Inlägg av erson

Inlägg som erson har skrivit i forumet

Trött på amds problem med driver timeouts. Byter tillbaka till Nvidia nästa gång.

Skrivet av jeppe109:

Det har varit känt från början att remake-spelen av FF7 ska bli tre till antalet.

Känns rätt meningslöst att förklara för dessa 8år efter hur de skulle lägga upp Remaken.

Finns en "fix" som gör att grafiken i performance blir bättre. Om man väljer 1440p i ps5 menyn eller 1080p så kommer din tv beroende på hur bra den skalar upp bilden skala upp den till 4k. Jag testade detta på min sony tv med 1080p som ej har stöd för 1440p. Det blev märkbar förbättring på grafiken kontra låta ps5 köra i native 4k.

OBS det fungerar inte på monitorer som inte har stöd för uppskalning.

Blir att spela igenom det igen sen med hd texture pack till pc och någon vettig reshade.

Skrivet av Loevet:

Ja det är en onödigt irriterande avslutning på en väldigt bra första del. Där hade halva mängden bossar varit lagom. I Rebirth går det bara lite över gränsen för vad jag tycker är en vettig mängd, och det går att ändra svårighetsgraden när som helst om man tycker det är störigt tidskrävande., men det är synd att något så bra ska avslutas på ett störigt vis. Men det som händer efter väger upp, så jag avslutande med ett leende på läpparna i slutändan 🙂

Önskar man kunde sova och vakna upp på torsdag och spela detta mästerverk.

Årets mest efterlängtade spel är FF7 rebirth. Årets näst mest efterlängtade spel är FF7 rebirth på pc 😂

FF7 solklar etta.

Årets spel kom tidigt iår!

Inte värt det för mig.

Would you like to know more?

Skrivet av Aletheides:

Det finns det inget tvivel om att det finns de som tycker det. Men dessa säger sällan vad som gör det till det bästa man någonsin spelat i sitt liv. Du svarar inte heller på min fråga vad specifikt som FF7 har som andra spel saknar.

Liv är långa med väldigt många releaser. Jag tycker lite synd om de som liksom peakat på 90 talet när FF7 släpptes och tycker det aldrig blev bättre än så med spel.

Klart de är synd att spelmarknaden är iprincip stagnerad idag och varit under lång tid. Rebirth har potential att bli bästa spelet på väldigt många år.

Skrivet av Aletheides:

Som vad då till exempel?

Kikar man på RPG siter på nätet där man gjort den här typen av mätning förr så är FF7s breda release i väst, det första spelet i serien som hade en PAL region release, en stor orsak till att resultaten blir som de blir. Många har helt enkelt haft möjlighet att bilda barndomsminnen av just FF7. Det handlar om sentimentalitet till största delen vilket säger mycket lite om spelets faktiska kvaliteter.

Sedan att det skulle vara det absolut bästa JRPG som någonsin släppts, som man vågar sig på att påstå i artikeln, är ett väldigt vågat påstående som får stå för artikelförfattaren

Många som ser FF7 som bästa spelet alla kategorier inklusive mig själv.

Skrivet av Anton Q:

But whyyyyy [alltså inte varför tar det så lång tid - utan varför gör ni det här över huvud taget?]

Final Fantasy VII Remake är fundamentalt ett annat spel än originalet.
Det är för nytt för att på något sätt egentligen representera dåtiden - och det är för gammalt eller trött för att känns som ett legitimt modernt och konkurrenskraftigt spel.

Det landar right in the sweet spot emellan att vara retro och att vara modernt.
Det landar i att vara en kuriositet helt utan dom historiska ben som original hade.

Gör en remaster om du vill erbjuda en äldre eller klassiskt upplevelse till en modern publik.
Gör en remake om du vill omformulera ett klassiskt spel men i modern tappning.

Ett exempel på en lyckad "Remake" är Breath of the Wild.
Ett exempel på en misslyckad "Remake" är Final Fantasy VII Remake.

