Inlägg av NuZ

Inlägg som NuZ har skrivit i forumet

Skrivet av Molotov:

Ja Xbox namnen är så bakom flötet så det finns inget.
antar att man inte vet vad man ska kalla den för man har "mindervärdekomplex" när Sony har en "högre siffra" på sina produkter.

Är väl bara Sony som har nummer medans alla andra konsoler genom tiderna fått olika namn så vem är ”the odd”?

Sony var tydligen i samtal med Bethesda om att Starfield skulle vara exklusivt till PS5. Grumpycat (samma som läckte Series S) tweetar om detta också

https://twitter.com/vgc_news/status/1308466340299145216?s=21

Skrivet av absimilard:

Finns det någon anledning för en PC spelare att titta närmare på detta, eller är det rent för Xbox folk? (Ja, jag frågar istället för att googla och nej, jag har verkligen ingen aning, är PC spelare första och PS4 i kommer-långt-efter andra hand...)

För PC är Game pass verkligen värt det. Med Ultimate får du då PC och Xcloud

Först med att skriva GÅSHUDSHYPE!

Skrivet av Maaden_Swe:

Att det ökar till 15 miljoner låter ju kanon, men får man in mer eller mindre pengar på det sättet jämfört med att sälja spel för spel.

Bra för spelarna är det hursomhelst

Och nu kommer jag låta lite gnällig men är det inte roligt hur Xbox nu börjar gå ut med siffror igen, när det går bättre

Jo de är sant men konstigt att de inte gått ut med mer siffror isåfall. Som t.ex att det tog 14minuter innan hela Australien ”sould out” Series X. Det är väl skrytsiffror om något. Nästa vecka kommer nog skrytet ska vi se

PS5an har jag accepterat att jag inte får denna sida av året. Xboxet hoppas jag att jag kan knalla in på lokala butiken och köpa den 10e

Skrivet av r4v3nl0rd:

Det finns inte risk att Starfield blir exklusivt för Xbox och PC då?

Jo precis det jag menar. Kanske var lite otydlig när jag citerade ett annat inlägg för Tes.

Vet faktiskt inte vilken väg de kommer ta. Men hoppas vi slipper exklusiva spel i framtiden

Bästa som hänt spelvärlden! Ger sådant sjukt mervärde i spelen. Även en kategori extra i speedrunning också

Skrivet av Red_warning:

Tänk om nästa Elder Scrolls blir Xbox/PC exklusivt

Blir nog tyvärr Windows/Xbox exklusivt. Men kanske så ser man Xbox logon när man startar Starfield på PS5an.

Skrivet av Lirilesh:

Måste ta och införskaffa en Android mobil...

Do it!

Säg inget till chefen men sitter och spelar på Xcloud på jobbet

Game pass är det riktigt riktigt bra värde i nu

Skrivet av Eken77:

Jag tycker att Microsoft köper sig kvar i spelbranschen. De står för noll innovation!

Tycker Sea of thieves var rätt innovativt. Sedan Game pass om något är nytt. Cross-play drev de fram denna generation. De var MS som börja med Achivements osv. Så säga att MS inte har någon innovation tycker jag är fel. Men håller med dig, Sony har några riktigt tunga titlar men nu har MS Fallout, Doom, Elder scrolls osv. Det kommer vara en xbox loga när vi spelar vissa spel på våra PS5or.

Som jag inte kommer fåtag i innan nästa år för jag är strikt mot förbokningar

Hallå dudes!! Lugna er gärna. Det är en jättebra deal det här. Plocka upp en varsin handkontroll och spela tillsammans istället och vänta på alla mysiga spel som kommer komma

Skrivet av Barak:

Nej det är inte samma sak då utvecklarna endast hade en specifikation att utveckla för dom första åren.
Sedan blev det inte bra när X och Pro anlände då utvecklarna lade krutet där och dom ursprungliga konsolerna började få spel dom inte klarade av att driva. Värst blev det för Xbox One S som var klart klenast.

Förstår hur du menar men håller inte med dig. One s har hela generationen haft det svårt tyvärr.

Skrivet av Sillgam:

Nej det är inte exakt samma sak. Microsoft lanserar 2 olika konsoler där den ena är klen och den andra stark. Sony gör inte detta. Hur menar du att det är samma sak?

