Inlägg av Fezk

Inlägg som Fezk har skrivit i forumet

Skrivet av lonian:

La till detta spel på önskelistan för framtiden.

Kör ni med mus och tangentbord eller med kontroller? Läste lite kommentarer på en youtubevideo att det går lättare att fri sikta med mus och tangentbord och då kunna skjuta bort fiender på längre avstånd.

Önskar det fanns ett demo att pröva.

Jag körde med kontroll(PC), tycker det funkade bra. Men kan tänka mig att m+t funkar minst lika bra eller bättre vid visa moment.

Skrivet av Devan:

Åh, nice! Hoppas det blir bra.

Skrivet av Parzec:

Den där kanske kan bli rolig om den inte tar sig själv på för stort allvar.

Första tanken när jag såg namnet var att de tänkte göra en anime
av Lostreak kortisarna.
https://www.youtube.com/watch?v=Wte2nk2EFgU

Hehe Lostreak Chicken är fint det.

Skrivet av Mikael Berg:

Gillade den ändå, även om den inte var alls lika vass som (enligt mig) mästerverket Bone Tomahawk. Tycker väl överlag att Zahlers böcker är bättre än hans filmer, Bone Tomahawk åsido (som i sin tur var baserad på en av hans böcker).

Den var inte värdelös och Vince gjorde ett bra jobb, men den hade en viss b-films aura(som inte alltid är dåligt dock) och storyn blev en aning so-so. Men, det kanske var det han var ute efter, en smått larvig/överdriven rulle med b-filmskänsla. Det var inte det jag förväntande mig hehe.

Ska se Dragged Across Concrete så småningom, får se om jag gillar den mer.

Brawl in Cell Block 99 (2017) - https://www.imdb.com/title/tt5657856/

"A former boxer-turned-drug runner lands in a prison battleground after a deal gets deadly."

Skaplig nedgradering från Bone Tomahawk. Den hade sina stunder, men kunde varit så mycket bättre.

Betyg: 2.5/5

Skrivet av Freakon:

Jag litar på ditt omdöme och kommer inom kort att köpa spelet!

Hehe vette fasen om man ska lita på mitt omdöme. Med det sagt hoppas jag du kommer gilla det. Det kan kanske ta ett tag innan man kommer in i det. Likt Elden Ring, som jag vet att du gillar, så finns det väldigt mycket olika builds att testa på för att passa ens spelstil.

Skrivet av Ugly_Bob:

Kan också lägga in mina varmaste rekommendationer av det här spelet, trots att jag inte varit intresserad av mechs eller spelat något mechspel på mellan 15-20 år. Att testa på ett par uppdrag i AC6 räckte för att övertyga mig om dess förträfflighet och det var nog ett av fjolårets allra bästa spel i mitt tycke.

På sedvanligt FS-manér är det ju väldigt gameplayfokuserat med en berättelse som utspelar sig i bakgrunden, om än mindre kryptisk än i SoulsBorneRing-spelen. Det ger även spelarna en oöverträffad möjlighet till olika builds och spelstilar; vill du flyga runt och regna napalm från ovan? Kör på! Skutta runt som en ömtålig kanin med närstridsvapen och sköldar? Absolut! Vill du vara en tank (bokstavligt talat)? Inga problem! Närstrid? Medeldistans? Långdistans? Laser? Explosioner? Gammalt hederligt bly? Got you covered.

För en sådan vedervärdig casual som mig själv är det också väldigt generöst med belöningar då det är uppdragsbaserat och uppdragen ofta ligger på 5-20 minuter så de kvällar jag bara har en dryg halvtimme att spela kan jag ändå göra mätbara och tydliga framsteg. Gratis och obegränsade "respeccs" i form av att man köper och säljer utrustning till samma pris är även det en QoL-funktion fler borde ta efter.

Så ett stort grattis till dem för framgångarna, för egen del hoppas jag verkligen att det kommer DLC eller något annat som bygger på spelet, även om det blir svårt att bygga vidare på vissa av sluten. Till de som inte har testat det än men är sugna på det kan jag inte annat än att uppmana att ta steget.

Väl skrivet.

Hoppas också på DLC. Men om det inte dyker upp lär vi få se en uppföljare så småningom. Bara det inte tar lika lång tid som för 5an till 6an(11 år).

