Inlägg av Över45

Inlägg som Över45 har skrivit i forumet

Jag rekommenderar verkligen Elite xboxkontrollen som @Molotov nämner. Kostar en hel del men har massor av inställningsmöjligheter t ex tyngder att lägga i handtagen m.m. Det blir liksom ens egen handkontroll kan man säga, inställd efter dina behov. Känns väldigt lyxig och robust.

Edit: Där sprack ju din budget rejält, tänkte inte på kostnadsangivelsen. Men kvalite' i vilket fall.😎

Skrivet av Zontos:

Ja det har jag förstått, men det känns mest som en klapp på axeln. Vet faktiskt vad jag vill förvänta mig till att få 100% ...

Eftersom "Gamereactor" har lovat en uppgradering till PS5/XBX behöver du ju inte köra 100% nu. Vänta till uppgraderingen.

Sen är det ju bara att vänta på fortsättningen till de nya konsollerna. Något som "Gamereactor" också har lovat.

Tänk vad duktiga de är på Gamereactor, de sitter med spåkulor hela bunten.

De står båda två på golvet bredvid min gigantiska tvbänk, öppen med fyra hyllor.
Varför har de designat dem för att de inte skall ligga ned? Skrytfaktor naturligtvis, "titta vad jag har".
På bänken har jag en stor, den är så bred så tvhyllan inte räckte (stöden dock), modern 4K TV den har även funktion för alla sorters appar. Netflix, youtube, HBOmax, Disney, Discovery+...........Naturligtvis skrytfaktor nummer 2 !!

Frugan? Hon är glad för alla appar och har inte ens märkt de två nya spelmaskinerna. Dock skall ju jag ha hand om tvn för att kunna spela så mycket som möjligt. Så jag säger att tvn inte är ledig för tillfället. "Kan du inte kolla på Netflix på din snygga surfplatta?"
"Jo naturligtvis, jag älskar dig så mycket" "PUSS!, PUSS!" Det är så här ett äktenskap skall vara. "Frågor på det?"

Skrivet av krs_kristoffer:

Hallå!

Jag har en Samsung TV med stöd för 4K HDR med enbart ett HDMI-uttag över för spelande. För tillfället är PS5:an inkopplad där men skulle vilja ha min Switch inkopplad också för att lätt växla mellan konsolerna.

Vill ha en HDMI switch som automatiskt drar igång TVn med den konsolen jag startar. Minst två ingångar men gärna tre ifall jag får feeling någon gång och skaffar Xbox också. Naturligtvis vill jag få ut full bildkvalitet jämfört med bara sladd direkt så den behöver stödja åtminstone 4K HDR och 60 Hz bilduppdatering.

Någon som har några tips? Tycker det är rörigt att förstå skillnader mellan olika alternativ jag tittat på.

Köpte en genom CDON, men det är 24.se som säljer den.
HDMI 4K ULTRA HD Switch - 3 portar. Jag tror den uppfyller alla krav du nämnde. Det enda negativa är att någon gång när man nyss har stängt av en konsol kan signalen stanna kvar i en av de tre portarna. Dock finns det en IR avkännare och en liten fjärr för att byta utgång snabbt och lätt.
Lycka till!

Jag fyller 54 i maj. Största intresset gaming fortfarande. Spelade Pong hos min mosters gubbe när det var höjden av teknik, han var tv reparatör och stolt över sin fräscha spelmaskin. Att skriva här har jag dock bara gjort på senare tid. Dock har jag läst alla sorters speltidningar förr om åren t ex PC gamer.

Har kollat länken till youtube nu. Bra tips! Får väl fundera på dem och kostnaden också.

Skrivet av Tjobb0:

Det kommer han dock inte vilja göra, när han har provat på laddningstiderna på interna SSD i PS5an Jäkla skillnad, dock från spel till spel det där.

https://www.youtube.com/watch?v=dBteyaSCTfU

Okej! Tänker bara på om man inte kan lägga vissa spel internt och andra externt?
Jag bytte även till SSD på PS:4an redan när jag köpte den. Så jag kan väl säga att jag kapat en del väntetid redan tidigare.
Jag har dock ganska rejäla väntetider på t ex Halo och COD till XBONE med extern hårddisk. Men på den kan jag lägga internt och externt.
Jag antar att XBXn har mindre laddtider men jag spelar mest spel från GAMEPASS på den. Så jag har inte direkt hårdtestat den.

Något jag har är lyxproblem dock.😁

Ändring om hårddisk?

Skrivet av ek-gamer:

Tack för era svar! Det uppskattas verkligen! Skönt att det ändå är så enkelt då jag har en hel del spel på disken som sagt.

Hej.
Jag har nu köpt en PS5 jag också. Jag undrar bara om det fortfarande funkar med den externa hårddisken? Har tänkt att köpa en ny sådan MEN jag läste att det inte skulle fungera med en sådan för PS5. Verkar ju konstigt om det är så nu. Så vore tacksam för svar angående detta.

