Inlägg av nixdorf

Inlägg som nixdorf har skrivit i forumet

Skrivet av Piigge:

Samma här, är troligtvis för dyrt nu dock, du måste ha moln hårdvara som bearbetar allt för vardera spelare.

Är inte så insatt så vet inte om det finns bra nog LLM som man kan paketera in i spelet och köra lokalt på spelarens dator samtidigt. (utan prestanda etc kostnad)

Moln i så fall. Att köra lokalt kräver mängder med framför allt VRAM om man vill ha något som ens påminner om en normal konversation.

Skrivet av Atreyu:

Nintendo fanns på 90-talet?

Javisst, men deras virtual boy var dyrt, hade ca 20 spel och levererade grafik i nivå med OG Gameboy, året efter Playstation 1 lanserades. Det var VR, men långt i från en mogen teknologi på 90talet.

Skrivet av JRA:

VR är inte nytt. Minns du 90-talet då det troddes bli nästa stora grej? Det har dock fortfarande inte slagit igenom 20-30 år senare. Och vill man vara riktigt noga så har VR funnits sedan 60-talet. VR är precis som 3D med glasögon något som funnits länge, längre än de flesta är medvetna om, och som försvinner och kommer tillbaka bara för att försvinna igen och sedan komma tillbaka igen som något "nytt" och "häftigt".

VR i form av en konsumentprodukt som är tillgänglig för gemene man och faktiskt användbar till något är nytt, för det fanns inte på 90-talet.

Skrivet av quadratis:

DDR, mer specifikt östberlin under sena 80-talet hade varit rätt coolt. smuggla folk och grejer till/från väst, undvika stasi, göra deals i olagliga undergroundklubbar osv.

Jag vet inte om GTA är rätt format, men jag vill helt klart spela det spelet. Berlin -80ish vore superspännande att utforska. Vet inte hur man ska handskas med kasoset som blir i spelet. Jobbigt när mer än 5 stjärnors efterlysning leder till globalt kärnvapenkrig.

Skrivet av Nioreh:

Ofärdig alien-del? Inget ofärdigt med Xen. Men det är definitivt inte den bästa delen av spelet.

Bana med massa rör??

Gissar på 'Residue Processing'. Ja en ganska tråkig del. Känns definitivt mer daterad med mer Quake liknande färgskala.

Skrivet av Hipshot:

Med flest bra tracks i samma soundtrack, Unreal Tournament tätt följt av SC2k, Lemmings...

https://www.youtube.com/watch?v=7MSFW8pZ-_4

https://www.youtube.com/watch?v=QvQQarcaRXs

https://www.youtube.com/watch?v=PvgncwgPA20

Tror inga andra osts har sådan % av bra låtar. T ex är musiken i homm2 skitbra, samma med wc2, ra1, cnc1 mfl, men det är ändå många låtar som inte är så nice, för att de är för korta eller helt enkelt inte så bra.

Får man plocka vilka låtar man vill från ett ost så blir det ju en annan femma.

Är inte PC-versionen av lemmings vassare? (Och ganska så inspirerade av tidiga Depeche Mode.)

https://www.youtube.com/watch?v=M4EWFxs_itA&list=PLFE5E0146C6...

Edit: UT99 soundtracket är riktigt bra. Härlig nostalgi.

Spider-man 2002 drabbades också av att de var tvugna att ta bort byggnader.

Skrivet av SorbP:

Arma är inte ett spel det är en milsim vilket ofta leder till många funktioner med dålig optimering.

Man bör jämföra äpplen med äpplen.

Arma är dåligt optimerat, och det har inget att göra med att det är en milsim. Spelmotorn är oförmögen att använda sig av all prestanda i en dator, och det gäller även datorer som är någolunda samtida. PubG som använder sig av en förbättrad motor visar tydligt på det.

Skrivet av anon_79617:

Har inte nämnt eller jämfört med de manliga överhuvudtaget.
Jag vill bara att storyn ska vara komplett.
Hade det funnits en grön smurf bland de blå hade jag reagerat likadant.
Fattar inte hur det kan vara så jävla känsligt att fråga varför nån är ovanligt muskulös. Folk är så extremt töntiga nuförtiden.

Det jag säger är att det finns mängder av gröna smurfar (folk med välgödda muskler) men att folk väljer att peka ut den som är kvinna. Hon kör gym och äter mat som alla andra, jag vet inte vad det är för mystisk story du saknar här?

Skrivet av anon_79617:

Har inte spelat TLOU 2 men tyckte också det var konstigt med en så pass biffig kvinna först.
Jag trodde ju det var ont om mat i post-apokalypsen och alla levde på gränsen.
Frågade om detta i en tråd här om det fanns någon förklaring. Helt ärlig fråga. Det är ju inte jättevanligt.
Blev stämplad som kvinnohatare direkt.
Läste sen på och såg att hon hade sin hideout eller nåt i ett gym, vilket förklarade saken (även om det kanske inte är helt realistiskt med matbrist etc som folk skriver här, men whatever det är ett spel, nu fick jag åtminstone en koppling mellan hennes top-notch fysik och världen).

Synd bara att folk ska vara så snabba på att bli secondhand-kränkta och börja gnälla.

Är Abby avsevärt mycket mer muskelmassa än de manliga karaktärerna i spelet? Ser inte varför hennes kost skulle vara annorlunda från deras. Har Joel Gears-of-war underarmar trots att han lever livet som luffare? Helt klart. Spelet innehåller mängder med saker som avviker mot vad som kanske ska vara "realistiskt". Frågan är vad man väljer att uppmärksamma.

