Inlägg av S_Z

Inlägg som S_Z har skrivit i forumet

Skrivet av ace84:

Operation flashpoints dag o natt cyckler.

Håller helt med om den. Kunde starta upp editorn, sätta klockan på tidig morgon och sen bara traska/åka runt i världen.

Av modernare spel tycker jag Elden Ring är ett väldigt vackert spel men på nåt sätt lite ”fusk” med sina drömska miljöer.

Jag måste nog ändå ge min förstaplats till Cyberpunk 2077 som lyckas få den i många fall slitna och smutsiga staden och t o m berg av soppor till något otroligt vackert.

Skrivet av Nimin:

Spelet var ju katastrof på PS4. Funkar okej nu på PC även om npc:s fortfarande kan vara dumma i huvudet 😆

Hade inga större problem på PS4 (pro) vid release. Tycker kritiken var överdriven.

Har tex mycket större problem med frysningar i Diablo 4 än jag hade med Cyberpunk.

Skrivet av erson:

Storyn är nästan obefintlig

Det är den ju verkligen inte, men den är inte så ”in your face” som i andra spel. Förstår att folk kan spela det och inte fatta något men storyn and all lore de byggt upp runt den finns där om man vill och helt klart en av de starkaste bitarna i spelet för mig. Nästan varenda item har en koppling till något större om man läser description på dom. Folk har gjort jättejobb och pusslat ihop allt i diverse lore-videos.

Ca 120 timmar in nu, väldigt längesen jag var så uppslukad av ett spel. Gillar verkligen denna bisarra värld de skapat, vill ha mer, ge mig en bok och/eller film
Och en art book med alla dessa märkliga varelser och miljöer.

Skrivet av Whisp:

Lyckas verkligen inte ta mig igenom Witcher 3, medan Elden Ring är jag helt besatt av.

Precis likadant för mig. Har under åren gjort flertalet försök att ta mig igenom Witcher 3 men fastnar inte helt enkelt medan jag också är besatt i Elden Ring och har svårt att lägga ifrån mig kontrollen

Min röst gav jag ändå till klassikern Baldurs Gate 2 som är mitt favoritspel genom alla tider tillsammans med Operation Flashpoint (OPF).

Har nog aldrig ändrat åsikt så kraftigt om ett spel tidigare som om Elden Ring Köpte det lite på impuls utan att ha en aning om vad det var för spel (mer än sett lite trailers) eller vilka som låg bakom det.
Har inte spelat något av Dark Souls spelen men visste att de var lite mer krävande av spelaren.
Första timmen eller så hatade jag det här spelet, sjukt irriterande att dö så frekvent och inte heller tyckte jag att striderna var mycket att hänga i granen och grafiken var väl inte spektakulär.
Men av någon anledning kom jag tillbaka för att få mer stryk och tillslut bet det sig fast. Nu tycker jag det är helt fantastiskt bra, älskar miljöerna och karaktär/monster och känner att det här lär jag fortsätta spela lång tid framöver. Tur att jag inte kastade kontrollen i väggen och la ner direkt, gissar på att min upplevelse inte är helt unik

Är också en gammal Diablo 1-2 veteran. Lyckades aldrig ta mig igenom D3, tycker det helt förlorat Diablo-känslan/atmosfären.
Jag fastnade fullständigt i denna remaster, har redan spenderat många timmar och har fantastiskt kul, precis som när det begav sig

Är det så stor skillnad mellan PS4 och PS4 Pro vad gäller prestanda? Den enda gången jag egentligen haft problem med frame rate var i ett av race:en.

Finns även glada konsolspelare Kör på PS4 Pro och har haft fantastiskt kul under mina hittills 80+ timmar.

Många trångsinta människor som inte kan förstå att folk gillar spelet bara för att dom själva inte gör det.

Är det så svårt att förstå att vi värderar saker i spel olika och har olika förväntningar och erfarenheter?

Skrivet av almblad:

@S_Z: Gäller att vara kritisk som sagt, och vissa tycker att ett 5/5 ska vara felfritt mästerverk.

Är det inte ett problem då med att just använda en enda siffra för att sätta ett betyg. För mig kan ett spel utan tvekan vara ett mästerverk och fortfarande ha buggar. Det är upplevelsen jag betygsätter, inte om det är tekniskt fulländat.