Det är exakt samma sak som att släppa en starkare konsol något år senare. De skapar bara ”problemen” från start istället men de har också ett väldigt prisvärt alternativ till ”next-gen”

Skrivet av Fr0gg0.:

Hoppas verkligen inte de låser ut folk från spelserier som tidigare funnits till alla format. Bryr mig inte ett skit om de gör nya IP:n som är exklusiva.
Dock kommer de nog inte ens komma med nya IP:n eller nya exklusiva spel, som gamla goda Microsoft.

*host* Ori, Outer worlds, Sea of thieves, Medium etc. *host*

Nae tror inte de, för MS arbetat mycket mot exklusiva spel och främst konsolexklusiva spel. Skulle inte förvåna mig om jag ser Xbox game studios logon när jag spelar på min PS5a

Skrivet av Sergey:

Tror nog att detta potentiellt kan leda till att vi har gått ifrån att ha en version av en konsol (åtminstone styrkemässigt) per generation, till att vi på senare tid börjat med två versioner (först vanliga, sedan pro något år senare), till att vi denna generation lär få "Budget" och "Mid" i början, sedan en tredje "Pro" om något år, vipps så är tre versioner av en konsol per generation den nya standarden.
Detta är förstås väldigt fördelaktigt för Microsoft då man både når fler målgrupper, samt folk som "uppgraderar" sina konsoler.
Köper du en "Mid" från början så kanske du inte känner lika stort behov av att uppgradera till "Pro senare", än om du köper "Budget" först för att sedan göra ett stort kliv till Pro något år senare; plötsligt har man sålt två konsoler från samma generation till en och samma kund; 🤑

Tror det är exakt vad de vill. Få in så många i deras ekosystem som möjligt och jag personligen tycker det är jättesmart att erbjuda en billigare konsol för de med kanske inte så mycket pengar. Men vill ge gaming upplevelser till sina barn t.ex ensamstående föräldrar osv.

Mer pengar till MS och billigare konsoler till de som vill ha de.

Skrivet av gorbatjov:

Wut? Hur kan det vara samma sak att släppa en upphottad konsol 3 år efter standardvarianten som att släppa 2 konsoler med olika specs på samma gång?

Är ju samma sak?! Då blir det en klenare och kraftfullare konsol. Bara det att de släpper båda samtidigt. Förstår ej problemet. Om man inte är nöjd över spec i ena eller har råd så köp den andra

Blir trevligt med Bethesda spel på Game Pass dag 1.

Master chief och Doomguy under samma paraply är också rätt nice #collabsplz

Memesen flödar i mitt huvud
""
Sony: Look at FF16
MS: Look at 16x details
""

Skrivet av Sillgam:

Nu är det ju en viss skillnad på att släppa en nyare, starkare konsol några år efter release och att släppa två konsoler samtidigt med olika specs.

Nu måste jag bara fråga. Hur menar du? Är ju exakt samma sak?

Skrivet av DarkSvenn1002:

Ussch och fy, hoppas inte fläsk spencer får något att säga till om vad det gäller zenimax. Microsoft är ju inte bra på att göra spel alls

Va? Finns fantastiska spel utgivna av dem. Testa så får du se. Ori, Gears, Minecraft osv.

Skrivet av Aletheides:

Microsoft har inga exklusiva titlar. Allt finns på PC. Du kanske menar konsol exklusivitet? Det är något helt annat. Tar du till exempel GoW på PS4/5 så är det exklusivt då det endast kommer på den plattformen.

Windows är Microsoft så PC/Xbox exklusivt heter det. De släpper inte på Linux t.ex.

Ja inget konsolexklusivt det stämmer och det är väl bra? Exklusiva titlar förstör för oss konsumenter.

Herre jösses alltså vilken deal detta är. Hoppas verkligen de inte blir exklusiva till Microsofts ekosystem utan fortsätter arbetet med att ta bort exklusiva titlar.

Blir med skiva men jag som aldrig bokar saker får väl vänta tålmodigt

Hmmm varför så få? Digital är väl den som kommer sälja bäst ”i det stora hela för alla är inte hardcore gamers”?

Skrivet av Laddemannen:

Mycket smart drag av MS! Nu köper väl PS cdpr...

Om Sonys playstation avdelning skulle köpa något så är det nog Actiblizz isåfall. Svårt dock att se de ha budgeten att göra en sådanhär investering plus att Sony äger redan väldigt många och bra studios