Skrivet av tr1stam:

Att gråta över nakenhet i spel är som att gråta över vapen i det samma... Antar att samma tankar går att man blir en pimp, prostituerad, misogynast, pedofil bara för att man ser naket osv i spel precis som man blir mördare, våldshavare, kriminell osv för att man pangar lite i ett spel :3

Just my two cents.

Vad är det som är så magiskt med spel som gör att de inte på något sätt påverkar tankar, värderingar etc på de som spelar spelen? Eller vad är det som gör anmärkningar på de värderingar som spel för fram till galet moraliserande? Hade det varit helt rimligt om spelet hämningslöst hyllat Adolf Hitler?

Papa Bear, namnet ledningen hade på i Operation Flashpoint? Arbetsnamnet "reforger", dvs mobiliseringsövningarna under kalla kriget? Vad har vi här, har vi hårda strider i Fulda dalen att se fram emot? Man kan ju hoppas.

Spelade den på en 486:a. Frameraten var på något sätt knutet till hur snabb datorn var, så monstret till CPU gjorde att allt gick många gånger snabbare än rimligt. Skyddet mot piratkopiering var ett gäng frågor i början av spelet som krävde att man var tvungen att slå upp fakta i manualen om de olika skeppen och vapnen. Tackar för nostalgi som jag knappt visste att jag hade! Någon med box art till Dune 2 så är jag i mål här?

Jag ser inte riktigt vad som är skillnaden mot wargame. Det ser t o m ut att vara samma hangar som deck building sker i? LOS, inte riktigt lika definierade poängzoner samt några nya kommandon åt enheterna ser jag som är nytt, men annars inget.

Skrivet av Margy:

Tvåan var också bra men nådde inte riktigt upp till det första.

Jag kanske hade en TV med mycket overscan på den tiden men jag störde mig på att man ibland blev skjuten av fiender som inte ens var i bild än.

Det upplevde jag var problemet i 2an, man blev skjuten av fienden som var utanför bild hela tiden. Jag saknade maskerna i 2an också. Det var fint i 1an när man kunde välja "teman" på hur man mördade sig igenom uppdragen. Annars så var 2an trevlig. Svårt, men lite mer variation i story med mera.

Ettan var förmodligen ett av de mest underhållande spelen jag spelade det decenniet. Witcher 3 var väl bra, men man kan inte hälla kokande vatten i ansiktet på folk där. Hotline miami hade dessutom större variation på uppdragen; leverera en pizza (mörda alla i huset), ordna barnvakt (mörda alla i huset) eller fixa ett strömavbrott (mörda alla i huset).

Skrivet av waeress:

En snubbe som springer runt och fnissar och skjuter mini-nukes i ett postapokalyptisk ödeland som ska påminna om människans dumdristighet och faran med kärnvapen.

Ser framför mig en stark scen där vår huvudkaraktär quicksave:ar och drar fram mini nuke launcher. Det får oss att djupt fundera över livets förgänglighet.

Äntligen! Jag vill ut i kalla kriget!

Skrivet av ShciZo:

Är det någon typ av väldigt taktisk RTS detta?

Det blir intressant att se. Wargame kunde ha ganska olika gameplay där 10vs10 blev otroligt "spammigt" i upplevelsen, medans andra servrar gjorde spelet betydligt mer taktiskt.

Skrivet av Metroid:

Känns som lite skevt fokus om man går ut med en ny motor och säger att man vill att ens datorer ska svettas. Göra bra spel borde väl vara första punkten? Sedan om de ansträngde sig i alla fall fem minuter med att optimera motorn (som redan nämnts) kanske vi inte behöver spela med 10 fps den här gången.

Det som var ett av problemen med arma 3 motorn var att den inte fick datorn att svettas. Jag körde spelet på en gammal laptop med i7 processor, något som borde få fläktarna att gå på högvarv. Men de gjorde de inte. CPU:n inte användes mer än till ca 60 % av full kapacitet på någon av kärnorna, och spelet använde i praktiken bara en av dem. FPS:n stannade kring 30 sträcket. Det är riktigt risig optimering.

Skrivet av Ichinin:

2. Hårdvaran har inte hängt med riktigt, om vi tar t.ex. DCSWorld (Flygsim) så kräver den rätt mycket redan innan, lägg på VR på det så får du dra ner kvaliteten en del. De fina videos som du kan se på youtube med film kvalitet är bara att glömma. Vill du spela VR nu, sure, det GÅR att spela, men det är inte fint. Jag kommer att vänta något år innan jag lägger pengar på VR igen.

Om man skaffar sig ett RTX3080, är det ändå till att dumpa grafikinställningarna? Jag har själv funderat på att skaffa VR just för DCS, men det är prestandakraven som gör mig fundersam. Känns inte som att VR är helt moget innan de går över till "Foveated rendering". Är det värt att vänta något år tror du?

Skrivet av tuckdragon:

vatten kokar vid 100grader, är det politik?

Jag vill också vara en av de som argumenterar emot en retorisk fråga.

Har en bekant som på grund av en arbetspolitisk situation jobbar på 3000meters höjd över havet. Vattnet där kokar vid ca 90 grader C och de är alltså tvungna att lägga till några minuter på pastatillagningen. True story.

I vilket fall. Att inte ta politisk ställning är att ta politisk ställning för den rådande politiken. Om du fokuserar på att leka med en termometer så betyder det inte att allt annat slutar existera runtomkring dig.