Välförtjänt, fantastiskt spel(som även var mitt första mecha-spel). Låt er inte avskräckas på den punkten, gameplayet känns förbaskat fint, även om man är en stor och tung mech. Det känns att Masaru Yamamura är inblandad som var lead designer för Sekiro.

Går ju alltid att testa på Steam och göra en refund. Skulle kanske behövt ett demo så folk fick känna på det lite. Får hoppas på en vinterrea för er som är intresserade framöver.

Efter att ha klarat Shadow of the Erdtree känns det mesta lite meh.

Försöker hitta något jag verkligen fastnar för så hoppar runt lite just nu, vilket jag aldrig brukar göra.

Kört Kunitsu-Gami: Path of the Goddess i dryg 4.5 timmar, får se om jag kör mer.

Installerade även CoD MW3 eftersom det kom till Game Pass, kötta lite multiplayer-"adhd-skjutare" mellan varven.

Nu har jag påbörjat Darkwood. Prologen var mysig, får se om spelet lyckas hålla mitt intresse uppe.

FromSoftwares Armored Core 6: Fires of Rubicon har nu sålt 3 miljoner exemplar.

"ARMOREDCORE VI FIRES OF RUBICON has sold over 3 million units!
Thank you to all Ravens, new and old, who have braved the fires and flown on borrowed wings
."

https://x.com/armoredcore/status/1816473483771072954

Välförtjänt(minst sagt), otroligt bra spel, enligt mig underskattat och en aning förbisett. Sov inte på detta gott folk! Fenomenal gameplay, läckra miljöer, episkt, gåshudsgivande stunder, grym musik, intressant story.

Skrivet av Mikael Berg:

Exakt samma betyg som jag gav den på letterboxd. Underhållande skräckis! Dock är den argentinsk och inte spansk.

Ah, såklart den är. Spansktalande är den iallafall! ;p

Såg även att den är amerikansk co-produced, så argentinsk/amerikansk.

Skrev upp Terrified på tittarlistan från samma regissör, ska tydligen vara ganska bra.

Men håller med, välgjord och underhållande rulle.

Min gissning är att det blir ett nytt IP och att det tar ut svängarna likt Sekiro gjorde. Det kommer fortfarande ta delar ur deras Souls-formula.

Ska bli intressant och se vad dom kan hitta på när dom inte behöver tänka på gammelkonsolerna(PS4/Xbox One) mer. Dock var ju både Elden Ring och Armored Core 6 helt fenomenala även med dom i åtanke, men blir nog skönt för dom att göra enbart till dom "nya" konsolerna/PC. Nu antar jag att dom skippar gammelkonsolerna, vilket jag hoppas dom gör.

Min spåkula säger teaser-trailer på deras nya spel i år med release 2025(Q1-Q2).

Har inga direkta önskemål på nästa spel, utan jag litar helt enkelt på FromSoft och Miyazaki att det blir ytterligare ett otroligt bra spel.

Om jag inte missminner mig sa Miyazaki att han inte vill att studion enbart ska vara "Souls"-studion, utan ska visa att dom kan så mycket mer än så. Det kan med andra ord bli något helt olikt vad vi tidigare har sett från dom(Sekiro och AC6 visade att dom kan annat).

Gav det 3.5 timmar speltid(PC), säger tack, men nej tack. Detta kommer inte leva länge, är min gissning.

When Evil Lurks (2023) - https://www.imdb.com/title/tt16300962/?ref_=tt_urv

"In a remote village, two brothers find a demon-infected man just about to "give birth" to evil itself. They decide to get rid of the body, only to end up unintentionally spreading chaos."

Riktigt stabil och stundtals brutal argentinsk* skräckrulle med en hel del "holy-shit"-scener. Snyggt filmad och intressant premiss, kändes fräsch och nyskapande i skräckfilmssammanhang. Tyvärr svajar den tredje akten en del som gled in lite i klichéterritoriet. Men överlag tyckte jag den var riktigt underhållande och gillade hur den slutade.

Förväntar man sig jumpscares 24/7 är inte denna film för dig. Ska sägas som sagt, att den har ett par väldigt effektiva hoppa-till moment. Men filmen är mer atmosfärisk, brutal och lite äckelpäckel snarare än jumpscare galore.

Betyg: 3.5/5 - Stark rekommendation.

