Inlägg av anon23066

Inlägg som anon23066 har skrivit i forumet

1
Skrivet av Tompa:

Tack till alla som lämnat konstruktiv kritik, alltså motiverar varför ni inte tycker om recensionen. Sånt gör att vi lär oss vad vi gör fel och vad vi kan göra bättre. Varför vissa saker inte tas upp i recensionen kan jag inte svara på eftersom jag själv inte har lirat, men det är definitivt något vi kan ta åt oss av.

Feedback som denna ger oss något att gå på, till skillnad från femordiga meningar som går ut på att idiotförklara textförfattaren. Bra feedback gör oss till bättre recensenter, vilket ger er bättre texter. Win-win - tack.

PS, glömde: Det ultimata vore att låta två eller flera personer testa varje spel. Dessvärre har vi inte de resurserna. Super Play och andra tidningar har större resurser än oss. Vi är lite avis, ska erkännas.

Man får allt också ge er cred för att ni är såhär öppna för kritik.

Skrivet av Plommon:

o det där med japanofiler... var det verkligen nödvändigt, jag är inte ett fan av jrpgs, men det där var smaklöst värre! personangrepp är aldrig trevligt och det ska rotas ut, så frågan nu är vad ska ni göra åt detta?

Som sagt, ta inte den här recenscenten seriöst.

Skrivet av Urkalak:
Skrivet av CharlieSimon:

Mikael borde inte få recensera spel då han recenserar helt ifrån sina egna smak & tycken.

Ja då gör han ju helt fel... VARFÖR, ska folk alltid tro att recensioner går efter vad alla andra tycker?

Jag respekterar ifall en recenscent inte tycker om ett spel. Problemet med denna recenscenten är att han till exempel påstår att filmsekvenserna och sättet att lära känna karaktärerna är tråkigt och ett misslyckande utan att faktiskt motivera varför. Han har även glömt nämna vad han tycker om texthistorierna och stridssystemet utöver bosstriderna. Att han ens tar upp de japanska röstskådespelarna i recensionen när spelet är läppsynkat till engelska visar ju att han bara letar efter saker att klaga på (visserligen säger han att de engelska röstskådespelarna är bättre men det är ju helt irrelevant att nämna de japanska röstskådespelarna i denna recensionen). Det där med att Kaim inte är den glada typen är väl ganska självklart ifall du ens läst texthistorierna som du knappt nämner i recensionen?

Nej, sånt här håller faktiskt inte.

Skrivet av Tompa:
Skrivet av Tec00n:

Bara hans sista meningar är ett bevis på att han hatar JRPG från första början.

Om recensenten nu skulle hata Lost Odyssey och japanska rollspel så mycket som du och många andra påstår verkar det väldigt underligt att han ändå ger det en stark tvåa. På FZ-språk blir ju det "Okej", nästan "Bra" - ett väldigt positivt omdöme utifrån de förutsättningarna... Tycker nog han träffar ganska rätt i sista stycket; trots att recensenten klassar titeln som okej stämplas han som genrehatare:

Skrivet av FZ:

Japanofiler kommer givetvis försvara titeln med näbbar och klor[...]

Jag bryr mig inte om betyg så värst mycket. Det jag tittar på är hur recenscenten motivererar vad han tycker.

Problemet är att denna snubben bara nämner vad han inte gillar med spelet. Som MugiMugi sa så nämner han ju inte ens vad han tycker om texthistorierna. Han motiverar inte heller till varför han tycker filmsekvenserna är tråkiga. Sen att bosstriderna skulle vara tråkiga är ju ren BS, förstår inte vad det är för fel med att man måste lista ut vilken taktik man måste spela med än att behöva grinda innan varje bossfight som det är i så många andra spel i genren.

Och hur kommer det sig att Blue Dragon fick 4/5? Tycker FZ verkligen att Lost Odyssey är så mycket sämre?

Jag hoppas inte någon tar denna snubben seriöst. Bara hans sista meningar är ett bevis på att han hatar JRPG från första början.

Sen så snackar han en annan massa skit, att Kaim skulle vara androgyn? Snarare så att många påpekat att hans ansikte ser manligt ut. Måste man vara en biffig space-marine för att inte vara androgyn eller? Bara att laddningstiderna skulle ta 20-30 sekunder när de i själva verket är kortare än de i Mass Effect ifall man rensat cachen får mig att tappa förtroendet för denna recenscent. När Mass Effect (ett spel FZ hyllade som näst-intill perfekt) dessutom lider av större framerateproblem än det här och även pop-in-texturer vilket inte detta gör så börjar man ju undra, speciellt när Lost Odyssey har minst lika bra grafik som Mass Effect.

Nej, den här recensionen var riktigt kass och jag hade inte förväntat mig något annat efter den värdelösa förhandstitten från samma person.

1