Inlägg av Schtraider

Inlägg som Schtraider har skrivit i forumet

Även om jag är ett gammalt fan av de första två spelen ska sägas att jag alltid tröttnade på dem till slut. Alltså, jag körde igång en omgång men sen blev det enformigt efter ett tag. Tycker gott att det konceptet kan behöva förnyas.

Därmed inte sagt att de borde tagit bort forskningen och basbyggandet. Men det isometriska blev faktiskt rätt tradigt efter ett tag. Och då nötte jag ändå det rätt bra på Amigan.

Tycker faktiskt inte att UFO/X-COM känslan handlar om att bygga baser, forska och slåss i isometriskt perspektiv utan snarare att möta ett okänt hot mot jorden, upptäcka vad hotet är och bekämpa det (senare med "hotets" egna medel). Forskningen tycker jag definitivt är en viktig komponent men det måste inte vara exakt som originalet. Jaja, min åsikt.

Tysk fulöl? Sist jag kollade var tyskarna rätt grymma på att göra öl.

Skrivet av 7an:

Kan inte påstå att jag är speciellt oroad, för det är inget man saknar!

Vilken tur att du fick skriva av dig lite då.;)

Skrivet av F3D:
Skrivet av aakerlind:

Skulle i princip kunna sälja min ena syster för att få tag i en nyckel...

go on..

Fniss. 8)

Twin Peaks-inspirerat spel? Hrm. Alan Wake någon?

Skrivet av zauii89:
Skrivet av TruB:

körde demot nu, och jag känner som så att det var väl inte så svårt att köra, dock så var det störigt att tränings planet man körde konstant ville gå uppåt, vilket är väl ok, vad som inte var ok är att när man trycker så att nosen går ner igen och sen släpper så studsar den upp igen.

för att inte tala om att när man kör dom där flyg testerna och den visar vad som kommer här näst och sen får komma tillbaka i planet är det inte säkert att man är på rätt väg eller ens någelunda rak, jag tog störtdyk innan tredje momentet och var inte alls sugen på att försöka igen.

letar nog reda på il2 igen om jag skulle känna mig spel sugen igen.

Kallas första världskrigs plan, det finns inget TRIM system eller liknande så det är helt realistiskt att vissa plan beter sig mer jävligt än andra, bara en vane sak.

Tex ska du skjuta slå av på gasen så sänks nosen osv..

Ett "sunt" konstruerat plan vill uppåt och har man inte nog fart så stallar det. Nu snackar vi alltså om "normala" plan och inte extrema jetkärror.

Gillar inte att man har oändligt med ammunition och är tvungen att nöta tills alla mål är förstörda. Hade varit mer känsla att kämpa sig fram till målet, släppa loss allt man har och sen kämpa sig hem igen. Tyvärr är alla arkadflygare såna. Annars var det riktigt najs.

Skrivet av IcePillow:

Elastomania med bra grafik eller?

Tack. Inte bara jag som lagt märke till det då. Fanns ju till och med ett annat SW-spel innan Elastomania som var exakt likadant. Kommer inte ihåg vad det hette dock. DOS-spel har jag för mig.

Intressant. Men vilken sugig och opassande musik.

Skrivet av Tompa:
Skrivet av KrejzY:

Eftersom jag inte kände igen ett enda av de namnen gissar jag på att det är metal...............................

Det mesta, ja. Samt Entombed.

Haha, vad spelar de då? L-G är rätt överskattad tycker jag. Bara vrålar utan nån growlteknik.

Men oooh, Bathory och Cannibal Corpse. Nu saknas bara lite "ond" norsk BM också.

För att återanknyta till diskussionen om magiker i spelet tycker jag nog inte att trollkarl och magiker inte går att jämföra. De kan hantera magi båda två. För min del är det bara ett ordval och endast smaken kan avgöra vilket man föredrar.

Vad någon FÖRSÖKTE förklara ovan var att i Sagan om ringen är magi och brukandes av densamma subtilt skildrat och hålls diffusa och mystiska berättelsen igenom. Vissa varelser är magiska i sig själva och vissa personer kan helt klart använda någon form av mystisk kraft men det beskrivs aldrig på ett djupare plan. Olikt dagens fantasy där magi är väldigt systematiskt och "världsligt" skildrad.

Det är i princip omöjligt att troget skildra Tolkiens magi i ett spel eftersom den är så diffus och spel kräver regler och system. Omöjligt är fel ord men det skulle vara svårt att skapa ett magisystem i ett spel om Middle Earth om man vill vara trogen Tolkiens berättarteknik.

Jag har inget emot lättsammare "flygsimulatorer". För mig är det viktigare att atmosfären är där. Vissa saker (som oändligt med ammunition och att man inte kan flyga så högt) har jags vårt för men annars så. Här verkar de har fixat till höjden i alla fall. så man får vara uppe i molnen lite. Fixa till lite feta formationer av B17 och jag är nöjd.

