Inlägg av Tratt

Inlägg som Tratt har skrivit i forumet

Kunde dom inte bara gjort ett nytt IP i och med vad DA2 och efterförljande innebar, och fortsatt med Origins i samma anda som var suveränt. Gillar ju världen.

*Grumpy face*

1998 är året för mig. Hur hann man med allt egentligen?

Hela världsbygget med story, stämning, musik, karaktärer, humorn, ja.. allt i fallout (1 & 2) fick mig på.. fall.

Skrivet av Devan:

Återkom gärna med en kort recension då jag är sugen på att köpa en bra wifi/blåtands högtalare!

får den först om 2 veckor, så det dröjer. Men absolut, jag återkommer när jag fått provköra den en stund.

kul att testa hur wifi funkar.

Blev kaninhamburgare igår. Magert kött, men blir gott ändå.

https://store.steampowered.com/news/app/1363080/view/58508137...

Greg har gått och försökt dämpa dom skyhöga förväntningarna, samt klargöra vad spelet egentligen är.

Jag ser fram emot detta spelet. Men det är ju trots allt ett EA med allt vad det innebär. Törsten efter ett stadsbyggarspel är stort.
Någon som vet hur det ligger till med den version som streamers spelar om det sker/skett uppdateringar eller är det en och samma version som alla spelar?

Har slutbossen från the witcher 3 varit med? Han var ju rätt bad ass.
Diablos bröder lika så. Eller fick dessa ingen nominering?

varmrökte lammstek nu till påsk.

Legat i saltlag ett par dagar. Rökte i 5 timmar i 80 grader, 62 graders innertemp.

Skrivet av demagog:

Stort tack för alla info. en sista fråga: "A-MAZE-N-PELLET-SMOKER" ger flera olika träffar. dels tuben, metallcylindern och sen metalltråget. Vilken är det du använder dig av?

Metalltråget, är den jag är jättenöjd med, inte provat cylindern. Men svårt att tro den kan vara "bättre".

https://www.grillhouse.se/grill-bbq-tillbehor/a-maze-n-pellet...

Skrivet av demagog:

Tack för info! Det såg ju fantastiskt ut. Vi har tittat på Bradleys rökar ett par gånger men tyckte det var lite ocharmigt med puckarna. Har rökplaner med lite olika insatser i tid och pengar där den största är nergrävda rör i backen på lantstället. Då kan vi kyla ner röken rejält och kanske ligga på 35-40 grader i en tunna en bit bort. Men det är ett senare projekt.

Jag har inte torrsaltat tidigare utan låtit fläsksidan ligga i saltlag ett par veckor. Problemet var att jag inte sköljde ur saltlaken sen så det blev "lite" för salt. Kunde bara använda baconet som krydda (men det var fint stekfett). Hade väl lite för varmt med så, hm, utrymme för förbättring.

Har tittat på A-MAZE-N-PELLET-SMOKER så det får bli en sån så länge.

Tips: Vedrökt Sidfläsk från Jokkmokks korv & rökeri är det bästa köpta rökta fläsk jag har hittat. Jag bor i skåne så jag hittar inte det i affärerna här så jag köper med mig ett kilo när jag är i Stockholm på jobb.

A-MAZE-N funkade bra att kallröka med vid denna tiden på året. Den ger ju lite värme men den höll sig inom felmarginalen för kallrökning, men kommer inte funka så bra ju varmare det blir. Det som jag imponerats mest av A-MAZE-N är hur lite pellets det faktiskt behövs för att röka kött (eller vad man nu vill röka). typ ynka 3 dl för ca 7 timmars rökning.

Just nu letar jag marknaden efter en trasig restaurangkyl/frys att bygga om till rök. Restaurangkylar är ju i rostfritt så det borde funka finfint att göra en rök av. Eller i mitt fall ett värmeskåp som jag sedan kör med min kära A-MAZE-N!

Skrivet av demagog:

har du byggt en egen kallrök eller hur gjorde du? saltningen tog dig typ en ...vecka?

Det ser ju bra ut men återkom gärna med recenesion när du delat den. känns som det kanske är för kort tid för att röken ska gå in i mitten.

Rökskåpet är ett Bradley Smoker som jag inte riktigt använder som en Bradley smoker är tänkt, då dom använder sig av rökpuckar med automatiserad matning av dessa. Jag köpte en A-MAZE-N-PELLET-SMOKER som rökkälla, den är KLOCKREN. Så egentligen använder jag mitt rökskåp bara som ett värmeskåp. rekommenderar inte bradleyn då den är rätt värdelös på allt vad den lovar (men det är en annan femma).

Jag torrsaltade (nitritsalt) bitarna och vakumpackade dessa. Nu minns jag inte hur många gram salt per kg jag använde (borde antecknat bättre). De låg nog närmare 3 veckor, mest för att jag inte hade tid att röka.

Nästa gång jag gör detta så kommer jag prova att röka lite längre. Inget fel på röksmaken, jag brukar röka viltkött etc och då räcker tiden till utmärkt. Dock kommer jag salta betyligt mer.

Normalt när jag röker och provsmakar samma kväll som jag tar ut köttet från röken/ugnen så är det tydligt salt och rökigt men det jämnar ut sig när man vakumpackar och låter ligga i kylen 1 vecka. Men denna gång... när jag smakade direkt när det var färdigt... HOLY COW vad gott det var, det var liksom redan väldigt milt och balaserat. Och smakerna var helt oväntat, rökta pekannötter med bacon. Var så gott. Men nu när det fått ligga och vila så behövs mer salt för att funka som vanligt stekbacon. Så denna batch kommer nog användas till annat. Typ tilltugg till biran eller varför inte till Bao-bröden på fredag!

Bilden är från samma kväll, när jag inte kunde hålla mig.

Jag gjorde eget bacon för första gången. Torrsaltat ett par fläsksidor, kallrökt (pendalde mellan 20-40 grader) i 9 timmar.

Väldigt gott.

Ser fram mot nytt content i Helldivers, så brutalt kul spel!

Men så kollade jag upp Manor lords och det verkar ju vara något i hästlängd...

Jag försökte 2 ggr att börja detta spel. Tredje gången gillt gällde, och jag gillar det rejält! Stridssytemet är både kul och många ggr frustrerande, men är nog också en stark bidragande anledning till att spelet känns så bra. Varje strid man går in i och vinner ger mig ett lyckorus (kanske säger mer om mina färdigheter som svärdsvingare).

Kan bara hålla med om att en uppföljare vore fantastiskt, skulle sätta spelet längst fram i kö på den eviga backloggen.

parkerar detta spel i något år. Trist.