Inlägg av motionfield

Inlägg som motionfield har skrivit i forumet

Håller med att det är konstigt att det inte läcker tidigare. Som utvecklare ser man ju datumen klart och tydligt långt innan.

En liten kloss med telefonhårdvara man kan bära OCH koppla in till tvn och olika tillbehör för att bygga sin upplevelse kanske. Den sköter streaming, lagring och kommunikation bara. Sen får man köpa modulpaket för alldeles för mycket.

SP är grymt kul. Man känner sig som en gud när man plöjer demoner.

Skrivet av Struggle:

Till alla er som köpt spelet på Windows Store, den här är för er.

https://www.youtube.com/embed/KXYy_uJYQjo

Vilken jäkla soppa Microsoft smetat in Remedy i, tragiskt.

Ja det smärtar djupt eftersom jag alltid ser fram emot remedyspel. Men den här releasen har ju varit katastrof för dem.

Hur kan remedy sälja sig till Microsoft gång på gång? De måste ju kunna skaffa medel att göra sina spel independent. Det är ju bara därför det blir en sån här soppa. Pc releasen av Alan Wake som de skötte själva var riktigt bra.

Skrivet av simpa975:
Skrivet av motionfield:
Skrivet av PainInTheAss:

16 GB RAM?

Hoppas det räcker med 8. Det här har jag längtat efter länge. Tror inte jag kan trycka in 16

DICE rekommenderade 16gb RAM för Battlefront också, här sitter jag med 60fps konstant bara med 8gb RAM. Dem extra 8gb RAM kan dock öka frame rate consistency, men bör inte vara en avgörande faktor för antalet fps du får i spelet.

Ok det låter rimligt. Jag har inte haft problem i några andra spel. Förutom Unity men det var ju ooptimerat som satan.

Skrivet av PainInTheAss:

16 GB RAM?

Hoppas det räcker med 8. Det här har jag längtat efter länge. Tror inte jag kan trycka in 16

Skrivet av broken-arrow:
Skrivet av motionfield:

Asså fasen vilken katastrof. Ett sånt här spel är ju 50% eye candy och så släpper man med 50fps cap och 30 fps cutscenes.. För att inte tala om horribelt optimerat och ingen skalning med grafik settings. Wth Ms?

Var väll på Nivida kort som det var Cap på 50fps, amd kort kom ju upp högre.

Men vilket fall, så verkar det vara enorma problem idag.

Nej Nvidia kom inte ens upp till 50 på low hela tiden på filmen. AMD låg stabilt på 50 men aldrig över.

Asså fasen vilken katastrof. Ett sånt här spel är ju 50% eye candy och så släpper man med 50fps cap och 30 fps cutscenes.. För att inte tala om horribelt optimerat och ingen skalning med grafik settings. Wth Ms?

Skrivet av jbx:
Skrivet av Chassimannen:
Skrivet av jbx:

LameBox one gör det igen! Kunde inte molnet hjälpa till nu heller??

LameBox och Shitstation. Båda är i peasant 30 fps. PC är det som Dark Souls 3 skall spelas på.

Håller med till fullo. Hur tänkte man när släppte så klena konsoler?

Man tänkte att ingen vill lägga mer än 4000 på en konsol. Såhär i efterhand kanske många skulle kunna tänka sig en tusenlapp till.

Skrivet av Nosnos:
Skrivet av Gen:
Skrivet av Mortaigne:

Jaha. Jag har lite svårt att förstå den här fetischen för upplösning, höga fps etc. Så länge det flyter stabilt och ser bra ut så spelar det väl ingen roll?

Jag har alltid fokuserat på andra kvaliteter i spel, men för vissa har ju alltid svaret på frågan: "varför gillar du det här spelet?" varit "öööh dä har bra grafik!". Jag tycker bara det är konstigt.