Skrivet av Zedrix:
Skrivet av slartibartfast:
Skrivet av Zedrix:

* XBox har sämre prestanda än PS3, men eftersom utvecklarna är människor, dvs. lata, så utvecklar de inte specialgrafik till PS3 versionen då spel utvecklas till både XBox och PS3.

Jag är så trött på att vi utvecklare ska behöva ta skit för det här. PS3 har en GPU som i praktiken är ungefär HÄLFTEN SÅ SNABB som 360's.

Och jo, på ett sätt gör vi specialgrafik till PS3. Det börjar bli ganska välkänt att om man ska göra ett multiplattformsspel så är den bästa approachen att först göra PS3-grafiken, sedan porta det till 360. Gör man tvärt om så kommer man stöta på seriösa optimeringsproblem. Men Xenos sväljer glatt den mesta grafik som är gjord till RSX (Med vissa undantag som deferred rendering och andra obetydliga specialfall).
Plattformen som skulle vara vinnaren om det gjordes unik grafik för båda konsollerna är inte PS3.

Jag vet detta för att jag arbetat heltid med att pressa ut så mycket grafik som möjligt ur konsollerna sen innan de var släppta för allmänheten. Alla andra spelutvecklare med mångårig erfarenhet av PS3/360-utveckling kommer ge dig samma uppgifter. Säger de annorlunda i officiella sammanhang så är det lögn och politik för att inte stöta sig med handen som matar dem (=Sony).

case closed.

Oj, det där tog du visst personligt. Det som de flesta nog förstod att jag menade med mitt inlägg var: Varför betala mer för en konsol när spelen som utvecklas till båda konsolerna ser likadana ut grafiskt. Det ligger ju inga pengar i att lägga på fler effekter till spelen, bara för att konsolen klarar av det.

Däremot verkar inte du ha förstått vad han menade. Missuppfattningen (som du gav uttryck för) rör att PS3 skulle vara mer kraftfull än 360 vilket Slarty hävdar att den inte är. Själv vet jag inte hur det ligger till och bryr mig inte nämnvärt förutom att jag är avslappnat intresserad av teknik.

Fanboys: fattiga varumärkeszombies?

Fniss. Baja. Kan inte se det spelnamnet utan att få associationer.

Skrivet av MKultra:
Skrivet av Schtraider:

Min största besvikelse är nog att världen inte är så fri egentligen utan att du måste hålla dig till vägar och floder. Trodde man skulle kunna knata runt som i ex. Oblivion.

Det kan du ju också. Varför måste du hålla dig till vägar och floder??

Jag har visserligen bara spelat ett par timmar men hittills har det inte varit mycket till rörelsefrihet. Även om det inte är nån skripting så känns det ändå som korridorer med berg som begränsar ens framfart överallt. Sen att du kan röra dig fritt INOM den korridoren är ingen frihet. Det kan du i COD och GOW också. Får se om jag hinner störa mig på samma sak som alla andra stör sig på när jag spelat lite mer men just nu så är jag ändå väldigt nöjd. Hoppas man stöter på mer öppen Savann senare för det var det som lockade mig från första början; att få röja runt i vackra Afrika.

Ikväll får nog FC2 nog stå tillbaka för en Guinness och Fable 2 dock.

Det finns en mycket bra grund anser jag men en del smärre missar irriterar. Atmosfären är helt suverän och det enda jag saknar är ett större djurliv och fredliga npc's a la rollspel eller Stalker.

Som jag upplever det är de största problemen kopplade parametrar som man antagligen kan konfa i en fil i pc-versionen; fiendernas stryktålighet, fiendernas förmåga att upptäcka dig, respawn rate. Jag har inget problem med att vegetation växer tillbaka, det är ju en feature. Men det går för snabbt. Samma med att vaktposter får tillbaka sin bemanning. Klart att de skickar dit nya gubbar om de andra dör. Men, som sagt, det går för snabbt och automagiskt. Hur detta kan fixas i konsolversionerna vet jag inte. Patchar eller menyalternativ kan man hoppas.

Min största besvikelse är nog att världen inte är så fri egentligen utan att du måste hålla dig till vägar och floder. Trodde man skulle kunna knata runt som i ex. Oblivion. Det finns visserligen vänliga npc:er men som folk sagt är världen lite för full av fiender som skjuter först och frågar sen. Var alla getherdar (ingen fördomar här inte!), kärringar med krukor på huvudet och ungar som springer omkring och leker? Spelet är grymt enligt mig, och mest tack vare stämningen. Just därför blir det extra märkbart när vissa grejer stör. Man tänker "varför kunde de inte tänkt på detta också?".