Skrivet av Metsys1k:

Tycker FZ's recension är bedrövlig. Varför rekommenderar ni ett sådant här trasigt spel. 5/5?
Driver ni med oss eller? Antingen är det köpt.. Vilket en hel del recensioner ska ha varit.
Verkar vara eller så är han bara så jävla tagen av hypen att han inte kan förmå sig själv att inse att SPELET är helt trasigt.

Eller så har dom helt enkel en annan uppfattning om spelet än dig?

För mig är det helt klart lite buggit men långtifrån trasigt. 90+ timmar in och har fantastiskt kul. Jag är varken köpt eller gått på någon hype

Några av mina absoluta favoritspel genom tiderna var buggiga vid release, som Operation Flashpoint och Vampire: The Masquerade - Bloodlines.

Men de har haft andra kvaliteter som vägt betydligt tyngre än lite buggar. Så känner jag för Cyberpunk också.

Skrivet av Razuco:

Men dom två spelen kan du väl inte jämföra.. hade du sagt Rage 2 tex.. då hade jag köpt det. Sen var spelet helt ospelbart för mig och jag spelar på Xbox one X.. som inte är långt ifrån Xbox series S. Totalt haveri. Så nog har jag rätt att var besviken för detta spel såg jag fram emot. Förresten tyckte jag om Rage 2.

Varför kan jag inte det? Min jämförelse handlade om hur kul jag hade med dom, inte en jämförelse av spelen i sig.

Och visst har du rätt att vara besviken. Jag bara svarade på att jag inte tycker det är konstigt att det finns många som tycker det är ett strålande spel trots buggarna och utan att vara CDPR fanboys.

Skrivet av Påskmust:

Håller med. Läggs så mycket fokus på buggar men även om man exkluderar dom så är ju spelet långt ifrån det spel dom faktiskt har marknadsfört. Men dom flesta verkar ju okej med detta och höjer spelet till skyarna ändå vilket känns lite märkligt.

Varför är det så märkligt? Jag har ingen speciell plats i mitt hjärta för CDPR, kört witcher spelen men de är inte några favoriter hos mig och jag har gett upp på dom innan jag spelat klart (skall ta mig igenom 3:an nån gång). Jag visste att Cyberpunk 2077 var på väg men har inte haft någon koll på vad de marknadsfört det som.

Trots det (eller kanske p g a det) är mitt betyg 80+ timmar in i spelet att det är fantastiskt bra. Det är alltså baserat helt enkelt på hur kul jag har och hur fast jag blivit och då spelar jag på en PS4 Pro.

Visst är det buggit, inget snack. Men jag hade mycket roligare med detta buggiga spel än jag hade med det buggfria Last of us 2 tex.

Så i mina ögon är det absolut inget märkligt med att folk hyllar spelet trots sitt skick, även de som inte är CDRP fans.

Det här spelet har varit en berg-o-dal-bana för mig. Inledningsuppdragen kändes rätt trista tycker jag, men sen blev jag helt förtjust i staden när man kunde börja röra sig fritt, för att sedan bli besviken på att människorna i staden är så stela och att den känns tom, men sen när jag väl kommit in och kört ett bra tag nu så är det pter uppåt igen för jag tycker karaktärer och uppdrag är strålande och väldigt underhållande, timmarna flyger iväg.
Synd för den som hoppar av tidigt i spelet, blir ju väldigt mycket bättre en bit in enligt mig. Och visst finns det buggar men inget som förstört nöjet för mig än (spelar på PS4 Pro)

@jocksson: Just det där var väl kanske inte en jättespännande presentation men Switch:en som konsol är i mina helt fantastisk enligt mig och sen jag köpt den för några månader sedan så står min PS4 Pro och samlar damm. Har aldrig haft en Nintendo förut och alltid sett på deras konsoler som mer för barn. Men fick möjlighet att testa Zelda en stund och blev helt fast, i mina ögon ett av de bästa spelen jag någonsin spelat (i fint sällskap med Baldurs Gate 2 och Operation Flashpoint). Så bara det spelet gjorde den värd priset för mig men sen dess har jag även köpt en drös andra spel som Doom, Bayonetta m.fl och jag är såld på Switchen. Jag väntar hellre längre på ett spel och köper det till Switchen än till PS4:an. Att hur snabbt och smidig som helst gå från TV till en portabel enhet på språng eller bara i sängen är fantastiskt trevligt.

