Inlägg av Dohman

Inlägg som Dohman har skrivit i forumet

Skrivet av jbx:

Jag tror inte någon köper en ps5 enbart för ett ”Harry Potter” spel.. Verkligen inte xD
De skulle dessutom släppas i September och då kommer tillgången antagligen vara bra och alla som vill har fått sina. Så alla fel skulle jag säga.

Haha, folk köper spelkonsoler för mindre.

Dummaste beslutet de gjort sedan de ändrade spraypattern hos AK-47:an (som de dessutom återkallade).

Det finns absolut inga fördelar bakom detta beslut.

Har börjat spela Zelda: BOTW och en bra känsla har infunnit sig. Dels för att jag äntligen tar tag i det och dels för att det ändå är så jävla långt att jag inte behöver tänka något på backloggen på ett tag.

Spelet har börjat bra, känns som en lightversion av The Witcher 3. På ett bra sätt.

Över två tusen timmar på CS:GO. Inget är i närheten.

Ursäkta att jag går lite off topic men en gång skulle jag hjälpa en kompis med att formatera om hans dator på ett LAN. Han tog med hans externa hårddisk. Vad jag inte visste/tänkte på/förstod var att den var inkopplad när jag skulle återställa, det stod nån 500GB-enhet i listan och jag trodde självklart att det var en intern hårddisk som skulle formateras om.

Men det var hans externa, med alla filer han sparat undan inför omformateringen. Vi tittade på varandra helt tysta i några sekunder när vi insåg mitt misstag. Han hade bland annat de (tyvärr) sista bilderna på hans mor men lyckligtvis hade hans sambo kopior av dessa bilder när han ringde henne för att kolla upp.

Han borde bli skitförbannad på mig, men han tog det rätt cool. Usch. Men det var också hans fel som riskerade att ha allt på bara en plats. Något som helt går emot mina principer.

Äsch.

Det finns ju så många spel nuförtiden jämfört med för 10-20 år sedan. Jag ser inget konstigt i att vi blir kräsna och selektiva i vårt spelande, det är bara positivt tycker jag. Vi ska ha roligt när vi spelar. Varför är det "fel" att ge upp ett spel efter nån timme men inte att ge upp en bok efter 50 sidor? Exakt samma sak.

Skrivet av NordhNet:

Som flera har påpekat så ska spel vara så förbenat långa nu för tiden.
Jag har kommit på mig själv att ha en förkärlek till spel runt 15h den senaste tiden (före 2077 launch).
Försökte komma in i valhalla, gick inte. Testade origin, Nepp.

Sen satte jag mig med kortare spel och fick plötsligt en helt annan tillfredsställelse!
Jag hann uppleva 3-4 spel på samma tid som jag lagt hittills på cp2077!

Sen kommer jag säkert bli sugen på längre spel igen i.o.m cp2077

AC-spelen upplevs ju som enformiga av många. Finns säkert långa spel du tycker om, som The Witcher 3 kanske.

Rayman Origins - bättre än Mario

Först och främst vill jag be om ursäkt för den lite kontroversiella rubriken, men det är ingen lögn. Också därför jag känner mig tvungen till att skriva en recension.

Storyn är inte mer komplicerad än att Raymans vän Bubble Dreamer får en massa mardrömmar som av någon märklig anledning har en stor påverkan på verkligheten, då feer och kungar blir antingen fångade eller till monster själva. Rayman får då i uppdrag att samla på tillräckligt många Electoons för att hjälpa Bubble Dreamer.

Spelet består av ett visst antal världar med respektive banor – inte så många per värld vilket tillför mycket variation. På varje bana finns det oftast sex Electoons att hitta, två av dem finns i burar utplacerade i hemliga rum som inte är godtyckligt gömda. Är du lite uppmärksam kommer du att hitta dem. Tre av dessa Electoons går att få genom att samla på tillräckligt många Lums (motsvarande Marios mynt och Sonics ringar). Sen går det också att få en via Time Attack.

På varje värld väntas även en frivillig bana där man jagar efter en vandrande (springande!) skattkista som bär på en gyllene tand tillhörande det skygga skelettet som finns på basen. Samlar du på alla tänder som finns öppnar skelettet upp en sista hemlig värld för dig. Det finns en hake – det är inte lätt att fånga skattkistorna.

