Inlägg av CoLD_SLeeP

Inlägg som CoLD_SLeeP har skrivit i forumet

1

När kommer vinnarna meddelas? Eller detta vet man inte?

Bara jag som tror det är fel när det står "vår Battlefield 4 server" och det länkar till en artikel om Battlefield 3?

Skrivet av Lightweight:

... Max Payne...? smått finskt emo... imo :)...

hahaha så sant så!

Om redaktionen läser detta, hur många röster fick Sam Fisher ? (Splinter Cell) Han måste ju vara världens bästa genom tiderna (om inte en av dom bästa iaf).

Det verkar som att FZ har problem med rättigheterna på sin IIS :). Good luck with that! Annars var det en enormt bra artikel.

Det är faktiskt många som spelar detta. Jag tankade och spelade den amerikanska klienten med "Endless trial" och sen beslutade jag mig för att köpa det. Jag har spelat både WoW och LotRO tidigare och IMO är detta spelet mycket bättre. WoW är väldigt "mjukt" och cuddly medans detta är lite mer moget om man kan kalla det så.
Jag råder alla som gillar mmo att testa detta. Jag spelar på 'Karak-Norn' som destruction. Har ett antal char's men main är "Coldshadow" hör av er om ni vill lira eller vill ha hjälp.

Det är en väldigt intressant diskussion det hela. Jag har läst lite om det tidigare och kom att tänka på det nu igen. Hela idén om att åka tillbaka i tiden för att förändra något går inte.
Ponera scenario att du ska åka tillbaka i tiden för att förhindra tex. förintelsen att inträffa genom att skjuta Hitler eller skjuta Napoleon för att förhindra krig eller förhindra att Malleus Maleficarum skrivs så att folk inte bränns till höger och vänster. Om du tar bort exempelvis att Hitler funnits så tar du även bort anledningen att du skulle åka tillbaka.

http://en.wikipedia.org/wiki/Time_paradox

mycket bra läsning.
För min egen del så hade jag nog velat vara med om en upplevelse istället. Exempelvis se när Skottarna slaktar Engelskmännen, eller se Monty Python's första pjäs eller något i den stilen.

Tack för mig!

/CoLD

Call of Duty: Modern Warfare 2

Man oh man! Denna uppföljaren har man väntat på!
Jag sitter under installationen och funderar på hur bra det ska vara, alla effekter och jag hoppas dessutom att storyn ska vara lika bra som i "ettan".
Boooodamn! Installationen klar!
Here we go!

Då kör vi genom mallen:

Namn
#Call of Duty: Modern Warfare 2

Story
Man spelar som vanligt ett helt gäng soldater som ska motkämpa enorma arméer av fiender med flera vapen. Jag har inte löst det än utan har bara klarat 4 banor men tycker väl ändå jag har fått lite grepp om det.

Fördelar/bra
Massor av olika vapen. Detta saknade jag i den första. Här finns allt från SMG's (Sub Machine Gun) och LMG's (Light Machine guns) till Dual Pistoler och Hagelgevär. Riktigt gött att kunna springa runt och välja flera vapen för att variera spelet.
Det jag faktiskt gillar riktigt mycket med detta är att det verkar som att dom har lagt lite tid på AI'n. Fienderna stannar inte på samma ställe hela tiden utan underhåller dig framifrån under tiden du håller på att bli flankad.

Nackdelar/dåligt
Hmm.. Where to begin ?
Först och främst... Jag läste att detta skulle vara en taktisk shooter ? Jag håller inte med. Den taktiska delen kanske är att du kan ducka bakom saker som skydd. LEAN ! DAMN IT, LEAN! Eftersom XBOX kontrollern saknar knappar för lean ska få plats så får det inte vara med i spelet till pc heller. Bilsekvenserna är faktiskt ganska tuffa men varför sitter man och rullar tummarna istället för att vara beväpnad och redo att skjuta ?
Storyn hoppar en hel del fram och tillbaka och jag får intrycket av att IW (Infinity Ward) har gapat lite väl mycket för kakan genom att trycka in så mycket som möjligt.

Grafik
Precis lika snygg som i ettan. Och då menar jag verkligen precis lika snygg.
Dom har utvecklat ytterligare ett spel där man faktiskt får lite känsla att det är snäppet verkligare än alla de andra spelen.