Skrivet av Frisell:

Det finns IAPs(så klart).

Även om äpplena pröjsar 19 cent per app och användare så har ju Android med sina 6 cent /app/användare jävligt mkt större del av maknaden.. Sen var väl inte shelter tänkt som en kassako för bethesda utan mer marknadsföring inför F4?

Det fungerar inte så. Som andra redan nämt så har det visat sig gång på gång att utvecklare fortfarande tjänar mer iOS-plattformen än Android. Anledningen till att Android har en så stor marknadsandel beror ju framförallt på alla billiga Android-telefoner som säljs. Bland andelen som köper dessa väldigt billiga telefoner så är det sannolikt extremt få som betalar eller överhuvudtaget laddar ner appar/spel.

Utvecklarna för det mycket populära mobilspelet "Monument Valley" släppte intressant statistik för sitt spel:
https://static1.squarespace.com/static/527b69fbe4b0febeee4fc9...

Som synes är försäljningen på Google Play inte i närheten av AppStore. Så anser det inte konstigt att spelutvecklare fortfarande oftast väljer iOS som första platform om de inte släpper sitt spel samtidigt till båda plattformarna.

Och jo, det finns in-app köp om man vill, dock inget som helst krav.

Skrivet av Ahris:
Skrivet av S_Z:
Skrivet av nils45:
Skrivet av Luciphear:

Av vad jag hört så blir Isolation lite väl mycket "kurragömma" i längden? Jag sparar åtminstone min spelsession tills RE Vive (eller vad som nu blir det bästa alternativet) är ute.

Edit: Jag menar på ett leksamt sett - att det läskiga eventuellt försvinner. Vet ej om det stämmer!

Det är spännande så länge du inte vet riktigt hur spelet eller Alien AI:n fungerar, då känns allt väldigt verkligt och levande. Men efter ett tag då du ser ett mönster så vill du bara få slut på att. Jag gav upp efter 2/3 utav spelet.

Håller med. Såg fram emot detta väldigt mycket men blev klart besviken. I början innan man direkt hade sett Alien så tyckte jag det var väldigt stämningsfull och jag smög runt och var väldigt försiktig av mig. Men efter några möten med Alien försvan den känslan helt. Att Alien klampar runt och låter som godzilla i träskor tar förstör mycket för mig, upplevde det inte det minsta "läskigt".
Tröttnade rätt snabbt då.

Du har aldrig hört Godzilla va?

Hehe, nu syftade jag inte på Godzilla orala läten utan att Alien gör så förskräckligt höga ljud ifrån sig när den klampar runt. I filmen är den ju närmast ljudlös när den rör sig.

Skrivet av nils45:
Skrivet av Luciphear:

Av vad jag hört så blir Isolation lite väl mycket "kurragömma" i längden? Jag sparar åtminstone min spelsession tills RE Vive (eller vad som nu blir det bästa alternativet) är ute.

Edit: Jag menar på ett leksamt sett - att det läskiga eventuellt försvinner. Vet ej om det stämmer!

Det är spännande så länge du inte vet riktigt hur spelet eller Alien AI:n fungerar, då känns allt väldigt verkligt och levande. Men efter ett tag då du ser ett mönster så vill du bara få slut på att. Jag gav upp efter 2/3 utav spelet.

Håller med. Såg fram emot detta väldigt mycket men blev klart besviken. I början innan man direkt hade sett Alien så tyckte jag det var väldigt stämningsfull och jag smög runt och var väldigt försiktig av mig. Men efter några möten med Alien försvan den känslan helt. Att Alien klampar runt och låter som godzilla i träskor tar förstör mycket för mig, upplevde det inte det minsta "läskigt".
Tröttnade rätt snabbt då.

Skrivet av WarpGuN:
Skrivet av S_Z:
Skrivet av WarpGuN:
Skrivet av S_Z:
Skrivet av WarpGuN:
Skrivet av S_Z:

Det må säljas fler Android-mobiler men de stora pengarna görs ju fortfarande i första hand på Apples plattform. Utvecklarna till det populära "Monument Valley" visade ju upp lite statistik härom veckan och överlägset mest av pengarna de hade dragit in kom från iOS: http://blog.monumentvalleygame.com/blog/2015/1/15/monument-va...

Sant ios dra många casuals som utan tvekan lägger pengar på mobilskräp utan att veta bättre.