Något som landar ungefär mitemellan dessa som jag ändå skulle ge tummen upp för är Resident Evil 2 remaken.
Det är ett av få fall där spelet har byggt upp från grunden med modernt teknologi fast samtidigt i väldigt stor grad bibehållit upplevelsen av originelet.
Har du spelat Resident Evil 2 Remake så har du ändå mer eller mindre spelat Resident Evil 2.
Har du spelat Final Fantasy VII Remake så har du spelat ett annat spel.

Det är dina tankar. FF7 remake projektet är det mest påkostade remake projektet någonsin. Del ett har givetvis sina brister det har alla spel.

Rebirth kommer vara det stora startskottet för triologin. Jag är helt öppen för förändringar. Har spelat orginalet 40+ gånger så jag vill bli överraskad precis som jag blev år 1997 igen. So far har dem gjort det. Vad de visat av Rebirth hitills har bara ökat suget för varje trailer mer och mer. Aldrig sett framemot ett spel så här mycket någonsin. Om remake var 10/10 av efterlängtat spel spränger rebirth det tiofaldigt.

Även om de är lika långt med del 3 nu som de var med del 2 vid remakens release betyder det verkligen inte att de kommer ta lika länge. Nu har dem största delen av världskartan klar. Covid är över vilket var det största hindret pga extrema regler i japan. Gissar senast 2027 med andra halvan 2026 som tidigast. Worst case kan vara att dem väntar på ps6 vilket jag tvivlar.

Skrivet av Finexis:

Förvånande.... 90% av Final Fantasy fansen är ovetande att det har släpts spel i serien utöver 7an känns det som.

Överreklamerat spel på alla punkter förutom känslomordet med Aerith. FZ Visste att 7an skulle vinna ni kunde lika gärna sagt det från början

7an har det som alla andra spelen i serien saknar.

7an är klart bästa. IX är den enda i serien som jag vill ha remake på. På sidan av 7 remake då ofc.

Skrivet av Deli:

Jaja alla som inte tycker som du trollar, har fattat det, lycka till i livet! 🙂

Verkligen inte men när man är ett såpass uppenbart troll så. 😃

Skrivet av Deli:

Du sa att XVI var ett av dom snyggaste på quality. Jag håller inte med alls, det var kassa texturer och väldigt suddigt, för att vara en sk AAA-studio gjorde dom ett riktigt B-verk med XVI, samma med XV.
Spelar ju ingen roll hur mycket pengar du kastar på ett spel om resultatet ändå bara blir mediokert, jag skulle inte kalla något mediokert för AAA.
Jag tycker absolut att TW3, Bf, osv är AAA-spel.

Alla är inte troll bara för att dom inte har ditt fanboy-blod för ff-serien eller tycker som du. 🙂

Kan tillägga att jag inte gillat FF serien sedan 9an iprincip. Dock gillar jag remaken. XVI gav jag 2/5 i den senaste tråden gällande betyg. Men bara för att du hatar square gör dem fortfarande AAA spel. Vare sig DU vill eller inte. Gå och kolla reviews och sluta trolla. The witcher 3 hade knappast imponerande grafik vid release heller förövrigt.

Skrivet av Deli:

Dom strävar efter att göra AAA men dom når ju definitivt inte fram till den kvalitén på spel, om du vill lura dig själv att det är det snyggaste du sett så varsågod 🙂

Var har jag påstått det? Du kommer bara med falska påståenden. Att inte kalla hög budget spel som FF spel AAA så är man bara ignorant troll. Och trovärdighet på dina inlägg lika med noll. I din värld är inte witcher 3, battlefield, elden ring mfl AAA spel.

Skrivet av Deli:

Njaa vet inte riktigt hur jag lurar mig själv? är bara inte speciellt imponerad av grafiken ens i quality mode, med tanke på vilka stora projekt det är.

Precis där lurade du dig själv. Du menar att square inte gör AAA spel. Vilket är falskt.