Inlägg av Cyras

Inlägg som Cyras har skrivit i forumet

Skrivet av Dunder:

Jag tycker det känns bra att stödja ett spel (gratis spel till och med) som man lägger så mycket tid på och fått så mycket underhållning ifrån.
Ser ingen skillnad på det och att betala 4-500 för ett nytt spel då och då.

Menade inte att jag tycker det är något fel på folk som stödjer spelet genom att köpa Battlepass osv. Jag har köpt Battlepass tidigare, men jag brukar inte betala för att öka dess level. Tänkte mest på snubben som var villig att lägga ut 8000 spänn för att få allt. Men har man pengar man tycker man kan lägga ut på det, inga problem.

Jag är glad att jag inte bryr mig om kosmetisks, slipper man känna behovet av att betala för detta varje år

Fanns ju inte direkt något som var nytänkande. Kanske inte var deras tanke, har inte kollat på Kickstarter sidan, bara på videon länkad. Men ett MMO som kan ge något nytt är det enda som hade intresserat mig.

Haha, jo men visst, för jag är den av oss som skrivit 4 inlägg för att försvara sin åsikt

Skrivet av takaii:

Men nog om det alla fan boys klarar tydligen inte av äkta kretik.

Ah, den klassiska "håller du inte med min negativa åsikt, så måste du vara ett fan boy".

Skrivet av takaii:

Ja det är ju inte samma betyg. Denna fick en 5a, wii u en 3a.

Alla får ha sin åsikt men fz borde vara mer objektiva i sin betyg bedömmning.
"Att kunna gå mellan TV och handhållet enkelt är så himla bekvämt" Det är inte pga mario kart utan switchen och borde inte vara heller en grund för avgörandet av betygsättande av spelet. Det ligger på konsolen.

Fast det är ju inte samma recensent. Tomas gillar sina racing spel och är lite mer kräsen, tror även att han föredrar simulator racing.

Sedan sa jag inte att Mario Kart var bekvämt, utan snarare att Switch gör det bekvämt. Detta är min åsikt, har ingenting att göra med Fredriks omdöme av spelet.

Skrivet av Dunder:

Alch hade som bäst ~5k mer guld än vad Anas Troll hade, och Troll låg då även över OD i networth. Inte särskilt imponerande av Noones OD heller alltså, då det stod 3–18 i kills till VPs fördel och bara ett T2 i OGs fördel vid tillfället. Så jo, skulle helt klart säga att de inte utnyttjade Alchemist särskilt bra.

Skrivet av takaii:

Tro mig inte fel. Jag älskar mario kart 8 men en billig portning som är 3 år gammalt förtjänar ingen 5a av det anseende för allting är egentligen samma spel utom de få extra sakerna. Hysterisk hype av ett spel som redan sett ljuset för 3 år sen. battle gör saken roligare men knappast något som gör spelet köpbart helt plötsligt, itne enligt mig iaf. Rekommenderar ändå att köpa pga det finns inte mycket alternativ till switch på bra spel just nu.

Så kan man ju se det. Men enligt mig så blir det ju inte ett sämre spel, bara för att det är en portning av ett ”gammalt” spel. Så ser ingen anledning att bedöma det med detta i åtanke, speciellt inte när Switch har en helt ny marknad av gamers än vad Wii U hade.

Men det är bara vad jag tycker som sagt. Som jag har nämnt innan här på FZ, så köpte jag MK8 till Wii U, blir köp till Switch också. Att kunna gå mellan TV och handhållet enkelt är så himla bekvämt

Riktigt trevlig första DLC, ser fram emot det. Ser absolut ingen anledning till varför folk skulle kunna klaga på att expansion pass kostar 200kr längre, speciellt med tanke på vad DLC2 kan komma att innehålla.

Skrivet av Mortaigne:

Jag förstår verkligen inte det roliga med sådana här spel. Ända sedan jag var liten och kompisar hade NES så har jag funderat på vad som är roligt med det... Skaffade en C64 i stället, därefter Amiga och senare PC. Märkligt hur olika det kan vara.

Med "sådana här spel" så antar jag att du inte menar Mario Kart, med tanke på att det inte fanns något MK till NES. Sedan finns det ju massvis med arkad racingspel till PC också, så lite konstig jämförelse av plattformar baserat på Mario Kart.

Själv använder jag PC i förstahand, men Nintendos exklusiva titlar är mer intressant för mig än de exklusiva titlar på andra plattformar (förutom PC dvs.)

