Inlägg av Patrik Rickemo

Inlägg som Patrik Rickemo har skrivit i forumet

Super Mario World med yngsta sonen. Vi klarade precis hela Forest of Illusion.

Spelföräldern, en plattform för aktivt spelande föräldrar

Hej FZ!

Under min studietid skulle vi skapa ett eget varumärke på flera sociala medieplattformar som gärna skulle sticka ut lite. Jag valde då att skapa Spelföräldern. Syftet med Spelföräldern är att informera och sprida kunskap om livet som aktivt spelande förälder. Detta kan exempelvis vara tips på spel att spela tillsammans med sina barn eller hur ni undviker konflikter med barnet angående spel/skärmtid. Spelföräldern vill gärna också tipsa om forskning kring spelande och att vi föräldrar engagerar oss i vad för spel våra barn spelar.

Jag har själv spelat aktivt sedan 1987 och TV-spel har alltid varit ett av mina absolut största intressen. Åren gick och idag är jag 41 år och har två barn som är 11 respektive 5 år. Mitt egna spelande har förändrats enormt mycket sedan jag fick barn och idag spelar jag mer tillsammans med mina barn än vad jag spelar själv.

Kontot har varit inaktivt i nästan 2 år men nu blev jag sugen på att dra igång det igen. Om ni tycker att detta låter spännande så finns Spelföräldern att följa på följande medieplattformar:

Instagram: https://www.instagram.com/spelforaldern

TikTok: https://www.tiktok.com/@spelforaldern?lang=sv-SE

Twitter: https://twitter.com/spelforaldern

Jag skulle verkligen uppskatta om ni vill följa med på denna nystartade resa där jag kommer försöka uppdatera mina konton så ofta jag kan eller har något intressant att posta.

Köttar vidare i Hollow Knight. Tror jag klarat ungefär halva spelet, målet är att hinna klara det innan God of War Ragnarök kommer.

Lyckades beställa en! Hoppas jag:)

Intressant att det står 100+ i webblager när det gäller PS5 med skivläsare på Elgigantens hemsida. Står dock väldigt fort under ej köpbar när sidan uppdateras och försvinner fort. Troligen någon teknisk miss.

Elgiganten kommer eventuellt släppa konsoler igen klockan 12 enligt Aaron_VR på twitter. Förbereder mig på att bli besviken igen.

Organisation/företag som behandlar spelberoende hos barn?

Är det någon som känner till en organisation/företag som det går att vända sig till när det gäller dator/TV-spelsberoende hos barn i Sverige? Tacksam för alla tips!

Föräldrar som streamar

Jag undrar om det är någon som sitter på några tips när det gäller föräldrar som spelar med sina barn och sedan lägger upp innehållet på exempelvis Youtube?

Jag håller på med ett projekt i skolan och skulle behöva lite inspiration. Alla tips är varmt välkomna!

Är helt klart nyfiken! Detta visas 22:00 svensk tid om jag inte förstått det fel?

Tycker vissa detaljer på konsolen och kontrollen är ganska snygga, dock inget jag skulle köpa själv. Det börjar dock bli lite väl mycket fokus på merch kring spelet nu om du frågar mig. Jag hoppas verkligen nästa stora nyhet om Cyberpunk handlar om själva spelet. En ny video som visar mer gameplay vore fint. Eller varför inte ett spelbart demo?

Skrivet av pinky:

Bromma blocks verkar ha fått in det så skynda, skynda!

Såg det nu, la undan fort som fan:)

Skrivet av Lasrod:

Håller tummarna för att Webhallen också börjar sälja innan den 10:e. Är sjukt sugen. Har ett Elgiganten i närheten också så får hålla ett öga där om det är så att Webhallen tänker hålla hårt på den 10:e.

Elgiganten har ett centrallager i Jönköping så antar att det är därför som det finns där först och det börjar väl distribueras ut nu till deras övriga butiker nu.

Min förhoppning är att butiken på Kungsgatan eller att butiken i Bromma Blocks får in det under dagen.

Skrivet av Mutumba:

Har förbokat på Webhallen men har valt hämta ut i butik, antar att det är den 10: e som gäller då? Får kolla med dem kanske.

Samma här, skrev till dem på Twitter igår men har fortfarande inte fått något svar:(

Hur stor är sannolikheten att FF7-remaken släpps i Sverige tidigare?

Flera affärer i delar av USA och i Australien har redan börjat sälja sina fysiska exemplar av FF7-remaken. Hur stor tror ni sannolikheten är att samma sak skulle kunna hända här hemma?

Vore underbart att få köpa sitt exemplar idag från exempelvis Webhallen.

