Inlägg av trifix

Inlägg som trifix har skrivit i forumet

Det är ju uppenbarligen Jennifer Hale i voiceovern iaf. Intressant!

Men...hur i hela friden har licensen för KOTOR hamnat i händerna på Aspyr? Det är ju kanske det absolut mest älskade spelet bland SW-fans. De är "kända" för att göra portningar av gamla spel...

Jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Jag som köpt spelet plus expansionerna känner mig lurad. Ska jag verkligen behöva köpa ett helt nytt spel bara för att få tag i en uppgradering?

Samtidigt är det ju inget ovanligt att man släpper nyversioner av spel med alla expansioner osv. Titta bara på Skyrim Special Edition tex som gör EXAKT samma sak.

Tyvärr förlorar 505Games mig som kund då man pissar på oss som faktiskt var med från början. Det lär ändå dyka upp i GamePass förr eller senare så...

Skrivet av Marooned:

Fast 2021 var nog mer eller mindre klart när EA köpte. Dessutom lär dom inte bara förstöra det direkt utan det kommer förändras sakta under en längre tid.

Har inget förtroende för EA. Dom är verkligen ruttna rakt igenom och det är enbart lootlådor och pay to win.

Var en sorgens dag när dom köpte codemasters.

Marknaden styr ju också. Beror ju helt och hållet på vilket spel det handlar om. De tabbade sig med Battlefront 2 men efter det har man städat upp rejält efter sig. Visst innehåller sportspelen som Fifa tex massor av microtransaktioner men det är en del av spelet också. Fifa Ultimate Team. FUT. Det är stort. Riktigt stort.

Battlefield V visade tidigt vart skåpet skulle stå med gratis DLC från dag ett. Alla skulle få spela tillsammans och inga betalväggar skulle komma i vägen. Det ska dem ha en stor eloge för eftersom det är fruktansvärt jobbigt när det släpps DLC som kanske 50% köper, om ens det. Då försvinner halva spelarbasen direkt...

Jag skulle nog snarare säga att Codemasters ska vara glada att de blev uppköpta. Deras enda riktiga produkt som levererar förutom F1 är Dirt Rally för vanliga Dirt-serien dog med 5:an.

Försöker tänka tillbaka när jag blev en riktigt inbiten gamer. Det var när Sega MegaDrive och SNES hade landat i Sverige och jag köpte svindyra speltidningar från UK. Framför allt Mean Machines Sega då jag på den tiden aldrig ägde en SNES utan spelade på grannens. Något som var stort för mig under sent 80 och tidigt 90 var Michael Jackson. Han var anledningen till att jag skaffade en Megadrive överhuvudtaget med spelet Moonwalker. DET var hype på riktigt minns jag. Såg reklamen på MTV osv då pappa hade parabol väldigt tidigt. Hade sett filmen jag vet inte hur många gånger och att själv få spela sig igenom "filmen" var rena drömmen!

Min första riktiga hype på PC-sidan var nog Quake 3. Importerade en plåtlåda från USA som fastnade i tullen. Slutpriset landade på 1200 spänn men det sket jag fullständigt i. Jag var ändå bland dem första i Sverige att äga spelet eftersom det skickades till mig långt innan release

Nu kan man ju hoppas att Bethesda gör om och gör rätt med motorn som ska driva framtidens Elderscroll och Fallout. De är ju i sanningens namn inte speciellt bra och har aldrig varit. Tills slut blir det som att polera en bajskorv som i fallet med Fallout 76...ja tom Fallout 4 skulle jag vilja säga. Med det sagt så hade man ju stora problem med bla Skyrim på Playstation. Moddar fungerade inte och savefiler som blev korrupta osv.

Microsoft har ju alltid haft ett bra samarbete med Bethesda sen Oblivion så uppköpet är ju inte helt taget ur luften. Nej jag tror spel som nästa Elderscrolls blir exklusivt till Xbox/PC!

Tycker spelet är fullt spelbart på Series X men har lagt det åt sidan i väntan på nextgen-patchen. Har kört 50-60 timmar ungefär.

Sen som många andra säger så sviker spelet innehållsmässigt om man går utanför ramarna. Vilket är extremt konstigt eftersom det är ett RPG. Huvudstoryn med alla sidouppdrag är däremot riktigt bra om man tar spelet för vad det är och inte förväntar sig samma djup som i Witcher 3 eller liknande hardcore-rpg.

