Inlägg av molntroll

Inlägg som molntroll har skrivit i forumet

1
Skrivet av Yatagarasu:

Någon som har tips på lite "större och vettigare" mobilspel?

I avsaknad av bärbar konsol men med bibehållet spelsugen till fots, så har jag snubblat jag över en Gamesir-spelkontroll (gör mobilen till en Switch, typ).

Vill inte engagera mig i "freemium" eller annars P2W/F2P-dravel, utan är villig att betala för spelet och få så nära en fullbordad upplevelse som möjligt — har Android kanske bör tilläggas

Har också Android. Någon nämnde spel via Netflix om du har det, de jag testat där tycker jag har varit bra nivå på. Man verkar helt slippa reklam också.

Annars finns spel som t.ex. Hearthstone och Marvel Snap eller Auto Chess och Super Auto Pets om du vill sätta dig in i något sånt. Särskilt Auto Chess och Auto Pets tycker jag funkar bra utan att spendera en krona.

Är du ute efter mer single player finns t.ex. Slay the Spire, Vampire Survivor, Magic Survival (samma princip som Vampire survivor men föll mig mer i smaken) eller Night of the Full Moon.

Finns även en liten utvecklare som heter Yiotro som gör väldigt roliga småspel av olika sorter. Inget särskilt unikt kanske men underhållande när man har 5-15 över. Gillar Antiyoy och S-kladom bäst.

Skrivet av kebbe:

Jo precis, tre expansioner som kostar drygt 4000kr/st för att hänga med i metan är alldeles för lite inkomst. Det är därför man lägger årtal på att utveckla spellägen som Mercenaries och Duels som inte en människa frågade efter eller ville ha.

Fast det där är ju långt i från sant. Förstår att du kanske överdriver för argumentets skull eller menar du att man måste äga varje kort från varje expansion för att kunna hänga med i metan?

Jag har varit F2P i flera år och köper bara kort med ingame guld, det räcker för att bygga flera metavärdiga lekar. Visst man ibland kanske man får välja lite vad man fokusera på precis i början av en expansion men att flera tusen krävs per expansion är ju bara hitte på.

Det beror på i vilken utsträckning man menar att det påverkar köpet. Antagligen köper jag ett spel med microtransaktioner om det intresserar mig, förutsatt det inte verkar vara helt pay to win. Är det för t.ex. kosmetiska effekter eller ytterligare banor lär det dock inte störa mig. Beror så klart på vad spelet kostar till att börja med och hur mycket innehåll som är låst bakom MTX.

Däremot lägger jag i princip aldrig pengar själv på MTX, oavsett om det är free to play eller inte.

Spelat mindre än innan men beror inte på Corona. Flyttade till hus och fick bebis så blir inte mycket tid över till spel just nu.

1