Just det där med en öppen värld och npc:er som lallar runt är ju inget man förväntar sig i en linjär shooter och det är väl så att de lanserat spelet lite snett. Det är relativt öppet men när de säger öppen värld så tänker folk nog HELT öppen och med faktioner, likt guilds i ett rollspel.

Bara jag som blir riktigt nyfiken på låten? Har inte hört den än. Att det är rader från Koranen i den gör den bara spännande i mina ögon/öron.

Underbart. Syndicate var fantastiskt. Spelade på Amigan. Svårt som tusan dock.

Skrivet av Bosanac82:

ojoj om Islam var som vissa av er får det att framstå. Nu ska jag inte börja dra upp massa anledningar varför det inte är så det orkar jag inte med. Saken är bara den att dessa grupper (läs inlägget ovan) får mycket utrymme i media och mest med 11 september som förtjänst. Nämner man ordet Islam eller Muslim i dagens samhälle så uppfattas det som negativt på en gång och vi ska inte behöva nämna vilka de 3 första orden som poppar upp i de flestas skalle är. Har någon av er hört ordet "kristna extremister" eller "judiska extremister"? NEJ såklart inte. Vem i hela friden kom på ordet "islamska extremister"? Som att muslimer är de enda i världen som gör en jäkla sjuk handling av en bra anledning enligt de. Tom jag som muslim blir så jävlar trött på det mesta som vissa grupper nämner just för att det mesta är skit. I vissa sammanhang så är det såklart något som görs emot islam å då kan man bli lite upprörd om det är extrema saker såklart speciellt om man är någorlunda religiös men man går fan inte å gör det som många av er kan tänkas man ska göra bara för att man är muslim.

PS: Och vi ska inte nämna så många gånger kyrkan klagat på spel. Detta är bland de första gången jag hör att något tas bort i ett spel som ska uppröra muslimer. Har ni sett såhär många inlägg i den första nämnda meningens förum? Nix! Släng in ordet "muslim" eller "islam" så ser ni i detta forum hur det kan sluta.

Jag hoppas verkligen inte att FZ tar bort detta inlägg för jag menar verkligen inte något illa mot kristendomen, judendomen eller mot någon som inte tror på något.

Tack för ett vettigt inlägg. Det styrker bara vad jag själv tror; att extrema grupper skadar och skämmer ut den stora majoriteten av dem som de låtsas representera. När man hör George Bush säga sig representera "västvärlden" när de invaderar Irak så får man samma känsla som när man ser en riktigt pinsam scen på tv och vill byta kanal.

Men jag blir inte upprörd på muslimer, jag blir upprörd på företag och regeringar som särbehandlar en viss grupp bara för att ämnet är "känsligt". Ungefär på samma sätt som bildandet av Israel inte var det smidigaste, bara för att vi drabbades av kollektivt dåligt samvete för förintelsen.

Trollafett: bra sagt. Islamofobi är dock ett missbrukat ord som tas till alltför ofta. Jag har ingen irrationell rädsla gentemt Islam men vet att om vissa (mäktiga grupper) inom extrem Islam fick makten i Sverige skulle alla vi avrättas och hela vår livsstil äventyras. Detta är inte ett påhopp på Islam utan på dessa grupper som styrs av maktfullkomlighet och inte av tro.

Det finns givetvis hatiska grupper imom de flesta religioner och som vill ta tron till sin yttersta spets och som därmed inte förstått sin egen tro, om jag får uttrycka min åsikt. Men det är märkligt att det inte finns uttryck som innebär fobi mot judendom och kristendom. Det finns vissa kristna grupper i USA som jag är skeptisk till och det finns säkert militanta människor som säger sig vara judar, och dem hör man aldrig talas om. Ser helst att de alla försvinner från jordens yta.

MEN, vad jag har väldigt svårt för är att väldigt många europeiska regeringar böjer sig så lätt för Islam. Eller rättare sagt, små grupper inom Islam som gnäller för minsta lilla och som predikar hat. De behöver inte leva enligt samma villkor som vi andra och det är fel. Deras religion och deras skrifter står inte över andra religiösa skrifter (de är alla lika verklighetsfrämmande och borde förintas i ett moln av logik) och vem som helst har rätt att uttrycka sin motvilja gentemot dem. Det är som om de militanta muslimska grupperna vill vara en fiende, göra sig så obekväma och avskydda som möjligt så att de kan ta martyrrollen. Ska dock erkänna att jag inte studerat ämnet närmare så jag ska inte uttala mig för övertygat.

Hade inte kyrkorna varit vackra, historiska byggnader hade jag inte vela ha kvar dem i det svenska landskapet och jag vill banne mig inte ha några moskéer heller. Vi har redan en förtryckande religion som statsreligion (typ), vi behöver inte fler sagoberättare som kräver respekt.