Skrivet av gorbatjov:

Jag håller med. Tycker det de visat innan har sett ganska trist ut men gameplayet vi fick se nu såg ju skoj ut!

Håller helt med. Forspoken verkar vara det enda intressanta som kommer framöver. Annars var det ju inget annat som gjorde att jag blev piggare. Godnatt!

Skrivet av A L:

Asså, gillar inte handkontroll.. absolut en mus/tgb lirare, PC alltså.
Vafan skulle jag köpa den här burken för?
Det finns ju inget som drar alls numera???
jo. har även ett 3090 strix i en juste PC som inte heller har använts så mycket till lir.. .
är det så att jag lämnar lir..
köper en laptop börjar röka pipa kanske??
Finns det inget spännande på g?

Det är väl bara du sätter in en annons här på FZ. "Ny XBX Säljes"
Så hittar du nog en köpare snabbt, du kan nog t o m göra en vinst.
Själv spelar jag nästan varje dag på min XBX.
Nemas problemas! 🙂

Skrivet av Joakim Bennet:

Oraklet på Östermalm...

🙏

Skrivet av Joakim Bennet:

Härligt! Något säger mig att den här tråden kommer att gå farligt varm framåt april...

Tänk vad rätt du hade!😀

Skrivet av Ion:

Alltså när du skriver så här så måste du nästan komma med källor? Det är ju så lätt att bara "Eh nä!" utan att komma med bevis.
Jag letade lite och hittade det här https://gamerant.com/nes-glitches-unbeatable/ men det verkar vara rätt udda saker som är svåra att trigga. Hittar dock inget om buggar som förstör cartridges?

Buggar som förstör själva kassetten finns väl inte. Dock kommer jag ihåg ett spel till Sega mega drive som var så att säga ospelbart. Det var bara massor av pixlar som det väl gick att påverka något lite, skulle vara ett rollspel och pixlarna rörde sig över någon mycket konstig "yta/värld". Jag har väl förträngt namnet eftersom jag köpte det på en större leksakskedja och ej fick tillbaka några pengar. Hade man köpt det och något "hände" när man tryckte på styrkors och knappar fick man skylla sig själv.
Kastade det nog när jag prövat några ggr och inget blev bättre.

Så ni som är duktiga på att leta på nätet kan ju se om det finns någon info om detta trasiga spel. Den enda fakta jag kommer ihåg är det jag nyss berättat.

Det enda jag kan tänka mig, som är ett ganska otroligt scenario, angående förstörelse av spelkassett är väl överhettning och brand. Vilket ju då troligen kunde innebära att spelmaskinen även kunde förstöras och med ytterligare spekulerande en eventuell lägenhets/villabrand.

Så i sammanfattning: Det har funnits ospelbara spel på kassett men de är nog inte många.

Edit: Det handlar inte heller om ett spel som var från en annan region som jag körde i så att säga fel maskin. Det var ett spel för europeiska området.
Att vissa fel uppstår med att spelet har "fryst" bilden mitt under spel hände ganska ofta för länge sedan. Vilket innebar allt som oftast att man fick stänga av och starta om från start. Riktigt irriterande om det inte var en kassett med minnesfunktion.
Kan ju även vara så att detta fel uppstod när man kom till samma ställe i spelet. Vilket ju i förlängningen innebar att det aldrig gick att klara spelet. Trasigt med andra ord.

Jag älskade ju första Zelda till NES men jag spelar ju inte det idag. Behåller minnet dock av den trygga fina Nintendovärlden.
Jag har dock köpt SNESmini och spelat, enligt min mening, de två bästa spelen någonsin. Legend of Zelda a link to the past och FF VI Obs inte FF VII. Jag hade en omgjord SNES som jag kunde spela amerikanska/Japanska spel på. Det var alltså den amerikanska versionen av FF VI jag spelade. Utan min SNES hade jag ju helt missat detta underbara spel.

Apropå Turok så fanns ju ettan till Nintendo 64. Det var min första inblick i FPS, hade ju inte dator. Jag kommer ihåg hur jag kunde spela med endast kartan framme, när det var otroligt svåra hopp fungerade det utmärkt inte mot fiender dock.

Vad gör jag idag då? Jag hittar nya favoriter på ny spelhårdvara. Att spela är fortfarande mitt största fritidsintresse. Har nyligen köpt "Horizon: forbidden west". Så hur gammal man än blir så är spel ett mycket roligt intresse. Man utvecklas med utvecklingen helt enkelt. Det var bra förr och ganska bra nu med, day one patchar är dock lite det svarta fåret. Dock älskar jag ju nyaste RDRD det har ju massor med buggar som man kan se hur mycket som helst av på Youtube, inte gör det något det är ju bra underhållning det också.