Detta måste väl ändå vara det största magplasket någonsin inom spelindustrin? För även om det släppts enbart till PC och nextgen så känns spelet ofärdigt. Buggar får man räkna med i ett openworldRPG men som någon ovan säger så är gameplay rätt trist och väldigt upprepande. Samtidigt är det ju lite av naturen i ett FPS, you can only do so much med den vyn man har i spelet. Ingen gnäller ju på COD eller BF för att det är upprepande?

Det dem verkligen har lyckats med är att designa en riktigt cool och snygg värld att springa runt i tillsammans med en bra huvudstory. Jag älskade spelet fram tills dess att jag insåg att nästa uppdrag är end of game. Har knappt rört det sen dess...

Jag har nog haft som roligast med BF3 men det var för att jag älskar CQC/Deathmatch/Freeforall. Det började med COD4 och kulminerade i detta spel. Tyvärr är det inte lika roligt längre. BF1 var helt ok men BF5 tappade det igen...

Först och främst ser jag fram emot Series X-versionen av MS FlightSim. Min dator klarar bara av spelet i 1080p med rätt låga inställningar. Har höga förhoppningar om Series X-versionen. Det ska bli intressant och se om de målar in sig i ett hörn vad det gäller tillbehör som inom bilspelen. Jag vill INTE behöva köpa ny joystick, det räcker med den jag haft i över 10 års tid.

Nästa del i Forza-serien till Series X vilken det nu än blir. Antagligen Motorsport. Jag hoppas verkligen att dem tar god tid på sig och fyller spelet med en ordentlig mängd innehåll så att det inte blir som Forza 5.

Även om spelet redan är släppt så ser jag fram emot vad CDPR kan göra med Cyberpunk framöver. SeriesX/PS5-patchen. DLC. Kommer man tillföra saker i den redan existerande världen eller bygger man ut likt Witcher? Jag ser hellre det första då världen är helt underbar som den är just nu men att det fattas saker. Customization tex är ju fruktansvärt dålig eller ickeexisterande rättare sagt.

Första konsolen jag köpte för egna pengar var en Mega Drive med spelet Moonwalker. Var ett oerhört stort fan av Michael Jackson i början av 90-talet. Det jag minns mest egentligen under tiden med Mega Drive är att spelen skiljde sig så mycket åt från Nintendo. De var verkligen mer arkadaction än Nintendo som satsade mer på djupet. E-swat som någon nämnde här ovan är ett typiskt arkadspel och som snabbt föll i glömska. Man varvade spelet på en halvtimme och sen köra om igen!

Mitt största minne från 16bitarstiden är ju inte alls Sega utan Super Mario World, Zelda - A Link To Past och Super Metroid! Sega hade ju INGENTING att komma med när det gällde djup i spelen!

Däremot var spelen grafisk mer intressanta för mig och framför allt musiken i Mega Drive är något jag älskar än idag!

Skrivet av r4v3nl0rd:

Har också kört hela helgen på Series X. Precis som efter förra hotfixen så upplevede jag en liiiten skillnad i grafiken och flytet... Eller var det bara placebo?

Dock, efter 1.05 har jag råkat ut för att items och subtitles "fryser" oftare på skärmen. Spelade säkert två timmar igår med en dialog från Johnny på skärmen hela tiden. Till slut tröttnade jag och startade om spelet, då försvann texten.

Jag känner precis tvärtom. Som att 1.05 är ett steg tillbaka på Series X. Sämre flyt i spelet på qualitymode, småhackar lite här och där och framedips i combat. Hade en bättre upplevelse från 1.03 till 1.04 istället där spelet kändes just nu lite snyggare. Lite bättre. Flöt på mycket bättre!

Funderar på att starta ett nytt äventyr för att se om det är min savefil som är problemet..

Xbox Series X här. Maskinen typ köpt enbart för Cyberpunk annars hade jag kunnat vänta ett tag

SYND bara att vi inte får någon optimerad version vid release...kommer inte kunna vänta!

Jag tycker att scalping är helt fel i syfte att tjäna pengar som en business vid sidam. Däremot om man som jag har en förbokning på PS5 på Webhallen och någon är villig att betala mig extra för den så fine!

