigt PS Now har ”bara” 3-4 milj användare i dagsläget men Sony verkar ju slutligen ha vaknat då det ryktas om en likvärdig tjänst dock så kan det vara försent för att bli den stora massans tillflyktsort…

Skrivet av Neverwild:

Folk tror verkligen att miljoner människor kommer skaffa gamepass och spela på sin mobil.

Dom som spelar på sin mobil gör det med mobil spel och inte spel anpassade för konsol.

Det här handlar inte om att försöka nå ut till massa mobil människor utan detta handlar om monopol.

Redan sett på en del xbox forum om vad som ska handlas härnäst.

Nej däremot att få en så stor bit utav kakan globalt som möjligt. Spotify = 177 milj, Netflix = 214 milj…Dit som de vill & hur spelen konsumeras utav gemene man spelar nada roll för MS…

Skrivet av lars_kongo:

MS gör alltså mänskligheten en tjänst genom att ta bort ett spel från playstation-spelare och lägga det på gamepass för då kan fler människor spela det tack var streaming, det är så du tänker alltså?

Då undrar jag vem är gamern som:

1. Inte har råd eller vill köpa en hyffsad PC,XBOX eller Playstation
2. Är ändå så spelintresserad och har gott om tid att lägga på spelande att han är beredd att betala för gamepass
3. Bor i ett land med såpass bra infrastruktur för bredband att streaming fungerar dugligt
4. Inte nöjer sig med candycrush eller fortnite på sin mobil eller enklare pc, utan vill prompt ha "riktiga" spel.

Jag tror den målgruppen är otroligt liten (vilket också "endast" 25 miljoner GP-prenumeranter vittnar om, om det nu finns 3.3 miljarder "gamers" i världen), defenitivt inte större än playstation-publiken.

Detta har inte ett dugg med Xbox vs PS att göra. den lilla andel som vi konsolspelare står för globalt sett på en marknad om potentiellt 3,3 miljarder i dagsläget (som för övrigt ständigt ökar & infrastrukturen byggs ju även den ut…)

Kalkylen görs på hela marknaden & MS har bestämt sig för att de ska erbjuda den bästa tjänsten & således få den största biten utav kakan…Se på utvecklingen TV/Film- & Musikbranschen de sista 10 åren med vilka tjänster som kommit där & där jag personligen kan tycka att det har blivit en inflation & på tok för många samt smala TV/Film-tjänster…

Jag får intrycket av att MS har gjort sin läxa & bestämt sig för att bli den bredaste tjänsten (olika genrer) för då kan de maximera utfallet när vi gamers ska sätta oss ner & välja vilka tjänster som vi ska abonnera på…& deras tjänst blir ju inte sämre då EA play ingår & Ubisoft+ är på väg.

Slutligen så bör nog Sony vara väldigt oroliga då halvledarbristen som råder riskerar att döda denna generation för deras del & de går miste om väldigt många kunder när sådana här nyheter briserar som väljer annan lösning ist. De måste få ut sin maskin pronto annars blir det WO denna generation & tappa nu kan få ödesdigra effekter för framtida generationer.

Tog första säljstat på Google för PS4 = 116 milj dvs 3,5% utav den totala uppskattade marknaden globalt & tar man enbart Xbox så står de ju själva för ännu lägre andel totalt sett men MS kan nog inte bry sig mindre om PS-spelarna än vad de gör då potentialen ligger på de resterande 3,1 miljarderna att få in de på Game pass. ”Video gaming is a hobby enjoyed by young and old across the globe. In 2021, there were almost 1.48 billion gamers across Asia, making it the largest market for video gaming worldwide, with Europe coming in second place with a gaming audiences of 715 million. In total, there were an estimated 3.24 billion gamers across the globe.”

Självklart så är det Covid-19 som spökar & möjligtvis så har de felbedömt efterfrågan till viss del, dock så får vi komma ihåg att även den har ökat något enormt under rådande pandemi...ser man på den ökade smittspridningen runt om i världen så är det bara en tidsfråga innan det kommer lockdowns igen & det bara spär på hypen då folk vill ha något att göra under kommande isolering. Det var total lockdown i våras i stora delar utav världen (vill minnas att det var runt 1,5 miljarder som levde under någon form utav restriktioner) & nu ska vi tvingas genomgå den första vintern utav smittan (i denna utbredning) & det ser tyvärr inte så lovande ut för tillfället...där är många som vill ha något att göra i vinter! PS5/XSX kommer att slå många rekord framöver...

Slog till på en XsX igår & då de senaste konsolerna i ens ägo varit PS3 & PS4 så finns där en hel del spelserier i dagsläget på gamepass som jag vill prova på...& utav en händelse så snubblade jag över en artikel igår om att maximera MS erbjudande på 10kr för gamepass ultimate då innestående Live Gold även omvandlades (beställde 36 mån omg), så numera sitter jag med ett aktivt Gamepass Ultimate för 3 år framåt för 1657kr dock inget att spela på förrän 10/11...

Dålig koll på Xbox lösningarna men har jag fattat det rätt att Live Gold behövs för online-spel = 549kr/år. Live gold ingår INTE i Xbox Game Pass för 99kr/mån däremot I Ultimate för 135kr/mån??

En liten undran ang Xbox Game Pass Ultimate, går det att köpa detta från MS till reducerat pris om man ex köper 1 år i stöten eller det är 135kr/månad oavsett?

Ett långfinger åt Sony från MS, & då de ger ut allt till S/X samt pc så har de enkelt undgått ”vad säger ni om exklusiviteter nu då?”-snacket från Sony...har ägt alla ps generationer till dags men aldrig förstått grejen med just exklusiviteter, visst de lyckas kränga iväg x antal konsoler/spel till en liten skara som väljer att införskaffa det men hur många miljoner alt miljarder tackar de nej till egentligen från alla som väljer att avstå?? Series X tilltalar mig mest för tillfället & då man även har en hygglig backlog på Xbox då jag inte ägt ett sådant sedan det första så lockar även gamepass...

Visst ser man till att priset legat still senaste 15-20 åren så är det väl rimligt & har inga problem att lägga 800-900 kr för ett ”färdigt/fullständigt” spel dock så är deras gnällande skenheligt då man idag betalar 600-700 för ett nytt & sedan mjölkas man med expansionpass 1,2,3 osv & alla dessa mikrotransaktioner...allt detta kommer väl att kvarstå trots prishöjning så då anser jag att dagens priser kan gott ligga kvar!

Det närmar sig men blir ingen förbokning här, avvaktar intrycken på mackapärerna (både PS & Xbox) & låter barnsjukdomar/spelsläpp komma ifatt lite...men just nu lutar det åt PS5 utan optisk läsare (slippa böket!) dock så är det ju inte utan farhågor...1; nedladdningshastigheten från PSN måste upp rejält & 2; när de har plöjt iväg alldeles för många PS5:or utan läsare upphör reorna då? Gillar inte riktigt tanken på att bara ha PSN att vända mig till...

Såklart DualShock 3, då man hade tagit steget in i ”vuxenvärlden” vid release så kommer jag aldrig att glömma stickningarna/domningarna som denna frambringade i björnlabbarna efter några timmars underhållning...herre gud! Tack o lov blev DS4 lite större...

1