Skrivet av Jeehao:

E-sport är som vilken annan sport som helst. Jag tycker inte det spelar någon roll om man spelar Fotboll eller om man sitter och spelar spel om man är bra på det man gör. Jag har svårt att se varför vuxna människor som jagar en boll skulle vara mer värda pengarna än de som spelar datorspel på elitnivå. Vad jag dock skulle vilja se skulle vara fler tjejer inom E-sport, det finns säkert ett par stycken som skulle platsa bland eliterna inom Dota2. Det underbara med E-sport är att egentligen alla borde kunna spela mot varandra, oavsett kön.

Tror inte det finns någon inom Dota 2 e-sporten som hade brytt sig om vilket kön någon har. Newbee BOSS har en kvinnlig spelare, men de har inte spelat något på ett tag, så vet inte om de kommer att fortsätta.

Men av någon anledning så tycker tjejer/kvinnor i vårt samhälle att det är mindre ok att tjejer/kvinnor är intresserade av teknik/spel, jämfört med pojkar/män. Så jag skulle säga att det ligger i deras egna händer snarare än något annat.

On topic, kul att se S4 vinna en till stor titel, och särskilt trevligt när det blir 5 games. Blev lättare att se dom som värdiga vinnare när de vann sista matchen utan deras illusion cheese strats, vilket jag är lagom trött på från OG. VP spelade Alchemist på fel sätt i game 5 också, så det underlättade.

Skrivet av Nosnos:

Webhallen har mer än 50 kvar av den röd/blå varianten som väl ändå ska vara den mest populära. CDon har också i lager

https://www.webhallen.com/se-sv/spel/nintendo_switch/260586-n...

Kolla dess lagerstatus nu bara några dagar senare. Har varit såhär varje gång de fyllt på lagren hittills Försökte inte ”bevisa” något med detta inlägg, tänkte mest att du kanske var intresserad av att se det. Får hoppas deras ökning av Switch produktionen hinner fylla på lagren till julhandeln.

Gillar också swiss-formatet, hoppas Valve fortsätter använda sig utav det i framtiden. Att inte kolla på en Major bara för att Alliance inte spelar är ju lite fånigt, gillar man Dota e-sporten så är det alltid värt att titta, och vi har tre svenskar att följa om det är så.

Vem jag Tror ska vinna är lite svårt, jag gissar på iG. Men samtidigt så visade Secret att de inte hade några större svårigheter att vinna över dom. Så, svårt som sagt. Väldigt jämnt nu förtiden.

Vem jag Inte Vill ska vinna är nog bara EG. Tycker det är dags att de får kämpa lite hårdare, och inte få gratis inbjudan till de flesta Valve turneringarna.

De jag hade Velat se vinna är antingen DC, Faceless eller iG. Secret hade inte vart helt fel, tycker Midone, MP och Khezu är riktigt intressanta spelare. Säg vad man vill om Secrets förflutna som organisation, ser ju inte direkt ut som att någon annan gör det rätt för sig. Sunsfans DC verkar gjort något konstigt eftersom alla spelare, manager, coach och Sunsfan lämnade. EG och Alliance blev självständiga för ett tagsedan. Så uppenbarligen finns det en hel del jobb att göra för att saker ska bli bra.

Inte särskilt intressant. Går inte att återskapa mycket av det som gör Breath of the Wild så bra, i en 2D värld.

Senaste tripple A man köpte var ju Breath of the Wild, innan dess ”Mass Effect”: Andromeda. Jag kunde inte bry mig mindre om ett spel är trippel A, dubbel A eller indie. Det är samma med filmer, kunde inte bry mig mindre vilken budget de hade, jag ser det för vad det är (enligt min åsikt). Visst att den höga budgeten ger ett övertag många gånger, men i slutändan betyder det inte ett skit om filmen/spelet är bedrövligt a la Andromeda.

Så det är en sak jag ogillar med kommentarer här på FZ i allmänhet, AAA hit och trippel A dit. *suck*

Skrivet av Dunder:

Waga gör det fortfarande, vilket är varför han fått så mycket hat från Reddit och community:t.

Boost:are tror jag inte det hjälper överhuvudtaget mot. De tjänar pengar på detta, och att skaffa nya telefonnummer är gratis. De lär fortsätta precis som innan.

Ah, har inte sett Waga streama på ett tag.

Vet inte riktigt hur boosting tjänster fungerar, men jag antog det var folk som betalade boostare för att boosta deras egna konto snarare än att köpa redan boostade konton. Hade det fungerat så hade telefonnummer kunnat hjälpa lite eftersom inte alla hade velat ge ut sitt telefonnummer. Men är det så att folk faktiskt köper ett konto, då gör det ingen större nytta.

