Inlägg av gh0glund

Inlägg som gh0glund har skrivit i forumet

Hoho! Hur ska en liten gurka kunna vänta till november?

Skrivet av Razken:

Hahaha! Ok. Då kan man sluta längta efter BG&E2 då! Skönt.

Av nyheten (och Ancels egna ord) att döma har teamet arbetat självständigt sedan flera månader tillbaka, vilket torde innebära att spelet inte hade sett så annorlunda ut om han stannat kvar till mållinjen.

Playstation 5 lockar mest, både sett till hårdvara och utannonserade spel. Tänkte para detta med en ny PC lagom till nyår som får rulla Cyberpunk. (Och så småningom Warhammer III.)

Ingen brist på partikeleffekter där inte.

Skrivet av Sisyr:

Behövs en del balanseringar. Häststridsvagnar är extremt bra, exempelvis. Även den "sämsta" varianten av dessa kör över (bokstavligen!) allt motstånd. I uppdateringen valde man då att buffa denna istället...

Aja, det är rätt kul ändå och en klar uppgradering mot Britannia. 3/5 i min bok, medan Britannia var 2/5. Föredrar likväl Three Kingdoms om jag ska spela någon av de nyare "historiska" titlarna.

Som sagt, det finns en del ostiga enheter i nuläget som man får hålla sig från att använda för mycket, chariots är väl bästa exemplet just nu. Skrattade gott åt Legend of Total War när han visade upp det på sin kanal.

Skrivet av jkw:

19:e November nu? Snart? Imorgon? Nästa vecka? ._.

Om vi blir ett gäng kan jag tänka mig att gå ihop på en cryo freezer och snabbspola fram till release.

Förlåt om jag vandrar lite off-topic nu (finfin recension för övrigt!) men är det bara jag som träffas av ett nostalgitåg när jag ser den här typen av mellansekvenser och dialogvyer från äldre spel?

Precis samma inramning som i Knights of the Old Republic, för att ta ett exempel. Karaktärsmodeller som snurrar på en femöring och yviga gester som återanvänds i leda. Järnpiller så fint det är.

Jag är kluven. Ägandekänslan förminskas, eller förändras åtminstone åt det icke-greppbara hållet. (Bokstavligt talat.) Jag hyser en speciell kärlek till min gamla Band of Brothers-box.

Å andra sidan uppskattar jag hur smidigt det är med digital media och strömmande tjänster. Än så länge har jag inte råkat ut för att jag förlorat åtkomsten till mina spel eller filmer. Och senaste gången jag såg Band of Brothers gjorde jag det via HBO.

Bloodborne, The Wolf Among Us och Furi kan vara en trevlig trippel för din sommar.

Trevligt spelande!

Skrivet av Sisyr:

Fint skriven recension. Kan tyvärr inte påstå att jag själv blev berörd av spelet. Tyckte det var en ytlig upplevelse i jämförelse med andra walking sims (What Remains of Edith Finch är mer i min smak, för att ge en referenspunkt). Med det sagt är Gris snyggt som fasen och musiken är vacker. En atmosfärisk fullträff, men i övrigt inte mycket hänga i granen. De flesta verkar dock tycka att det är fantastiskt. Aja, jag hör nog bara inte alls till målgruppen, helt enkelt!

Edith Finch är något av ett mästerverk, om man får slänga sig med det uttrycket en måndagsafton.

Har varit sugen på Gris, tack för recensionen!

Jag har börjat bli enkelspårig i mina svar, men Mass Effect (2007). Finns flera välkända ögonblick som står ut, men för mig är det alltid när man ger sig iväg på allvar och promenerar genom Normandy första gången. Ljusen, ljuden, musiken, karaktärerna.. det är nästan generande bra, varje gång.

Skrivet av keffkebab:

Bara om man får klappa Calles skägg!

Se men inte röra!

Introsekvensen i Mass Effect slår det mesta. Konversationen om Shepards CV, loggan som dundrar fram på skärmen, promenaden fram till bryggan och den ostiga kamerasvepningen när ansiktet avslöjas.

Dags för en ny genomspelning snart!

CD Projekts gudalika status bland konsumenter har nästan blivit något man skämtar om på senare år, som en sorts antites till "EA är djävulen", men man får inte glömma bort varför. The Witcher 3 bjöd på en DLC-plan som var helt skruvad kontra mycket annat i branschen 2015. Gratisuppdateringar som inte kändes meningslösa och två fantastiska expansioner som smakade mer än vad de kostade. En konsumentfest lika mycket som en rollspelsfest!

Bra spel för övrigt!

Skrivet av WargH:

Jag kan tänka mig att det inte måste vara Epic som är orsaken till det utan spelets skapare? Det har ju hänt förr på Epic Store att skaparna till spel inte har velat se för låga prislappar på deras spel och krävt att Epic höjt dem, eller inte inkluderat dem i reor.

Vet någon ens om det är Epic eller CDPR som är orsaken?

Epic skiter nog i vilket. Mest troligt är det CDPR som ligger bakom, baserat på hur de hanterat prissättningen av deras produkter tidigare.

Skrivet av MrJibblies:

Men känns det inte lite som att folk som velat spela W3 redan gjort det, o varenda krona vid det här laget är plus oavsett om de är 50kr eller 150kr? tbh

TW3 fortsätter sälja friskt och CD Projekt har genom åren varit ganska måna om prissättningen på deras produkter. Om inte för att lönsamheten ökar, så kanske för att det signalerar något oönskat (i deras ögon) om spelet går för 5 euro.

Bra spel för övrigt!

Skrivet av hannes.theorell:

Vem fan är Thierry Noël?

(Utifrån en stunds googlande efter någon form av akademiskt fotavtryck)

Fransk mästare med Albatros de Brest säsongen 95/96, det är inte kattskit!

https://www.eliteprospects.com/player/28970/thierry-noel

Edit: Skämt åsido, han verkar ha skrivit en bok om Chacokriget 1932 till 1935.

En remaster på Mass Effect med högupplösta texturer, smidigare inventory, lite tillputsade mellansekvenser och skjutandet från ME2 hade varit något. Allt i +60 FPS på konsol.

Jag vill minnas att jag tappade hakan första gången jag såg Mass Effect (2007) visas upp. Den skrynkliga huden på Wrex såg nästan "för" verklig ut för att vara ett RPG.

På andra sidan har vi Dragon Age II (2011), där jag vill minnas att en vanlig kommentar på svenska spelforum var: "Det ser ut som bajs."

Skrivet av Fr0gg0.:

Fifan, en remake på första spelet. Som man längtat.

Eller hur! Det är så jäkla fint och borde spelas av fler.