Skrivet av nicbex:

Du har aldrig köpt något i hela ditt liv som inte motsvarat dina förväntningar? (:

Sa inte att det var ospelbart, konstaterade bara att jag tycker att Elden Ring är From Softwares svagaste titel (inom Soulsborne).

Jag har nog inte köpt något DLC där jag inte gillade grundspelet nej, framförallt när det är mer av samma.

Av din kommentar att döma lät du bara inte så överförtjust i grundspelet. Då förstår jag inte riktigt hur man kan bli besviken på ett DLC som ger exakt samma sak, fast mer av det.

Men men, det var bara min uppfattning, kan såklart ha helt fel.

Lycka till med expansionen, hoppas du gillar det längre fram.

Skrivet av Ro-Jaws:

Många som anmärker på prestanda på både konsol och pc. Har ju tyvärr aldrig varit From's starka sida. Jag kör själv spelet på min Series S och tycker det fungerar ypperligt på den.

Skrivet av lonian:

Jag har inte haft några prestandaproblem när jag spelat.

Hade inte heller några prestandaproblem, körde på PC.

Några mindre saker var det väl, fick 1 total frysning i cirka fem sekunder, som gick över, hände aldrig igen.
Fick även FPS-drops i ett senare område vid ett specifikt ställe, gick från 54-60 FPS just där.
Fick även något smärre FPS-drop av en av dom större mobsen i världen.

Hade missat att Kunitsu-Gami kommer till Game Pass, trevligt.

Det ser intressant ut åtminstone, lär nog testa på det.

Skrivet av nicbex:

Har nu börjat så sakteliga med DLC och inser ganska fort att nej, tyvärr, Elden Ring är nog det svagaste spelet från From Software på länge. Inte minst rent tekniskt, även om man kör med prioritize framerate på PS5 så är det låg fps trots ett egentligen rätt fult spel. Efter att ha spelat guldkorn som Lies of P känns också Elden Ring ocharmigt bångstyrigt kontrollmässigt, kan vara så att andra snäppat upp och From Software trampar lite här.

Hoppas på underverk längre fram men än så länge ett stort meh.

Om du inte var så förtjust i grundspelet lär du inte gillar expansionen.

Lite märkligt att man lägger ner pengar på något man vet är mer av samma sak, men FromSoftware klagar nog inte. ;P

Trist att det tekniska svajar på konsol. Vad jag förstått är det bästa sättet att köpa PS4-versionen och köra på en PS5.

Skrivet av Kavakava83:

När det kom för en evighet sen så var detta spel mer eller mindre en solklar fullpott. Man hade ju svårt att tro att skapare av serious Sam hade gjort detta spelet 🤩
Har du inte spelat uppföljaren kan jag varmt rekommendera den.

Har inte lirat Talos 2 ännu nej, men lär kanske köra det så småningom, får ligga i den eviga backloggen tillsvidare.

Akira (1988) - https://www.imdb.com/title/tt0094625/

"A secret military project endangers Neo-Tokyo when it turns a biker gang member into a rampaging psychic psychopath who can only be stopped by a teenager, his gang of biker friends and a group of psychics."

Har inte sett Akira sen ungdomen och nog fan är den lika bra än idag. Animeringen och musiken är grym!

Har läst en del som skiljer sig från mangan, så gör dom en remake en dag så hoppas jag dom följer den helhjärtat.

Live-action rullen som det varit snack om i 15-20 år tror jag blir nästintill omöjlig att få bra. Hoppas verkligen inte Taika Waititi får göra den som det pratades om senast.

Betyg: 5/5

Metal: Hellsinger(Complete Edition,PC)

Gameplay är ösigt och tillsammans med musiken känner man sig stundtals riktigt badass när allt klaffar.

Huvudstoryn är dock väldigt kort, mer variation på bossar/fiender skulle varit trevligt, samt lite fler vapen/uppgraderingar skulle man säkert kunnat lagt in.

Det finns en del att göra när eftertexterna har rullat om man vill, bl.a. deras "rogue-like/lite"-spelläge. Körde det någon timme, får se om man återkommer.

Musiken + öset = 5/5

Betyg överlag: 3.5/5

Skrivet av Påskmust:

Så löjligt när folk ska pausa videos vid värsta möjliga tillfälle bara för att försöka få kvinnliga karaktärer att se så fula ut som möjligt. Jag kollade några videos av spelet nyss och det är inget fel med hur hon ser ut.

You wot m8?