Det är just det - saker och ting ser bättre ut i hög upplösning. Sett en äkta 4K video på en 4K skärm? Detaljrikedomen är enastående. Räcker att jämföra en BluRay film (1080p) med en DBD (576p). Och högre FPS gör skillnad - bilden är mjukare vid 60fps än 30fps, det bara är så. För PC spelare är FPSen ännu viktigare då skillnaden mellan 60 och 120fps är påtaglig.

Det är väl ingen (kanske någon) som hävdar att det inte skulle vara någon skillnad, frågan är ju om skillnaden är så pass viktig att spelet blir kasst om upplösningen är 720p eller bilduppdatering ligger runt 45. Svaret på det är såklart att det här helt individuellt. Somliga bryr sig mer om det än andra och är man som jag så tycker man också att det beror helt på vilket spel det är. Spelar jag Unreal Tournament, ja då måste jag ha hög FPS men grafiken kan vara hur ful som helst, medan jag tycker att lägre FPS är helt okej i andra typer av spel.

Sen tycker jag också att det är lustigt när folk påstår att en PS4, Xbox One eller vad det nu må vara inte kan komma upp i 60 FPS i 1080p. Allt handlar ju om hur skickliga utvecklarna är samt hur högt de prioriterar "snygghet" och FPS. Ju skickligare de är desto mer kan de kräma ut i 60 FPS och 1080p men till slut når ju även de bästa ett tak för hur "snyggt" spelet kan vara med hårdvara X. Det är ju samma sak med PC med den skillnaden att du där till viss del själv kan påverka det hela genom att lägga pengar på den senaste hårdvaran och ändra grafikinställningar.

Jag skulle dock gärna ha en möjlighet att även i konsolspel kunna ställa in olika grafikinställningar. Egentligen skulle det bara behövas två val, "Eyecandy" där spelet är så snyggt det bara går med 30 FPS medan "Performance" där spelet är så snyggt det bara går med 60 FPS.

Kul att se att någon fattar spelutveckling här och inte bara gissar. Konstigt att inte konsolspel har en quality/performance option vid det här laget. Det är ju ett bra sätt att ge spelarna möjlighet att välja mellan flyt och bildkvalitet. Eftersom hårdvaran är samma på alla konsoler räcker det ju att optimera för 30 och 60 som du säger.

Skrivet av Priapsi:
Skrivet av ulrik.borg:

Säger som jag brukar, fattar inte varför BW har så gott rykte om sig att leverera bra story. Känns som om man lever på KOTOR fortfarande, men tydligen finns det dom som tyckte ME och DA var heeeelt fantastiska. Gillade ME1 men tyckte det var en, på det hela, rätt generisk Scifistory, sedan blev det värre med efterföljarna. Efter all hype skaffade jag DA:Inq och konstaterade snabbt att det var lika astråkigt som de flesta historierna i SWTOR som ju nu helt förstörts av att man lägger in ett kort, oinspirerat 10-minutes solospelarkapitel varje månad och absolut inget annat. När de fullständigt misslyckades att leverera det de en gång utlovade (icke-generiskt mmo) och det fortsatte utför tappade jag intresset för studion.

Historierna förr var roligare (åh, gamla hederliga LucasArts) och idag har ju indie-scenen mm visat var skåpen(?) ska stå när det gäller story. Men visst, man får hylla alla nya AAA IP, för vi är väl alla evigt trötta på "serierna"? Skönt de snappat upp det.

Brukar du säga allt det? Det måste ju ta skitlång tid.

På nätet så kan han ju bara pasta in det om det ligger i clipboard hela tiden.

Det bygger ju lite på att folk vet vem snubben är. Om det hade varit greg så kanske folk hade brytt sig.

Skrivet av Puscifer:

Åh, vad jag har saknat den stilen och känslan som finns i Mirror's Edge. Jag brukar sällan spela igenom spel till slutet, men just nu sitter jag och funderar på att spela igenom Mirror's Edge för tredje gången.

Självklart ser jag då fram emot Mirror's Edge: Catalyst!

