Inlägg av cle

Inlägg som cle har skrivit i forumet

Kommer absolut att spela. Har längtat sedan sista betan som kördes! Kommer köpa Battle Pass premium direkt också!

Skrivet av Kleptomaniac:

31 år, två barn under två år och hus.
Tror att många har "problemet" att tex barn vaknar eller att man måste gå ifrån en stund för att se till någonting vilket förstör MP upplevelsen för både dig själv och andra. Kan för egen del bara nämna att jag känner att jag inte hänger med i form av progression i tex BF eller CoD där man måste levla upp vapen eller liknande på grund av att jag inte har tid att spela varje dag. Därför föredrar jag SP då jag är på precis samma plats som när jag slutade.

Sen har jag inte en lika förstående sambo som du vilket kanske bidrar till att jag får spela när det passar istället för varje gång jag vill

Helt klart sant att MP-spel med sådan progression så blir det lite annat. Samma dilemma om man kör ett mmo med kompisar som inte har barn, man hamnar lätt efter.

Önskar ibland att jag kunde fastna mer för SP, vet inte riktigt varför jag tröttnar så fort!

98% Multiplayer. Finns ingen tid för singeplayer (34år, 2 barn, hus).

Skämt åsido, förstår inte att många skriver att tiden inte finns till MP när man blir äldre och har skaffat barn osv. Spelar man 1 timme SP eller 1 timme MP så är det ju samma tid som går åt? Om inte annat så kanske MP blir svårare när man blir äldre iom reaktionstider och sånt blir sämre, men man kan ju ha kul ändå

Visst, har man riktigt små barn (under 4?) så kanske det inte är helt optimalt att sitta och spela MP om nån vaknar och är ledsen eller så. Nu har jag turen att både jag och min sambo har samma intresse för spel så när våra barn var så små så delade vi på att vara barnvakt varannan kväll - kan hända att jag körde nåt SP när det var min tur att vara barnvakt. (eller MP där jag inte förstörde för mitt lag om jag gick ur)

Jag tänker snarare att jag prioriterar min speltid åt MP för jag tycker det är roligare. Har svårt för att fastna i SP, kräver oftast mer tankekraft att ta sig igenom en story av något slag. När det kommer till MP så spelar jag mest snabba spel som Overwatch, Hots, Apex, Rocket League. Snabba matcher, in och kötta och sen var det bra med det.

SP blir det bara när det kommer ett nytt Zelda i stort sett.

Skrivet av Picardo:

Nej,

Men du kan ju tänka på att du inte just behöver någon prestanda i deras datorer för att spela just minecraft. Bedrock går ju att spela på en RasPi. Så du behöver alltså inte fläska på med en burk för 10k per unge.

Nej det är klart. Siktar nog på en budget på 5k per dator, bör man ju kunna få ner priset till. Behöver ju inte nå värstingskärmar eller kringutrustning. Grafikkort tänkte jag ett gtx 1060 i alla fall, för priserna på dessa lär ju pressas ner rejält iom RTX 30 serien som pressar ner alla andra kort.

Skrivet av gorbatjov:

Haha härligt att inte va ensam ^^. Nej jag har precis som du absolut inte varit anti-Minecraft på nåt sätt men har aldrig känt mig speciellt sugen bara. Vi spelar på ps4 och oftast är det grabbarna som spelar och jag tittar på men då och då får jag låna kontrollern och det är faktiskt kul. Gillar verkligen känslan, hur världen är uppbyggd och hur det ser ut rent grafiskt.
Har dock problem även jag på ps4 där spelet ibland aldrig kommer förbi första laddskärmen. Spelar ingen roll om man startar om utan det enda som funkar är att avinstallera och tanka ner det igen. Som tur är så är det ju inga 100 gb vi pratar om men ruggigt tröttsamt ändå. Har säkert hänt runt en 15 gånger sen vi började spela. Kanske är MS som vill få upp siffrorna lite :P.

Mina grabbar är 7 och 3,5 så mig kanske du inte ska rådfråga om det är för tidigt eller inte Kör på säger jag, ändå.

Mm jag testade faktiskt installera om spelet helt och hållet på switchen nu och det funkar redan bättre än så länge! Bra tips!

Skrivet av HYBRiS:

Absolut inte för tidigt.
Pga hemestern med pandemin och allt gjorde jag själv slag i saken och byggde "speldatorer" till de äldsta fem- och fyraåringarna. Treåringen fick nöja sig med sin surfplatta.
*"speldator" (om man nu får kalla det för det med min egna begagnade gamla avlagda hårdvara 10 och upp till 15 år tidigare med få uppgraderingar som SSD och nått billigare grafikkort).

Men shit vad poppis det blev. De har lärt sig använda mus och tangentbord på nolltid, lärt sig bokstäver iom att jag tvingar dem logga in med lösenord på datorerna och tack vare att de spelar mest Minecraft och Roblox, så har det även ökat intresset för att bokstavera skyltar.
Grämer mig över att det inte fanns några sådana spel och än mindre hemdatorer med hemma-LAN, när man själv var i den åldern. Ser verkligen skitskoj ut.

