Inlägg av ratdeath

Inlägg som ratdeath har skrivit i forumet

Har inga pengar kvar efter att Braben ville ha pengar för att kickstarta Elite Dangerous

Kanske kommer köpa SC när det släpps i någon form.. men till dess har jag fullt upp med Elite Dangerous!

Hade inte en aning om vilket spel det kunde vara, men tänkte det kanske är nått Zelda.
Hoppas jag har lika mycket tur på Eurojackpot ikväll!

#GuessTheGame #80

🎮 🟩 ⬛ ⬛ ⬛ ⬛ ⬛

https://GuessThe.Game/

  • EVE Online

  • SWTOR

  • Combat Mission Cold War

  • Diablo 3

eller nått helt annat

Anything can happen weekend... man kan även få för sig att åka på Rammstein imorgon.

Skrivet av Atorak:

Spel var inte svårare förr, Platerbase idag är mest gnälliga skäggbarn som gnäller om gfx, det är lagg, det suger, controls är skit.

Kort sagt man uppskattade spel förr, du kunde på en C64 sitta och glo på endscene i 10min och bara WOW!! Eller introt till it came from the desert.

Idag ska det bara gnällas om allt o då precis allt. Gamers är ju aldrig nöjda längre, mailas hot mm till devs för dom vill ha ett annat slut.

Vi sitter och analyserar sönder spelen innan dom är släppta istället för att spela dom för vad dom är, inte vad internet kollektivet tycker att det skall vara. Exempelvis ser jag fram emot Starfield (misstänker det blir ett spel liknande Skyrim/Fallout4) men kommer inte titta på mer än officiella trailers innan jag har jag spelet, visst det kanske suger eller är buggigt vid release men vill ha en så "ren" spelupplevelse som möjligt utan att redan veta för mycket om spelet.

När man på 80-talet satt med sin C64 så spelade man spelen utan att hänga på "internet" och nyheter kom nån gång i månaden via olika tidningar så som DMZ, Zzap64!, osv.

Visst man kan vänta på en recension innan man köper spelet om man inte vill riskera att köpa grisen i säcken, men ibland kan det vara kul att ta en kalkylerad risk med att köpa ett spel, man har spenderat mer pengar på festande som man inte kommer ihåg eller vill glömma medans man ligger och mår pyton i 1-2 dagar

Svårighetsgrader på spel går ju alltid att justera mer eller mindre via options, sedan beror det på vad som är behållningen med spelet, detta kan så klart vara individuellt. För någon kan behållningen med exempelvis Pillars of Eternity vara att lyckas klara av alla encounters på max svårighetsgrad medans för andra är det storyn och kanske ett mer unikt party som är behållningen av spelet och väljer kanske därför easy eller story.

Sedan tror jag man givetvis minns spel från förr på ett annat sätt än nu och vissa saker som man uppskattade med gamla spel har ju försvunnit över tid. Exempelvis så finns det ju helt klart bättre simulatorer/spel än Project Stealth Fighter och Red Storm Rising, men dessa två spel på C64 när man var tonåring i slutet av 80 talet under kalla kriget är fortfarande "bäst". Sedan tillsammans med manualer, kartor och roliga kopieringsskydd skapades magi på 8 bits maskiner!

Skrivet av Soulless:

Fast det är ju lite samma sak, krascha 10 gånger innan man lyckas lyfta, för att sedan krascha 10 gånger till innan man lyckas landa.
Och avslutningsvis 10 gånger till innan man lyckas göra båda i samma flygning!

Samt 10 ggr till innan man lyckats ta sig till FLOT och levande tillbaka i samma flygning

Skrivet av Komured:

Jag tror inte svårighetsgraden på spelen i sig har påverkat mig på det sett som man ska tro, ett svårt spel var inte alltid svårt för att man fick göra om allt 50 gånger, det var ofta svårt för att man var tvungen att klura ut allt själv (i stort sätt).

*host* Silver Serpents *host*
50 deaths! Ooo ooO oooo!

F4,AF,BMS är ett bättre spel än DCS!
Möjligen att DCS är en bättre simulator än F4/AF/BMS.
Dynamic Campaign!

Hmm, nu blev jag sugen på att damma av HOTASn!

(spel)råtta!
<3 Ratongas!
<3 Skavens!

Squeek!

Men gillar katter också! Mjau!

Darklands!

Det är inte turn based, men det är ett grymt RPG baserat på 1500 talets Tyskland.
https://www.gog.com/en/game/darklands

Prepare yourself to enter Darklands - the first realistic fantasy role-playing game. Leading a band of four adventurers across the sinister landscape of 15th Century Germany, you’ll face the Middle Ages as people believed it to be: land filled with mythical beasts, religious power-mongers, and bloodthirsty robber-knights

Skrivet av Komured:

Väntetiden löses lätt genom att färdas genom världen i daggerfall i realtid

Det är så man spelar Silent Hunter 3!

World in Conflict är riktigt bra

Pinball Dreams!

Elite Dangerous!

Jag skulle vilja uppgradera dygnet med ca 8 timmar för gaming

Det är så här jag har tänkt mig att spela Starfield mer eller mindre. Kanske se nån trailer inför släppet men inte analysera sönder spelet innan man har spelat det. Inga förutfattade antaganden om spelet baserat på en massa tyckande och tänkande från internet kollektivet.

Visst tar man en risk med ca 500-1000 kr men det är en risk jag är villig att ta, man har "slösat" mer pengar än så på dåliga fyllor, vilket man slutat med nu så då kan man ha det till spel budgeten istället. Eller när man glömde bort att man förbeställt Diablo 3 från CDON och får panik inför släppet och förbokar från Webhallen (tre kopior, en till frugan, en till kusinen och en till mig själv).

Hmm det påminner mig, nån som vill köpa en Diablo 3 CE för massa pengar, oöppnad? (måste kolla så dom är kvar nånstans).

Mycket nostalgi. R.I.P!

Rambo, Wizball, Platoon, Miami Vice, Parallax & The Great Escape!
Samt EF2000!