Kan bara fullständigt hålla med. Finns inget med samma atmosfär och känsla.

Skrivet av Pretorian24:
Skrivet av Salami:
Skrivet av marsson90:
Skrivet av Salami:

För mig var det ett av dom sämsta spelen senaste åren. Möjligen 0.5 av 5 i betyg.

Lysa, skjuta på saker och stänga av ström till ljus.

Inte speciellt kul.

Ja, för det var ju det enda som fanns i spelet...

Personligen älskar jag atmosfären, omgivningarna, designen, musiken och den uppenbara inspirationen från Stephen King. Det hade även en rätt så spännande story, med intressant lore.

Klart det är det viktigaste, är ett spel. Spel, handlar om hur spelet, spelas. Resten runt spelet för att ge spelet struktur och spelet en mening, är alltid sekundär.

Om spelet, inte ens klarar gripa en, ge en motivation, att fortsätta spela, är det något väldigt fel.

Varför inte bara göra en Film, om nu storyn och resten är viktigast?

Nää, i ett spel som AW är storyn och atmosfären viktigast. Sen gör det inget att allt annat var helt galet bra också.

Håller med. I ett sånt spel räcker det om resten inte är irriterande dåligt.

Har redan bestämt mig för att köpa detta. Det blir media (video) blackout nu för en fräsch upplevelse. De verkar ha gjort allt rätt.

Skrivet av marcus8958:
Skrivet av motionfield:
Skrivet av meat4u:
Skrivet av Ghan:

De är antingen naiva, dumma eller ljuger (troligen en bit av alla 3). Tro att folk inte privatkopierar längre? Snälla.

Jag känner personalised ingen som privatkopierar längre, om du inte med "privatkopiering" syftar på tips om filmer, musik eller serier som dom kan titta på med sitt egna, spotify / netflix / amazon / apple / Google konton.

Varför rippa musik/film när jag kan streama?

Samma här. Kan inte vara en signifikant mängd privatkopiering kvar idag för att skräpet ska finnas.

och så är det kopieringsskydd på allt. Ska copyswede finnas ska det också vara krav på att inget man köper ska få ha kopieringsskydd.

Så copyswede har med andra ord varit förlegat senaste 15 åren och borde bort. Inget annat än stöld dom håller på med idag och finns ingen mening med skiten längre.

Nä precis dubbelmoralen i att ta betalt för privatkopiering och samtidigt ha kopieringsskydd man inte får kringgå är ju helt jävla sjuk. Att det ens får gå till så är ju ett galet skämt.

Dags för kultursverige som livnärt sig på felaktiga inkomster från copyswede att utnyttja de moderna möjligheter som finns eller söka statliga bidrag. Etsy och kickstarter kanske vore något att läsa in sig på?

Skrivet av meat4u:
Skrivet av Ghan:

De är antingen naiva, dumma eller ljuger (troligen en bit av alla 3). Tro att folk inte privatkopierar längre? Snälla.

Jag känner personalised ingen som privatkopierar längre, om du inte med "privatkopiering" syftar på tips om filmer, musik eller serier som dom kan titta på med sitt egna, spotify / netflix / amazon / apple / Google konton.

Varför rippa musik/film när jag kan streama?

Samma här. Kan inte vara en signifikant mängd privatkopiering kvar idag för att skräpet ska finnas.

Skrivet av PcKaffe:

Fast varför? Jag har aldrig sett behovet av en kraftig mobiltelefon. Jag tar hellre en betydligt billigare telefon med bättre batteritid än en telefon som har bra hårdvara. Lägger pengarna på datorprylar eller spel till mina konsoler istället.

ULTRA HD 4K CANDY CRUSH FTW. Not.

Det här är faktiskt en bra poäng.. väldigt många behöver inte mer ren beräkningskraft längre. De allra flesta skulle föredra bättre batteritid när det gäller telefoner. De funkar så pass bra i övrigt redan.