Inlägg av aftonflicka

Inlägg som aftonflicka har skrivit i forumet

1
Skrivet av TryNotD[oo:

"]Japp, jag är inte så informerad hur konsoler "hackas", nuförtiden. Jag bara hoppas att det inte påverkar spelen på PC. Där man faktiskt köper dom och njuter av dom. Hoppas bara att Steam blir fritt från konsolhackers iom att Playstation fick steam-support iom portal2.

Jag har personligen ganska stor koll på den delen (även med det faktum att jag köper alla mina spel), och kan meddela att alla steam spel blir "crackade" och därmed "piratade" även om de har crosslink med ps3 eller inte. Dock går det snabbare för dem att bli "piratade" till konsoller, vill inte gå in på detaljer men det är så det är tyvärr.

Skrivet av zunkenrunken:
Skrivet av showerguy:

Återigen.. hade Sony haft typ "Sony Live" där folk betalar 400 kronor per år kanske det skulle vara ett stabilare system. Folk whinar om att Xbox Live kostar? Herregud.. se på PSN. Det är en gratis tjänst och vad händer? Såklart att alla system kan bli hackade idag men detta förutsåg man förut.

Sony.. Playstation Live precis som Xbox Live och sätt krav på att man måste betala för att lira Online så att ni har råd att hålla upp ett system som detta. Mest synd om användarna.

Om dessa crackers skulle vilja så skulle dom lätt kunna hacka sig in på Xbox Live. Så det du säger håller inte riktigt.

Förövrigt vill jag säga att efter Sonys påhopp mot Geohot är det helt klart rätt att göra en attack mot Sony, för att visa Sony vad som är rätt och fel.
MEN det är dock jävligt fel att vi som är äkta PS3 gamers får lida av detta. Så att göra en attack mot just PSN tycker jag var jävligt dåligt gjort.

Sammanfattning:
Bra med attack mot Sony,
Dåligt med attack mot PSN...

Håller helt klart med om att attacken mot PSN var iöverkant medans denna attack är bättre.
Grejen med Geohots hack till skillnad mot xbox hacken är att det INTE är gjort för att låsa upp piratandet på konsollen utan att låsa upp användantet av linux (som crackers sedan utnyttjat för att kunna köra "piratspel" av)
(HACKERS >> CRACKERS)

Skrivet av TryNotD[oo:

"]Jag spelar bara på PC, jag köper nästan alla mina spel via Steam. Jag börjar bli orolig att playstation spelarnas uppenbara piratande påverkar Steam om Sony finns på den plattformen också.

Har absolut inget med piratande att göra, det handlar om att sony annonserat sitt ps3 med en other OS funktion som de sedan tagit bort just för de var rädda för att få sitt system hackat.
Kollar man på alla de nyare konsollerna och just varför de blivit hackade så är det för att hackarna vill ha linux på sin konsoll inte för att man vill köra "piratspel".
Sedan är redan piratandet helt upplåst på ps3an så det finns ingen anledning att hacka psn just för denna anledning.

dubbel post..

Jag förstår inte hypen av detta hack är egentligen, det är ganska klart att hacket är riktat mot att Sony tog bort linux supporten inte mot att stjäla kontokort nummer osv. men tycker denna attack mycket intressant just för att den är riktad endast mot Sony och att visa deras "interna" konversationer om händelsen.
Ps. jag är själv en av de "drabbade" psn kunderna..

lågoddsare att det kommer ett aprilskämt om att det försenas ännu mer/lagts ner?

1