Åsikter
Under tiden jag spelar så får jag intrycket att detta inte är en uppföljare till ettan utan mer utbyggnad då allt ser likadant ut som ettan. Skins/Uniformer är förbättrade och det är tillagt fler vapen men annars är det samma faktiskt.
Detta spelet hade faktiskt kunnat vara en expansion istället för en uppföljare.
Som sagt så har jag inte spelat genom det än men jag hoppas att det blir bättre och tuffare. Det verkar som om spelrummet, om man kallar det så, är över hela globen så det finns massor av variation.

Förbättringar
Än en gång. Bara för att det är gjort och släppt till XBOX före så behöver man inte bara "re-binda" kontrollerna. Man kan ändå inte spela mot/med folk som lirar på XBOX. Och som alla vet så är FPS bäst på pc så jag tror inte att konsollmänniskorna går i taket för att man lägger till lean funktion och lite annat.

Overall betyg
7/10
Eftersom jag inte ser någon större förändring mellan detta och ettan. Men det har absolut potential.

#blogg

En annan simpel sak kan vara att grafikkortet inte får ström.
Kolla det först sen så letar du upp en fungerande dator och tankar http://www.memtest86.com/ , bränner och kör på din dator.
Fungerar det fortfarande inte så dra ut alla strömsladdar igen och gör om gör rätt.
Skulle det mot förmodan fortfarande inte fungera så gissar jag att du har fått defekta delar eller att ditt moderkort är kaputt. Säg till dom att du ska ha ett nytt.

Star Wars: The Force Unleashed - Ultimate Sith Edition

Vrooooom!
Herregud, äntligen ett ordentligt SW spel!
För engångsskull så släpps ett SW spel som inte är antingen Cartoon Network eller Lego baserat. Äntligen kan man kötta runt, och för min egen personliga njutning, äntligen kan man göra det utan att tänka på vilken sida man är på.
Som Sith är alla ens fiender; rebeller, imperiet, jedi, andra sith, jedi masters, sith masters och även sin egen master och givetvis The Emperor.

En av de sakerna jag gjorde mest i spelet var att använda Force Grip och kasta fiender uppåt. Detta var riktigt skoj. Att se dem, flyga som vantar rakt upp i luften och sen landa livlösa, mmm ögongodis.

Vi kör genom mallen:

Namn
#Star Wars: The Force Unleashed - Ultimate Sith Edition

Story
Du spelar Darth Vader's sith lärling som tränas genom att skickas på uppdrag där Vader hela tiden säger indirekt att man är för kass och man kommer förmodligen att dö. Detta utspelar sig, vad jag förstått mig på mellan Star Wars Episode III - Revenge Of The Sith och Star Wars Episode IV - A New Hope. Där man precis krossat Jedi rådet och kämpar för att utplåna de sista som lyckats fly.
Det intressanta här är faktiskt miljöerna och de Jedi Knights som faktiskt bara presenterats i The Clone Wars serien. Dock beskrivs alla på ett bra sätt utan att man ska behöva se serien för att fatta vilka de är.

Fördelar/bra
Storyn, även om den är lite vag och hoppig så var den väldigt bra. Och att i första uppdraget så spelar man en riktigt arg Darth Vader för att lägga grunden. Min stora favorit är att även om man spelar sith så kan man byta Lightsaber färg till min favorit (grön). Miljöerna är väluppbyggda och vackra. Utöver det så är Lightsaber slagsmålen snygga och forcepowers

(utom push)

riktigt tuffa.

Nackdelar/dåligt
Som många andra spel så blir detta också ganska tjatigt efter man spelat genom 3-4 uppdrag. När man landat på ytterligare en planet där alla hatar en och vill se en dö så kan man tröttna. Utöver det så tycker jag att det är lite dålig variation på fiender. Imperiet har sina 4 basic ; Stormtroopers som inte ens kan hantera en vindpust, ShockTroopers som man snabbt sticker ner om man bara kommer nära dom. De har nämligen en sköld som skyddar mot The Force. Purge Trooper som är nån big bertha mastodont grabb som hanterar allt

utom Force Lightning.

Och snipers. Dessa evigt irriterande grabbar som är tuffa på avstånd men när man kommer nära vill de bara bjuda på en kopp te och prata om något annat. Givetvis finns ju AT-ST osv osv men det är tyvärr för få för att jag ska vara spoiler. Egentligen så är det samma för alla faktioner(svag, jobbig, dryg, kaxig).