Smart, tror jag har min gamla i5 2500K liggandes med moderkort och minnen, bör räcka för en dator till deras ändamål!

Skrivet av gorbatjov:

"Spelar du det än?" - Mina grabbar började spela det för dryga halvåret sen och det var först då jag själv testade haha. Bättre sent än aldrig <3.

Samma här! Hade aldrig rört spelet innan i år. Har inte på nåt vis varit "anti" minecraft men har bara inte blivit av att testa. Men när både dottern (8) och sonen (6) hade spelat ett tag tillsammans, den ena på surfplattan och den andra på switchen, så köpte jag det till PC för att kunna spela med dem. Tycker det var mycket roligare än jag trodde det skulle vara!

På tal om minecraft på nintendo switch, fyfaun va dåligt det funkar på den. Blir utloggad från Microsoft-kontot var och varannan dag, ibland flera gånger per dag, och stundtals laggigt i spelet. Det dryga med att bli utloggad är att man måste gå till datorn och med hjälp av en unik kod som då visas på Switchen logga in via webläsaren. Är det för tidigt att bygga en varsin speldator till ungarna i deras ålder?

Dualshock 4 är min favorit då den ligger skönare i händerna än de andra PS-kontrollerna!

Skrivet av jOnÄTÄn:

Kan tänka mig att den är bra för barnfamiljer. De kanske redan har en vanlig som de kan använda vid tvn så kan de köpa en "Lite" lite billigare så ungarna har varsin på resor i bilen.

Precis detta. Blev sugen när jag läste om Lite just för att båda ungarna ska kunna spela samtidigt i bilen eller så. Men med denna prissättning så kan jag lika gärna köpa en till vanlig switch och på samma gång få ett par extra joycons att använda när man vill spela flera på TV:n.

Hade den kostat max 2000 här i Sverige vore den intressant!

Skrivet av Esri:

Eh, va? Hur skulle de tjäna mera pengar på att inte tillåta crossplay om jag får fråga? Det är verkligen det dummaste argumentet som existerar. Varför skulle Sony tjäna mera pengar på att stå utanför crossplay om alla andra bestämmer sig för att ha det?

Om 7 av 10 i en grupp med människor kör PS4 och alla 10 vill spela tillsammans så är det större chans att de 3 utan PS4 köper sig en varsin PS4 för att alla skall kunna spela tillsammans, än att de andra 7 köper nya konsoler som passar in med de andra! Jag antar att det är så dem tänker när de säger att de tjänar pengar på att inte tillåta crossplay.

OBS. 7 av 10 är påhittade siffror.

Skrivet av Grukk:

Jag förstår verkligen varför Nintendo väljer att porta WiiU-spel. WiiU har några helt fantastiska spel som inte nått ut till många spelare på grund av att WiiU inte sålde speciellt bra. Så nu när Switchen har sålt lika många enheter som WiiU:en gjorde under sin livstid så tycker jag det känns vettigt och bra att spelen släpps för Switchägarna. De som redan äger spelen på WiiU kan fortsätta spela de versionerna om de inte vill köpa spelen igen. Helt upp till var och en.

Jag tycker att det viktigaste är att bra spel når ut till fler spelare. WiiU blir mer och mer obskyrt och irrelevant. Speciellt då Switchportarna håller samma kvalitet som originalversionerna, ibland bättre och dessutom lägger till portabelt spelande.

Därför välkomnar portar av WiiU-spel! Tummen upp från mig

Håller med helt och hållet. Blev aldrig någon Wii U för mig så jag tar gärna emot några portade spel från den konsolen. Skulle inte alls ha något emot att spela om Windwaker och Twilight Princess i HD t ex!

Finns det någon annan som har ett sådant pass till övers? Vore kul att prova spelet

Skrivet av cute_ninja:

kan fortfarande inte kolla på gametrailers med japanskt tal å sånger i utan att skratta ihjäl mig å tappa intresset helt för trailern =_=

Skrivet av KaptenKanel:
Skrivet av cute_ninja:

kan fortfarande inte kolla på gametrailers med japanskt tal å sånger i utan att skratta ihjäl mig å tappa intresset helt för trailern =_=

Samma här. Förstår inte vuxna människor som sitter och kollar på naruto och allt vad det heter.

Enbart det japanska talet och sången fick mig grymt intresserad! Älskar låten, har kollat på den här trailern 10 gånger sedan igår

Tur att vi alla är olika!

Skrivet av Gandy:
Skrivet av Marackez:
Skrivet av Gandy:

Jag köpte detta i förrgår och stormtrivs faktiskt i världen :), visst det är lite buggigt och inte så optimerat men det har inga mmorpg spel jag spelar vid release varit.
Dom har lyckats bra med detta faktisk imo, finns en dungeon finder och man kan byta speccs osv med ett musklick, det verkar också finnas ett överflöd med instancer man kan göra vilket är skit skoj.
Det är varken något nytt eller revolutionerande på något sätt men det funkar bra och är kul som fan hittills

Hur ända in i hlvte har du lyckats ta dig in ?
Har försökt sen i måndags at rolla på nån Eu server men de är alla stängda för nya char.