Skrivet av Gen:

Tror du verkligen det primära skälet till varför folk köper Switchen är att man kan ta med den överallt? Det tror inte jag iaf. Om jag hade köpt en Switch så hade det vart för att kunna lira hemma på en stor skärm, men det är väl jag det.

Det är ju lite det som är grejen med Switch, där finns ingen primär anledning till varför folk köper den. Switch är gjord för att användaren ska få valmöjligheter. För dig så skulle Switch i förstahand vara en stationär konsol framför TVn, för @Bojkott är det en bärbar konsol i förstahand.

Men för att vara on topic, köpte MK8 till Wii U, kommer köpa MK8 Deluxe till Switch.

Skrivet av Pretorian24:

Är det ok att gilla detta om man inte haft Nintendo sedan NES och funderar på att skaffa en Switch plus MK8?

Det är helt ok.

Skrivet av Dunder:

Jag förstår varför vissa spelare gör det (den mycket omtalade, svenska, Wagamama t.ex.), i och med att det kan bli sjukt långa väntetider på att hitta en match när man kommer upp i väldigt hög MMR. För alla andra däremot kan jag hålla med om att det är riktigt tråkigt beteende.

Lite olika anledningar till varför folk gör det. Waga som du nämner brukade göra det på grund utav långa söktider. Men han klättrade alltid ganska snabbt upp i MMR igen.

Däremot tror jag många som är lite lägre MMR än vad Waga och andra är, gör det bara för att känna sig ”duktiga”. Vinst efter vinst. Ganska meningslöst och patetiskt beteende. Sedan finns det ju även folk som sysslar med boosting, kan få samma effekt som smurfkonton i matchmaking. Telefonnummer biten kan nog hjälpa lite mot dessa i alla fall. Hur långt det räcker, får se antar jag.

Skrivet av Ender:

Aha, trodde vi pratade om NES, inte samtliga releaser. Så Nintendo släpper alltså, enligt dig, en retro konsol för de som köpt alla konsoler dem släppt, inte bara NES? Vågar man ens fråga Hur Nintendo har någon aning om vilka som är "storkunder" eller som bara tycker det är en kul pryl, och spelar allt av detta någon roll ens ifall du mot all förmodan skulle ha rätt?

Tror inte jag håller med om ditt resonemang, vilket är ok, sånt händer. Jag gissar på att Nintendo antingen släpper en mer utvecklad konsol, hittar ett sätt att sälja titlarna till alla deras större konsoler (typ EA...måste tjäna) eller bara suger som företag och lägger ner utan rim eller reson.

Ah, lite missförstånd på båda sidor verkar det som. Jag menade helt enkelt att det var tänkt som en kul liten samlar pryl, ingen riktig målgrupp, utan Nintendo fans rent allmänt. Får det att låta som att det hela inte var särskilt genomtänkt från Nintendos sida, vilket jag inte skulle vara särskilt förvånad över faktiskt.

Men allt mitt tjat om de där ”inte köpt bla bla bla…” var bara jag som försökte säga att de förmodligen är de sista kunderna Nintendo hade i åtanke.

Min gissning är att Nintendo valde att inte hoppa på det oväntade hypetåget som bildades (och lät det vara begränsat antal NES classic enheter), för att inte förlora potentiella Virtual Console försäljningar och därav potentiella Switch försäljningar. Lite långsökt? Kanske. Tycker jag de tänker rätt (om detta hade varit hur de tänkt)? Inte nödvändigtvis.

Skrivet av Ender:

Det jag citerade: "Jag tror inte Nintendo bryr sig särskilt mycket om den målgrupp som inte har varit intresserad av deras produkter på 20 år". Då de inte säljer produkter till NES, och inte gjort på väldigt länge så är det inte särskilt konstigt att folk till ett trevligt pris vill uppleva en gnutta retronostalgi. Ditt påstående om att de inte skulle bry sig förefaller långt mer osannolikt, då de aldrig skulle tillverkat NES Classic ifall det stämde.

Så du tror att alla som uppskattar NES och dess spel passar in i kategorin ”har inte köpt produkter från Nintendo på 20 år”…

NES Classic var inte ämnad för ovanstående folk, utan till deras fans som har följt dem sedan NES fram tills nu.

Att folk tycker den borde varit till alla är en sak, men inte vad Nintendo faktiskt hade planerat för konsolen.