Inlägg av trancenote

Inlägg som trancenote har skrivit i forumet

Jag hade tänkt köra Deathloop egentligen men testade Arise demot som kändes klockrent och gillade Xillia, så frågan är om man kanske ska välja Arise istället för kommer inte hinna båda :/

Skrivet av Dohman:

Om du läser folks inlägg ser du att nästan ingen rekommenderar femman och sexan. Det är för att de är medelmåttiga/dåliga spel och bör således skippas. Ettan, tvåan, fyran, sjuan är allihopa sjukt bra spel och är värt att spela, vartenda ett. Det är inte riiiiiiktigt så här att folk tipsar om att spela dåliga spel bara för att det tillhör en spelserie.

Sen tycker jag att folk varit rätt tydliga med att man kan hoppa på sjuan direkt då det är fristående från de övriga delarna.

Ja alltså man gör ju som man vill, men min poäng är bara att kör senaste, gillar man det så spela allt som rekommenderas för det tycker jag verkligen man ska och även de som inte rekommenderas om man har tid till det som en egen spelstudie.
Jag hade aldrig fått lira FF13 om jag lyssnat på västvärldens avrådan från detta fantastiska spel. Men visst jag spelade det ju lite pga all avrådan för att se vad folk gnällde om.

Vad är ni för lyxlirare som har all tid i världen att strössla på en serie en inte vet att en gillar?
Jag tycker nog tvärtom mot alla här inne. Varför vänta med att spela det spel man vill lira och slösa tid på spel man kanske inte gillar? Om spelutvecklaren säger att ett spel är fristående så ska upplevelsen vara bra även om man kanske inte kopplar allt. Men hur många fångar allt en första playthrough?

Saker en missar i säg RE 8, kan ge en aha när man sedan spelar de äldre spelen. Och då spela för att man gillar det man just körde. Inte konstigare än en prequel och då kan man börja snacka vilken ordning och vilka.

Skrivet av aholman:

Är det bara jag, 1080p video?!

Ja, inte jag i alla fall.

Ul'dah i FFXIV, om musiken spelas där så flyttar jag dit härnäst

Just ja, och jag har alla nummer av deras PC Gamer Special eller PCG Special som den hette. Klassiskt morgontidningspapper i morgontidningsformat. Sjukt coola de med!

För mig var PC Gamer också källan till att få HL patchar och senaste CS Beta. 6.8 det var tider det

Lånade ut mitt PSP på en bussresa till alperna varpå personen spelar mitt Untold Legends - Brotherhood of the Blade och sparar över min karaktär med sin nyskapade.

Vad ädelt av dem att de vill hjälpa oss med lite ont om tid. Enda konstiga är att detta inte är en setting uta en "micro"-transaktion. 150kr.

Skrivet av matt76:

Kommentaren från trancenote säger nog en hel del om vad allmänheten överlag tror att CP2077 är för typ av spel. Är man inte direkt insatt i att fokus främst ligger på RPG momenten, är det så klart lätt att tro att spelet är en renodlad mix av FPS shooter, GTA och Watch Dogs, särskilt då alla trailers fått spelet att framstå som detta.

Var inte så jag menade, jag vill ju inte det ska kännas som GTA. Jag har ju kört Witcher 2 och 3 och lite Thronebreaker så vet ju att de kan göra episka rollspel. Och det är det jag vill ha i en spännande cyberpunkvärld.

Skrivet av pingkonk:

Man ska inte förvänta sig ett GTA tror jag, spelet är ett RPG så räkna inte med mycket action. IGN sade på deras preview, då de kört 18 timmar, att de första 6 timmarna var ingen action element. Det är ju trots allt skaparna av Witcher serien, så storyn är nog det som står i fokus.

Ja jag hoppas du har rätt, efter allt witcherlirande, breath of the wild och red dead 2 så är jag lite trött i rumpan av allt ridande så är mer än redo för att få rollspela netrunner.

Jag drömmer ju om att få rollspela netrunner och ge mig in i en värld lika episk lik New Angeles. Fast istället för med kort, noveller och meta faktiskt vandra i världen. Och metat och de korta texter man fått läsa i boken har absolut varit som bensin på elden.

Jag vet inte, verkar detta kul? Är det inte bara ett annorlunda och kanske sämre GTA ala Watch Dogs Jag börjar bli orolig, deras bok var ju så trevlig att läsa och världen verkar riktigt väl genomarbetad. Men gameplay't då?

Men det här var väl inte en story trailer? Monster hunters trailers story framstår som matig i jämförelse

Det hade varit coolt om en Mandalorian kunde gästspela spelet

Vampyr blir det andra spelet i år som jag i alla fall ska prova och inte bara lägga i arkivet av claimed games

Det är lättare att överraska när förväntningarna är såhär låga, flest här tror på en 1a. Det behöver bara vara spelbart för att slå de förväntningarna i princip. Hamnar det på en stark 3a är det ju en succé så succé eller bättre tror jag på. Filmen kanske inte är så bra men världen är väl lite spännande ändå?

Skrivet av uberpwnage2.0:

Frågan är om SMT är bättre? Du får ju dungeon crawling i Persona 5/Royal också, där jag tycker "slice of life"-delen är perfekt integrerad med spelets dungeon crawling-del.

Charmen är ju att allt du gör i livet, t ex de du blir vän med, hur du spenderar din dag, påverkar hur du presterar mot monster. Vad har SMT? Bara monter och och olika "dungeons"?

Jag har inte spelat SMT, men det låter inte lika intressant. Känns inte alls konstigt att Persona, som är en spin-off, har blivit mer populär.

Bättre är väl väldigt subjektivt. Men objektivt kan man ju säga att många SMT spel är roligare om det är samla demons och kravla i labyrinter som är den roliga biten. Jag personligen gillar båda och tycker smt är enformigt ibland medans persona kan vara jäkligt segt när man måste fördriva tid och man vill bara göra progress i grottan SMT Redux tex är ett helt fantastiskt SMT som är precis lagom tjock scifiplot blandad med demoner. SMT har heller inte samma tidspress då de saknar/slipper kalendern.

Båda sorterna är awesome!

Denna lättlästa bok fick jag som tips när jag sökte litteratur inför 2077:
https://www.amazon.com/Into-Neon-Cyberpunk-Matthew-Goodwin-eb...

Skrivet av Deli:

Jo precis, med tanke på deras track record av att släppa ofärdiga och buggiga spel och att dom nu dessutom skjutit upp spelet 7-8 månader för att ha tid på sig att lägga till fler buggar så kommer det här bli en katastrof som bara överskuggas av deras släpp av The Witcher 3 som inte var spelbart på flera år efter release!

Haha så rätt, du är ett geni! Att jag inte fattat att ju mer kod jag skriver på jobbet desto fler buggar skapar jag, jag ska ju såklart släppa produkter som tar max en vecka att utveckla för att minimera antalet buggar och sedan inte låta produkten försenas för vidare polish utan en vecka är en vecka punkt.