Hah tur antar jag jag kom in direkt på Cerberus

Meh. Jag förbokade spelet med 3 andra men det vart krångel med min pre-order kod, så jag fick den ett par dagar efter de andra. Sedan dess så har jag försökt varje dag att skapa en karaktär på Cerberus utan lycka

Skrivet av norrby89:

hahaha xD så extremt roligt att inte en jävel här har någon koll xD

http://media.mmo-champion.com/images/news/2010/november/blizz...

spel så som warcraft4 eller liknande kan man nog glömma bort totalt då det nog ALDRIG kommer att komma... Dom spel som kommer i år och nästa är är Diablo3 och SC2 x1 och inget annat....

samt förutom nu SC2, wow och Diablo3 så är det bara att glömma några fler tittlar från blizzard dom närmaste 6 åren då dom jobbar för fullt på titan som det kommer ut mer info om 2012/2013...

You just killed a kitten.

Ontopic: Diablo III lär ju komma snart tycker man.

Får verkligen hoppas att det kommer hit!

Bara frisyren får mig att längta ännu mer.

Det kanske är mer pengar som krävs för att fixa spelet.

Skrivet av Vincent_graymore:

död åt disney Ne men jag kan ju bara tala om att det faktiskt finns vi som tycker att FF och kalle anka inte har speciellt mycket gemensamt...

Och så finns det vi som gillar både FF och Disney, och älskar det universum de har skapat med Kingdom Hearts

Angående nyheten. Nog för att jag gillar att de släpper spel till de portabla konsolerna, så gillar jag inte att de ska knytas ihop med huvudspelen och dess story. Men det återstår väl att se hur det blir med den saken.

Skrivet av Sethernis:

För mig är det *relativt* laggfritt men inte helt. Dock, många talar om att det ska funka bättre om du tar bort din nuvarande configfil eftersom det har kommit två patchar hittills till PC och det kan behövas en ny config som har med allt. Därför ska man ta bort sin gamla, starta spelet och låta det skapas en ny och sedan kan man lägga in vissa gamla grejer som glow på 0 till exempel.

Återigen, på flera ställen där jag har läst detta så har det fungerat men sånt här är alltid ovetenskapligt. Kan tillägga att det har funkat för mig när jag testade tidigare idag. Men inget funkar för allt, men inget kan ju gå snett ändå, värt att testa.

Nu har jag även testat det som du skrev, utan förbättring

Fattar inte vad som är fel! Ligger på mellan 15 och 40 fps hela tiden. Kan gå ner till under 10 om det är mycket som händer på bilden. Även ljudet hackar som faen och låter hemskt.

Jag har väl inte den senaste datorn precis, men kunde då spela mw2 utan några problem alls.

Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.4GHz
4GB ram
Geforce 9600 GT

Är väl iofs kanske onödigt att skriva datorspec, då flera med nya värstingdatorer också lider av problem vad jag har läst.

Hoppas på en patch som löser allt

Skrivet av cle:

Hmm. Det var inte en dum fråga måste jag påstå! Jag har inte alls tänkt på att uppdatera drivrutinerna faktiskt. Har kört med samma ett bra tag (minns inte ens när jag uppdaterade senast ). Alla spel har fungerat bra hittills så har aldrig tänkt på det ens

Kör med Geforce 9600 GT.

Tack för tipset iaf, ska sätta igång nu med rensningen av gamla drivers och in med nya!

Tyvärr så hjälpte inte detta alls :\ Precis lika hackigt som innan. Även ljudet hackar som attans, kanske värt att nämna.

Skrivet av azynkron:
Skrivet av cle:

Tack för att du delar med dig av inställningar.

Tyvärr så löste detta inte mitt problem heller. Ligger fortfarande på 10-40 fps med sämsta möjliga grafikinställningar :/

Kanske dum fråga men.. har du uppdaterat dina drivrutiner för grafikkortet?

Glöm inte att köre Driversweeper i felsäkertläge efter att du har avinstallerat de nuvarande drivarna:

1. Avinstallera i "Lägg till / ta bort program"
2. Starta om i Felsäkert läge
3. Kör Driversweeper (kräver naturligtvis att du har tankat ner och installerat det innan).
4. Starta om
5. Installera senaste NVidia / ATI drivrutinerna.

Du nämner inte vilket märke du har på kortet, men detta bör fungera oavsett.

Edit: http://www.guru3d.com/category/driversweeper/

Hmm. Det var inte en dum fråga måste jag påstå! Jag har inte alls tänkt på att uppdatera drivrutinerna faktiskt. Har kört med samma ett bra tag (minns inte ens när jag uppdaterade senast ). Alla spel har fungerat bra hittills så har aldrig tänkt på det ens

Kör med Geforce 9600 GT.

Tack för tipset iaf, ska sätta igång nu med rensningen av gamla drivers och in med nya!