Inlägg av Mariva

Inlägg som Mariva har skrivit i forumet

En av fördelarna med en konsol är ju just att man inte behöver byta dem så ofta. Om man inte har en PS5:a sedan innan hade jag köpt en Pro-modell om det fanns men i övrigt ser jag ingen anledning till att byta om inte ens ursprungliga konsol går sönder eller man vill ha en andra enhet hemma.

PS2:ans siffror blir nog svårt för någon att slå (Switch kanske?) men gissar på att PS5:an kommer sälja bättre än PS4:an i slutändan.

Tror nog de jag umgås med skulle undra om jag inte hade en konsol framme....
Tidigare har jag dock oftast gömt dem i tv-bänken då det varit en svart eller grå anynom box man haft men iom PS5:an så har den fått en mer framträdande roll.

Hade gärna haft en PS5:a till här hemma men kraften i den första PS5::an räcker mer än väl till. Hoppas på att den "gamla" modellen istället går ner något i pris i samband med att en Pro-modell kommer.

Att köpa ett företag för 69 miljarder dollar och sedan lägga spelen som tillkommer på Game Pass till samma avgift som tidigare när försäljningen av spelen kommer minska.... Ja, den ekvationen får iaf inte jag ihop.

Rätt löjligt av Sony att antyda att det skulle kunna släppas en buggig version av CoD på deras plattform. Som andra skriver så är det ju inte Sony utan utvecklarna själva som förlorar på det.

Sedan spårar det ut lite (som vanligt) med teorier om att Sony skulle betala för att göra sämre versioner av spelen till konkurrenters konsoler.... Verkar lika långsökt som att det skulle släppas buggiga versioner av CoD till PlayStation om man frågar mig. I fallet Callisto Protocoll har iaf Sony själva gått ut med att de hade många utvecklare inblandade där just för att optimera till PlayStation och då vore det ju konstigt om det inte flöt på bättre där. I de andra fallen kan man ju bara spekulera då vi inte vet.

Skrivet av Arcadia:

Vad är poängen med att köpa Square Enix? Deras spel är ju redan PS-exklusiva.

Det är oftast så Sony har agerat tidigare när det gäller uppköp. Studios som i många fall har gjort spel som varit exklusiva till deras plattform under många år.

Skulle Sony köpa något borde ju Square Enix ligga bra till känns det som med tanke på deras historia. Att Sony skulle försöka ge sig efter något av de stora bolagen som t.ex. Take-Two verkar extremt osannolikt. Någon mer nischad VR-utvecklare hade de nog gärna lagt vantarna på också misstänker jag. I så fall borde ju någon de har samarbetat med sedan första PSVR kunnat vara aktuella.

Det säger ju sig självt att spel kommer sälja mindre om det ingår från dag 1 på Game Pass. Gynnar ju visserligen alla utom MS som får ta smällen rent ekonomiskt. Är väl som med alla andra prenumerationstjänster att det är svårt att få ekonomi i det.

Har en Motorola One Action från 2019. Funkar fortfarande kanon. 2000 spänn helt ny med billigt abonnemang på det (Vimla).
Har aldrig varit med om att en telefon gått sönder men har behövt byta för att batteriet har varit dåligt någon gång. Försöker dock att använda dem så länge det är möjligt.

Skrivet av Wolfgang:

Kan inte Sony bara sluta hålla på och förstöra för alla oss som har Gamepass? Jag har väntat i två år på att få valuta för pengarna för min Series X, men Sony verkar vilja annat...

Tror inte riktigt det är Sonys fel att du känner att du inte får valuta för dina pengar för din Series X...

Sorry, men det var lite öppet mål där

Mycket taggad på en säsong 2 av det här!
TLOU2 är något så ovanligt som en uppföljare jag har blivit helt tagen av. Tyckte originalet var bland det bästa jag spelat på sin tid men 2:an är ju helt magisk! Känslomässig berg-och-dalbana är ju bara förnamnet

Särskrivning.
"Skit bra", "skit roligt" t.ex.
Tycker man får skita hur man vill...

Spel som jag verkligen gillar försöker jag "platta" om det nu inte är helt omöjligt. Primärt är det singleplayer och storydrivna spel jag lägger ner den tiden på. Förutom platinum-trofén så är inte de andra så intressanta mer än att man behöver ta dem för att låsa upp den.

Min står upp sedan dag 1 och kommer att fortsätta göra det. Lär väl märka om det här är ett verkligt problem.

Riktigt bra initiativ där MS har legat långt före Sony länge. Jag utgår från att både Sony och MS har lagt ner mycket tid på forskning och utveckling för att de ska fungera i praktiken även om MS lösning med en port för varje knapp verkar lika enkel som genial.

Jag ser fram emot det här! Samtidigt vet vi egentligen ingenting om det så försöker hålla förväntningarna nere. Men svårt när det är Naughty Dog som ligger bakom det

Kan man hoppas på release i år?

Har aldrig spelat så länge att jag behövt byta kontroll på PS5:an pga lågt batteri. Men jag har också två laddstationer för de fyra kontroller jag har så de är alltid laddade. Dock så sitter jag sällan längre än 3-4 timmar som mest i sträck så det är nog en ganska god marginal. Köper man den nya kontrollen så antar jag man sitter längre sessioner och kommer nog behöva använda laddsladd om man nu inte köper två....
Med det sagt hade jag blivit irriterad om man använt AA-batterier i kontrollen. Hade det till Wii/Wii U och begrep aldrig riktigt varför Nintendo hade det så.

Horizon - Forbidden West är utan tvekan min höjdpunkt det här året. Sedan har jag spelat igenom mästerverket TLOU2 som jag hade i backloggen. Har inte hunnit dra igång God of War ännu men det ligger här och väntar och blir nog till att köra i början på nästa år.

Totalt 488 timmar vilket var 8% mer än förra året. Blev många timmar med Rogue Company då det har varit det jag kört online med kompisarna.