Grafik
Underbar, finns inget att klaga på. Riktigt SW i sann anda. Även alla forcepowers är riktigt snyggt gjorda.

Åsikter
Portning (när man först gör ett spel till konsoll och sen ändrar om kontrollerna till pc) är aldrig min favoritlösning. Allt blir i slutändan hackigt och när man ska ha killen som står kl 2(riktningen rakt/höger) så blir det lätt att man missar och antingen skjuter blixten rakt eller till höger. Annars är det den vanliga saken med att gubben inte fattar att han ska gå över små saker när man försöker fly. Att fastna i en 3mm hög sten när man har en blip kvar i liv och måste dra är riktigt irriterande.
Annars är det underbart. Jag är lite kluven på vad jag ska tycka om slutet på nivåerna med bossarna och även de s.k. mini-bossarna.

Alla dessa måste klaras av med "rätt-kombinations-tryck-vid-rätt-tillfälle" för att avsluta. Visst är det snyggt med movie-endings men man hinner inte titta på det för man är för koncentrerad på att trycka rätt.

Utöver det måste jag säga igen: Äntligen ett riktigt Star Wars spel! Senaste för mig var Jedi Acadamy.

Förbättringar
Fixa till portningen och låt det vara upp till spelaren om man vill slakta fienden eller avsluta movie-style.

Overall Betyg
9.5/10
Mycket för att det funnits en avsaknad av SW spel men även för att det är riktigt sanslöst bra gjort.

#blogg

Begynnelsen

Välkommen till min Spelblogg.

Eftersom jag spelar så ofantligt mycket spel så hade jag tänkt dela med mig av mina åsikter och erfarenheter.

Jag hoppas att ni tycker att denna bloggen är både intressant och inspirerande.
Jag kommer köra spelen genom en mall så att det blir överskådligt och informativt.

Om mig:
Sedan sommaren 2003 har jag byggt mina egna datorer för att skräddarsy innehållet och för att inte ge de stora kedjorna onödigt mycket pengar för att sätta ihop en dator som är sämre än en som jag själv byggt.
Direkt därefter så jobbade jag som ett svin för att få råd till mina första spel för att lattja bäst jag kunde.
Ett av de första spelen jag spelade var faktiskt ett jag köpte innan jag hade egen dator; #Blizzards #StarCraft. Jag minns en tid då man spelade så mycket på helgen att måndagen blev väldigt dryg och långsam i skolbänken.
Nu sitter jag med fru och hund och försöker få tiden att spela men eftersom man har världens bästa tjej så får jag tid till det. Nu efter examen i skolan så finns det dessutom möjlighet att spela på morgonen undertiden man väntar på att få jobb.
Efter tiden i Singleplayer djungeln gav jag mig ut på internet för att kämpa mot "adaptable foes" (anpassningsbara fiender) = människor.
Det dröjde inte länge innan jag insåg att Co-Op is the way to go.
Hur roligt det än är att spela mot människor så är det roligare (tycker jag) att spela med människor. Att få tiden att prova nya taktiker och enheter när en vän "håller en om ryggen" är riktigt underhållande.
Dessutom spelades det massor av både #Rise of Nations och #Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast i multiplayer. JK2 var nog ett utav dom absolut roligaste spelen eftersom man är uppväxt med Star Wars.

Men nuförtiden blir det en del Singleplayer kampanj-lir men även sessioner med Co-Op i både #Armed Assault 2 och #the-lord-of-the-rings-the-battle-for-middle-earth-ii-rise-of-the-witch-king|"The Lord of the Rings: The Battle For Middle-earth II - Rise of the Witch-king" .

För att underlätta lite och för att berätta varför jag tycker ett spel är bra eller dåligt så går jag efter punkterna:

  • Handling

  • Styrning

  • Känsla

  • Grafik

  1. För mig är det direkt avgörande ifall jag spelar klart ett spel. Fastnar jag av storyn kan jag hoppa över de andra punkterna

  2. Är storyn bra och styrningen FUBAR så kommer jag inte kunna spela klart det utan enormt mycket irritation

  3. Hur är miljöerna? Är det bra uppbyggt? osv osv.

  4. Grafiken är det sista jag tittar på. Är allt annat bra så kan jag överleva att spela ett fult spel. Men är det lite knackigt på de andra punkterna så kan detta vara avgörande.

That's all for now!
CoLD out!

#blogg

1