Inlägg av Charles the Ward

Inlägg som Charles the Ward har skrivit i forumet

1

Goddagens,

Jag läser FZ dagligen, och har gjort det i kanske två-tre år. Det ska sägas att jag inte är något större fan av de andra svenska spelsajterna, som jag tycker är alldeles för röriga.

Detta är mitt första, och förmodligen mitt sista inlägg på forumet - jag skapade ett användarkonto enbart för att ge er min feedback – på arbetstid. Detta är vad jag kommer på rent spontant, det finns säkert många pros and cons jag inte alls tänkt på utöver det jag tar upp.

1. Först och främst – bra initiativ med en utvecklingsinsats. Ni behöver se över ett gäng saker, och fundera lite på hur ni vill skilja er från andra alternativ.

2. Jag tycker att ni har ett trevligt upplägg på er sida som vänder sig till oss spelmissbrukare, vare sig vi konsolkramar eller gillar PC. Det är kanonbra att man kan filtrera bort de plattformar man inte vill se.

3. Jag tycker att ni är med i matchen när det kommer till att uppdatera nya spelhändelser snabbt. Bra jobb där.

4. Er sida gör sig bra, och är easy on the eyes. Nu använder jag Adblock sedan många år, så det må vara så att den hade sett annorlunda ut annars.

5. Kvaliteten på recensioner, artiklar och kortare nyhetsuppdateringar har jag synpunkter på. Ni seniora skribenter (Calle & Tomas + de gamla godingarna från PCG) håller en språkstandard som jag kan skriva under på. När det kommer till de yngre skribenterna tycker jag att det är fantastiskt spretigt. Ett par skribenter milt sagt genomusla – jag stör mig verkligen på fantastiskt slarvigt och oseriöst språkbruk, som hör bättre hemma på ett forum eller i en kommentar. Det tål att sägas igen – RIKTIGT irriterande.

I god förbättringsanda tycker jag därmed att ni ska göra följande:

I . Kvalitetssäkra sidan. Ta fram ett policydokument för hur era skribenter ska skriva. Det finns mängder på internet, det är bara att googla fram något bra. Nu menar jag inte att ni ska skriva på ett överakademiskt och tråkigt sätt – utan jag föreslår flödande, lättförståelig och korrekt svenska som ledord. De skribenter som inte håller standarden kan därmed faktiskt lära sig något, och vill de inte rätta sig efter detta föreslår jag att ni gör er av med dem. Ni har blivit en mer kommersiell sida – ni måste därmed ställa krav på era skribenter. Ni har ju för tusan kollegor som skrivit/skriver på PCG – använd dem. Kan ni erbjuda en jämnare textkvalitet tror jag att både läsarna och skribenterna skulle trivas bättre.

II.Kvalitetssäkra recensioner. Jag har varit slarvig med att läsa era recensioner det senaste halvåret, men det verkar som att folk har massor av synpunkter på dessa. Men låt en recensent som gillar den genre ett spel faller inom recensera spelet – och instruera recensenterna att skriva lite om varför de gillar den relevanta genren. Kanske kan det vara så att ni behöver göra om er struktur för hur spelrecensioner går till över huvud taget? Alltså, recensenter som brinner för genren – och är ärliga med att de faktiskt gör det i recensionerna, en ny struktur för hur man recenserar – och kanske till och med en diskussion om betygsystemets vara eller icke vara?

Folk har skitsvårt att ge konstruktiv kritik på ett forum – som vanligt – men det finns fortfarande guldkorn i den här tråden. Vaska fram dessa.

Och lycka till. Ni har fantastiska förutsättningar för att vara den bästa svenska spelsajten med ett härligt och engagerat community.

1