Japp, precis som det är sant att Android drar många fattiga personer eller oärliga personer som inte vill göra rätt för sig...så måste det ligga till va?

snarare folk som är teknikmedvetna

Japp, det känns fullkomligt självklart att 80% av smartphone köparna är "teknikmedvetna" medan resten är "casuals" som inte vet vad de köper.

Konstigt nog så verkar många av dessa "teknikmedvetna" som faktiskt t o m hänger på teknikforum som Sweclockers, Swedroid och liknande fått för sig att prestanda är något som mäts i antal kärnor och frekvens. Det borde en "teknikmedveten" förstå att så inte är fallet om man pratar om helt olika arkitekturer som exempelvis Krait och Cyklone. Men det vet ju såklart alla de andra 79% av smartphone köparna som väljer Android...

men det ligger lite sanning i vad jag säger..finns mer valmöjligheter med Android
är du pc spelare är nvidia shield ett självklart val. (nvidia/steam remoteplay)
PS4 spelare (ps4 remoteplay) = Xperia Z3/Z2/mobil/tablet.
inget av detta funka om du kör med äpplets låsta skit.
varför betala sjuka överpriser för gammal hårdvara? du få samma prestanda som iphone 6 för halva priset med android.

Fast det är just kommentarer som dina som bevisar att folk inte är så teknikmedvetna som de tror.

Du säger "gammal hårdvara", det är ju fullständigt fel. iPhone har och har sedan en bra tid tillbaka (sedan de själva tog kontroll på SoC) generellt sett väldigt bra hårdvara.

De har den mobila SoC (alltså CPU/GPU) som överlag presterar bäst av alla SoC just nu. Som jag nämnde tidigare så säger ju antal kärnor och frekvenser ingenting om det är olika arkitekturer man jämför. Apples CPU kärnor (Cyklone) är väldigt kraftfulla medan andra arkitekturer, så som CPUn i Qualcomms Snapdragon 80X exempelvis, bygger på många men klenare kärnor. Kraftfullare kärnor ger bättre enkel-tråds-prestanda vilket är en fördel då majoriteten av appar inte kan utnyttjar fler kärnor speciellt bra.

Skärmen är också en av de absolut bästa på marknaden. Det är bara Note 4 som har en bättre skärm enligt experterna på displaymate.com.

Likaså kameran, trots färre pixlar (samma sak där, inte antalet pixlarna som avgör hur bra en kamera är) rankas högst av experterna på dxomark.com.

Det enda som kan anses "gammalt" är väl att de snålar med minne och batterikapacitet. Nu klarar sig iOS bra med relativt lite minne men hade gärna sett 2 gb istället.

Slutsats, många som tror sig tror sig vara teknikmedvetna har egentligen inte en aning om vad de köper. De kollar på siffror på antal kärnor, frekvenser och pixlar och tror att de vet vad som är bäst utifrån det. En som verkligen är teknikmedveten vet att det inte är så enkelt.

Skrivet av WarpGuN:
Skrivet av S_Z:
Skrivet av WarpGuN:
Skrivet av S_Z:

Det må säljas fler Android-mobiler men de stora pengarna görs ju fortfarande i första hand på Apples plattform. Utvecklarna till det populära "Monument Valley" visade ju upp lite statistik härom veckan och överlägset mest av pengarna de hade dragit in kom från iOS: http://blog.monumentvalleygame.com/blog/2015/1/15/monument-va...

Sant ios dra många casuals som utan tvekan lägger pengar på mobilskräp utan att veta bättre.

Japp, precis som det är sant att Android drar många fattiga personer eller oärliga personer som inte vill göra rätt för sig...så måste det ligga till va?

snarare folk som är teknikmedvetna

Japp, det känns fullkomligt självklart att 80% av smartphone köparna är "teknikmedvetna" medan resten är "casuals" som inte vet vad de köper.

Konstigt nog så verkar många av dessa "teknikmedvetna" som faktiskt t o m hänger på teknikforum som Sweclockers, Swedroid och liknande fått för sig att prestanda är något som mäts i antal kärnor och frekvens. Det borde en "teknikmedveten" förstå att så inte är fallet om man pratar om helt olika arkitekturer som exempelvis Krait och Cyklone. Men det vet ju såklart alla de andra 79% av smartphone köparna som väljer Android...