Redan på första banan känner jag att detta kan bli bra – kontrollen sitter som ett smäck. Precisionskänsla i hoppandet är helt avgörande för ett bra plattformsspel och detta spel klarar det testet, med bravur. Man låser även upp olika förmågor, som att glida och springa på väggar, allteftersom i och med att klara av en värld så att en värld aldrig kan bli lik den förra.

En annan sak som slår mig direkt är också hur snyggt det är. Tio år gammalt, men varje bildruta är som ett vykort. Att det är på en OLED TV gör inte saken sämre, men ser väldigt bra ut på min gamla datorskärm med.

Målning? Nej, en screenshot från spelet...

Nu kommer min favoritgrej med spelet – det finns inga liv. Eller rättare sagt - du har oändligt med liv. Det blir aldrig Game Over. Du slipper ångesten i att förlora alltför många liv på ett hinder och börjar alltid om från senaste checkpointen tills du gör en s.k. ”rage-quit” eller avbryter banan. Detta får mig att inse att livssystemet på ett plattformsspel är ett väldigt förlegat koncept som absolut inte tillför något i underhållningsvärde utan bara onödig frustration samt tidsslöseri och därför bör tas bort snarast. Hatten av till Michel Ancel med gänget som vågade avvika i denna fråga. Det kanske är redan så i tidigare Rayman-spelen, detta är mitt första.

Trots detta ovan är spelet verkligen inte för lätt, snarare perfekt svårt. Jag kanske har dött fyrsiffrigt med gånger, men det gör aldrig något då jag aldrig behöver spela om några delar eller liknande, utan bara att fortsätta försöka. Dock kan jag ibland uppleva att hindren och bakgrunden smälter samman och därför ser jag inte de vassa spetsarna i vattnet. Dessa är de enda gångerna där min död känns orättvisa. Sen finns det banor där man flyger på en trollslända som skjuter projektiler. Kul de första 3-4 banorna, men sen blir det trist och känns mest som utfyllnad.

Därför är Rayman Origins bättre än de flesta Mariosspelen. Sen säger "alla" att uppföljaren Rayman Legends är bättre på alla punkter. Vad har jag gjort för att förtjäna detta?

Rayman Origins
4
Mycket bra
+
Oändligt med liv
+
Makalöst vackert
+
Tillfredsställande svårighetsgrad
-
Lite för många banor där man flyger på trollsländan
-
Stundtals visuellt subtila hinder
Det här betyder betygen på FZ
Skrivet av maq777:

Jag kommer med största sannolikhet att bemästra min backlog i år. I nio långa år har jag betat av hundratals spel. Nu har jag enbart två kvar!

Jag känner viss tomhet av att nå målet. Jag borde varit klar med de två sista för länge sedan, men jag har dragit ut på det. Det är inga skitspel direkt (Tomb Raider 4 & Quest for Glory 2). Men jag vill inte att resan ska ta slut. Vemodet har tagit mig.

Snälla, ingjut lite mod i mig. Det var ju detta jag ville för 9 år sedan. Nu har jag kalla fötter och känslan av att skita i det börjar krypa på! Säg ngt snällt, jag behöver det.

Uhm... jag har över 110 spel i önskelistan på Steam och skulle vara glad om jag fick shoppa loss. Har du inga inköpslistor eller liknande?

Btw, enormt bra jobbat. Jag är också nöjd med vad jag åstadkommit år 2020.

Klarade av Rayman Origins idag. Även om jag älskade det är jag lite för mätt för att spela uppföljaren Legends. Får se vad jag spelar härnäst.

Härligt @keffkebab.

Min plan är att bara fortsätta på min backlog och få köpa nytt spel varje 5:e spel ur backloggen. Är snart klar med Rayman Origins, galet roligt spel. Bättre än de flesta Mario-spelen.

Skrivet av Staenhus:

Det är rätt orimligt att säga att "Du borde väl redan läst/sett/spelat det, det har ju funnits i 20 år!".

Jag håller inte med. Det är godtyckligt att bli sur på någon som råkat avslöja något ur en 10-20 år gammal film eller liknande, så länge hen inte hade avsikten i att förstöra för dig.

Jag läste Harry Potter-böckerna ganska sent (runt 2008) och jag blev major-spoilad i en random tråd på Fragbite. Men jag liksom suckade åt det och kände att det kunde ha varit värre.

Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck’s Revenge avklarat. Alldeles för svårt, med flera godtyckliga pussel. Använde hints konstant. T.ex. Thimbleweed Park från 2017 är mycket roligare, med vettiga lösningar. Men ändå kul att spela ut en klassiker.

Jag packar nog ihop för i år, och spikar detta slutresultat:

2020
Avklarade spel: 30
Antal spel checkade från backloggen: 30
Inköpta spel: 8

Värde: -5

Det är bara en slump att jag fick samma antal på avklarade och checkade. Flera av de inköpta spelen finns med i avklarade. 2,5 spel i månaden, det är inte illa pinkat. 2021 kommer att bli ett ännu bättre år, rent spelmässigt. Mer högkvalitativa spel på backloggen jämfört med förra året och att jag har sorterat min wishlist på Steam, så jag vet precis vad jag vill ha mest när jag får köpa nytt.

Vi ses i 2021 års tråd!

Har LG C9. Älskade först TruMotion (rörelsehantering) men efter ett år började jag tröttna ändå och slog av det. Man kan fortfarande vara väldigt nördig och ändå gilla funktionen och använda den.

Kan dock tänka mig att det är ett måste för sportprogram.

141 spel, varav typ 2 köpta.

Utmana er själva: kolla in i eran Steam wishlist

Skrivet av whoo:

Jag löste en del problem genom att sälja PS4:an tillsammans med 22 ospelade fysiska spel. Inte ens livs bästa ekonomiska affär där precis.

Planen med PS5:an är nu helt enkelt att aldrig köpa på sig någon backlog

Jag har faktiskt haft likadana tankar kring min Nintendo Switch. Köpte den jättebilligt av en vän med några spel. Alla utom ett par är nu spelade men det är också flera spel som jag vill ha till konsolen. Om jag sålde konsolen behövde jag inte tänka på att köpa något spel alls. Men jag ser ändå fram emot att "rivstarta" 2021 med Zelda: BOTW och sen köpa spel allteftersom.

Har även tänkt på att sänka till 5/1 ratio istället för 10/1. Dvs att jag får köpa nytt per 5 bockade ur backloggen. Min backlog är verkligen inte lika enorm som den var förra året (har också varit en massa spel utöver de 30 som jag bara slängt ur backloggen) så jag känner att det blir grymt så.

På nästan två veckor har jag bockat av fyra småspel.

Stories Untold
Annorlunda och mysigt textbaserat äventyr, om än lite läskigt.

Oxenfree
Nja, lite för stökig dialog och story, gick inte riktigt hem hos mig.

Layers of Fear
Mycket bra psykedeliskt skräckspel utan billiga jumpscares.

The Secret of Monkey Island: Special Edition
Nu provade jag äntligen på dunderklassiskern, för första gången. F10-binden som togglade spelet mellan original- och remaster-läge var fruktansvärt coolt. Använde tyvärr lite för mycket tips men jag tror att man hade ett annat mentalitet på 90-talet, att man gärna satt jättefast i ett spel i ett bra tag. Jag orkade inte med det.

2020
Avklarade spel: 29
Antal spel checkade från backloggen: 29
Inköpta spel: 8
Värde: -6

Nästa spel blir Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck’s Revenge, är det lika trevligt som ettan lär jag även köpa trean någon gång i framtiden. Mitt mål är att klara det innan nyår så att jag har bockat av 30 st i alla fall.

Länk till min backlog.

Jag säger att den kommer absolut att flaskhalsa. Min i5 7600K gjorde det med mitt 1080 Ti. Bytte upp processorn och allt spiklagg i krävande spel försvann.

Det finns nu ett sätt att bevisa om man varit duktig med backloggen.
- Hur många spel av FZ:s Årets spel 2020 har du spelat?

Jag har bara spelat ett enda och det är The Last of Us 2. Tyvärr får jag ändå blandade känslor av detta, känns trist att inte "hänga med". Fast att min backlog blir mindre och mindre och kommer aldrig att bli större (det är säkert) och att man fått sina spelinköp tyglade känns långt från trist.

Är maxbudgeten written in stone så låter 3070 som ett uppenbart val.

Skrivet av I am Grööt:

Kul recension men tråkig chokladask. Bortfallet av körsbärslikören (som jag alltid fick för mig själv) samt trillingnöten som tydligen var för "jobbig" att producera var droppen för mig. Då den är uppskattad av andra medlemmari hushållet så köps den hem ändå.

Låt mig gissa, du tar några bitar ändå