Ha barnasinnet i behåll! Världen är för tragisk så man behöver verklighetsflykt extra mycket nu.

Skrivet av Rhymst:

Hade tänkt att vänta till en fet rea innan jag köper men det här var ju ännu bättre tack Gamepass

Hlvt. Jag tyckte jag hade väntat ut Game pass med GODG. Men fick det för två dagar sedan betalt och klart.😂
Edit: GOTG NATURLIGTVIS. GODG kanske är GODGame. Det vill jag spela.

Det är väl helt okej att sitta och jämföra grafisk prestanda. Men i mitt långa liv har det hela tiden handlat om spelbarhet och inlevelseförmåga, när det gäller spel.
Jag älskar t ex Zelda a link to the past som jag spelar på SNES mini.
Tråkigt kan det väl kännas om det man spelar inte håller samma prestanda på olika format och att det alltid krävs en dayone patch till alla format. Jag antar att det är samma sak med Elden ring.
Nu för tiden väntar jag med att köpa spel tills alla patchar är släppta. Det kändes alltid speciellt förr när man satte i spelet och man kunde spela i stort sett omedelbart. Sen kanske det var extremt buggigt men man hade inget att jämföra med.
Var det bättre förr? Nej naturligtvis inte men det var mycket mindre teknikhets.

Skrivet av Nemo:

Det är som Dutch skulle ha sagt: "You Have Got To Keep Faith!" 😁

Absolut, he he.

Nu har jag läst något riktigt lovande. Enligt rykte jobbas det på Read dead redemtion 3 !! En person har enligt uppgifter till Gamereactor jobbat i två år på en uppföljare. Så hoppet är inte över än. Vad som stämmer får väl Rockstar förklara förhoppningsvis snart. Är det sant lär det väl vara ganska många som hittills har försetts med munkavle.

Edit: Den nyheten försvann väldigt fort hos Gamereactor. Hittar inget spår av den ens längre. Ja,ja hoppas ok fantisera får man ju göra iaf.

Edit 2. Nu hittade jag artikeln igen. Dock är det en "nyhet" från november 2021. Tänk vad mycket konstigt man råkar hitta här och där när man bara slösurfar. Skit också, jag vill ju så gärna att det skall vara sant. 😕

Jag vet att detta inte är ett spel för mig. Nu för tiden har jag ju lärt mig att läsa seriösa recensioner, vilket detta var, för att inse att jag kommer ta ut spelet efter första krångliga boss om jag hade köpt det. Förr i tiden t ex på nes spel gav jag mig aldrig. Nu tycker jag det är slöseri med tid.
Dock har jag blivit förvånad över mig själv att jag faktiskt kan uppskatta att kolla på Youtube när andra spelar. Gillar att se nya intressanta bossar och vackra fantasymiljöer.Det känns inte som tidslöseri, jag blir ju intresserad och glad över ny konstnärlig utveckling.
Så till er som verkligen kommer att spela spelet lägg gärna ut de vackraste och absurdiska bossfighter ni kan filma. Även vackra miljöer så jag får ut mycket av spelet för mitt välmående av att kolla på Youtube. : )

Skrivet av Nosnos:

Tycker personligen att HZD blev riktigt bra först efter en 10-15 timmar och det var inte pga öppenheten utan för att världen och storyn (inte nödvändigtvis karaktärerna) fascinerade mig. Så tycker det kan vara värt ett försök, men jag skulle nog hålla mig hyggligt tight till huvudstoryn, imo är det där styrkan ligger inte i öppenheten. Ett av få spel där jag verkligen kände att alla journaler och liknande gav någonting som höjde helhetsupplevelsen, så hoppa inte över det.

Apropå de spretiga betygen så är det intressant att läsa Eurogamers recension av spelet och sedan jämföra det med deras viderecension, gjorde av olika recensenter och ger otroligt olika intryck utöver att det är grafiskt extremt imponerande. Det verkar alla vara överens om
https://www.eurogamer.net/articles/2022-02-14-horizon-forbidd...
https://www.youtube.com/watch?v=raLgkd6eLsw

Ja att det är snyggt är alla överens om. Det var väl HZD när det kom och en stor anledning till att jag köpte det. Jag tror säkert att jag skulle uppskatta storyn på mitt sätt. Jag är en sådan som gillar både fantasy och sf vilket ju verkar perfekt i detta sammanhang. Som sagt jag ger HZD en ny chans. Man kan ju även rida på robot"hästar" så då får jag med känslan från RDR2. Men det stora i westernspelet (inte forbidden west😉) var att man fick ett otroligt band till sin häst. Kanske inte riktigt lika känslosamt med en robot, he,he. Jaha om jag gillar HZD är det bara att vänta på att få råd och få tag på en PS5. Har alltid gillat Ratchet & Clank också så där finns ytterligare ett spel jag vill spela.
Lycka till med allt spelande till alla som läser detta. Verkligheten är fortfarande tuff för många.