När jag först läste om Corona i början av januari trodde jag absolut inte att det skulle få så stor påverkan som det har fått, dels på ett globalt plan men även på ett privat plan. Så hur har det då drabbat mig hittills?

Negativt:
1. Min familjs långsiktiga ekonomi har fått sig en rejäl törn. Vi sparar som tur är bara långsiktigt (minst 10 år och framåt) så förhoppningsvis kommer våra fonder att växa igen när pandemin börjat lugna ner sig.
2. Min skola har stängt. Jag studerar på en YH-skola som nyligen tog beslutet att all undervisning från och med måndag sker på distans. Skolan öppnar tidigast igen 27 mars men jag tror skolan kommer vara stängd längre än så.
3. Jag är väldigt intresserad av fotboll, framförallt Allsvenskan och Premier League. All fotboll är inställd/uppskjuten för närvarande och ingen vet när ligorna kommer att återupptas.
4. E3 ställs in. Visst går mycket att visa upp online men E3 är en fin årlig tradition för mig som jag kommer sakna. Förhoppningsvis återvänder mässan nästa år.
5. Stranger Things S4 blir försenad. Jag läste nyligen att Netflix just nu har tagit ett uppehåll med att spela in denna och många andra serier. Jag tror tyvärr detta bara är början och räknar med att allt fler serier, filmer och spel kommer att drabbas av förseningar.
6. Min mamma fyllde jämt (60) förra året och denna sommar var det tänkt att vår familj skulle åka till Spanien tillsammans för att fira detta. Med tanke på hur läget är nu så tyder allt på att vår resa inte kommer bli av. Som tur är går resan att boka om eller avboka helt (vi betalade extra för detta).

Positivt:
1. Min förhoppning är att när denna pandemi är under kontroll/har hunnit lugna ner sig ger människor en annan syn på livet. Det enda som faktiskt har någon som helst betydelse är att ens familj och nära och kära mår bra, allt annat är sekundärt.
2. Många länder har visat att det visst går att ställa om sitt beteende på ett snabbt sätt. Min förhoppning är att allt fler ska vakna och inse att miljöfrågan är otroligt viktig. Vi kommer av allt att döma få se fler pandemier, naturkatastrofer och inte minst klimatflyktingar om vi fortsätter leva som vi gör nu. Jag hoppas helt enkelt att människor inser att vi inte behöver flyga överallt hela tiden och även minska sin konsumtion.

Det här var mina punkter, nu hoppas vi att denna pandemi snart är över. Ta hand om er!

Var köper jag spelrelaterade gosedjur?

Jag är på jakt efter ett gosedjur till yngsta sonen, han har snöat in totalt på Prinsessean Peach just nu. Jag har kollat runt en hel del på nätet men det verkar vara svårt att hitta något som passar (han vill inte ha något av dem förslagen som kommer upp i Google bilder). Är det någon som har ett bra tips på någon sida att beställa från? Helst inom Sverige men går bra att beställa från andra butiker också så länge man inte åker på tull.

Tacksam för alla tips!

Skrivet av waeress:

Älskar vad jag ser Ska bli kul med detaljer om några timmar!

Vilken tid ska det visas svensk tid?

Bra tråd! Det här är det spelet jag mest sett fram emot sedan Nintendo visade Breath Of the Wild för första gången. Jag fullständigt älskade The Witcher 3 och dess DLC och rankar Witcher 3 som det bästa spelet som släppts på 2000-talet.

Med andra ord är mina förväntningar otroligt höga och jag börjar svettas bara jag tänker på att få glida runt i Night City och bara insupa staden och dess omgivningar.

16 april kan inte komma snart nog!

Jag tror jag kommer hoppa på tåget igen. WoW, och särskilt vanilla är det spel jag lagt ner mest tid på någonsin. Jag har väldigt mycket fina och roliga minnen från den här tiden. Kommer troligtvis spela som undead rogue precis som på den gamla goda tiden. Minns att jag lyssnade mycket på System of a Down och grindade levels med bästa polaren.

Blir en fin höst med detta, Gears 5, Death Stranding och Doom Eternal.

Overkligt finns ju typ inte längre (senaste avsnittet publicerat i början av januari) så finns inte så mycket att gå på än det du redan nämnt. Personligen är jag alltid lite skeptiskt inställd till att släppa spel i episoder men det är väl bara hålla tummarna för att episoderna släpps hyfsat nära varandra. Tycker spelet ser riktigt bra och har följt Lejonhuvudet under hela sin karriär som speljournalist, ska bli intressant att se hur mycket av hans spelsmak som speglas i spelet.