Jag köpte Wii på releasen när det begav sig - sålde den 2 veckor senare för 1000kr över butikspriset! Jag blev erbjuden det upfront. Självklart accepterar jag. Jag insåg rätt snabbt att maskinen inte var något för mig!

Jag sitter i den skittråkiga sitsen att jag hade en Xbox Series X som jag fick lämna tillbaks då den var DOA. Jag ska vara glad om jag får en ny maskin det här året. Samtidigt så sitter jag med en bokning på PS5 som jag inte vill ha...

Jag har absolut inget emot att utforska Andromeda igen men då ska det göras på RÄTT SÄTT!

Hade gärna sett ett 4Knative30fps-mode i Valhalla, varför gjorde man inte det?

För mig är alltid bildkvalite viktigare än något annat i denna typ av spel. Så hellre Native 4k i 30 fps än något annat.

Series X-versionen av Forza Horizon 4 körs enbart i 4K60fps MEN har sämre grafisk kvalite än One X-versionen som körs i 30fps....

Min gissning är att den undermåliga CPUn i currentgen sätter käppar i hjulet. Gissar på att framför allt PS4 och One S-versionerna kommer rulla och se ut som skit! One X har GPUn men frågan är om det räcker...

Fördelen nu är att båda nextgen hinner släppas innan spelet kommer.

Även om spel känns lite sega och bitvis klumpiga i 30fps så föredrar jag det i äventyrsspel i tredje person. Det ger en mer filmisk känsla än 60fps som känns mer tv. Det är ju exakt samma "problem" på film sidan. Ingen vill se film i 48 FPS för det ser inte "rätt" ut. Man tappar känslan!

Jag tillhör även dem som älskar film grain i spel. Ökade absolut känslan i Mass Effect 1!

Jag tycker Microsofts approach till den här generationen är helt lysande. Man suddar helt enkelt ut generationsskiftet och gör likt mobiler och datorer och bara uppdaterar hårdvaran istället. Ingen klagar väl på att iOS/MacOs/Windows10 ser likadant ut år efter år? För mig är min One X inte alls samma produkt som tex Xbox360, den känns mer som en mediaenhet/dator än ett tvspel.

Man släpper dessutom två enheter, en premium och en billigare!

Folk pratar om att Series S kommer sätta käppar i hjulet för Series X. Sätter iPhone 12 Mini käppar i hjulet på iPhone 12 Pro Max? Nej, inte det minsta skulle jag vilja säga! Grunderna är desamma men den snabbare enheten går att utnyttja bättre för snyggare grafik.

Dessutom är det helt fantastiskt att man dag 1 kommer kunna köra AC Valhalla och dag 9 CB2077 utan några som helst problem. CB2077 hade vi ALDRIG fått se om MS/Sony hade satsat på helt nya generationer!

Däremot skulle det kanske...eventuellt bli så att något exklusivt spel på PS5 upplevs som bättre tack vare 1 hårdvara och den snabbare SSDn. Rent spontant verkar Ratchet&Clank svårt att göra på en Series X. Annars kommer det bli som skillnaden mellan PS4Pro och OneX - multiplattform blir snäppet bättre på Series X

PS5 däremot känns som en mix av ny generation och fortsättning på PS4a

Det där är ju en karta över staden mer än något annat. Badlands finns ju inte med där som tydligen ska vara rätt stort bara det...

Är det bara jag som ser Series X som en uppgradering och PS5 som en ny generation?

Tycker det är ganska solklart att det är så MS och Sony ser på sina egna maskiner. Sony försöker komma med något nytt medans MS satsar på en One X 2.0 med SSD.

Jag kommer absolut köpa en Series X för jag vill kunna spela Cyberpunk 2077 med fläskig grafik. Eller varför inte AC Valhalla. osv. Jag förväntar mig inget releasespel överhuvudtaget till Series X och är nöjd med det som finns eller kommer. Vill absolut INTE se något stympat Forza till release som vi fick till Xbox One. Tror däremot helt klart att MS försöker kasta pengar på CD Project Red för att få till en Series X uppdatering så fort som möjligt...

Har precis kört Horizon Zero Dawn på PC och det är klart att MS saknar liknande titlar. Samtidigt är det ETT spel i mängden. Jag föredrar nog Control sett till unika SP-upplevelser som jag spelat denna sommar #senpåbollen

Jag ser fram emot att kunna starta Horizon 4 i princip omedelbart i 4K60fps istället för laddningstider på flera minuter som idag...