Inlägg av Damocles

Inlägg som Damocles har skrivit i forumet

1

Det är väl ganska uppenbart att de här som skriver att e-sport är för de lata har helt enkelt varken den mentala kapaciteten eller utåligheten i koncentrationen att faktiskt bli bra på det, utan de väljer något som bara kräver lite lagom över mycket testosteron istället för tankekraft och där medfödd naturlig fysik spelar en väldigt stor roll ...

Nu tror jag ju att de varken är bra på e-sport eller några stjärnor i fysiska sporter heller för den delen... utom möjlighets VM i internet-trollning, där de har ett rätt bra chans att vinna.

Eller hur var det nu, men ska vi lista sporter/grenar, whatever så finns det ju saker att välja på...

Men några klassiker kan lätt bli dessa...

Bowling
Curling
Dart
Snooker
Skytte ( ej bågskytte då det är mer fysiskt än man kan tro om man inte tränat det seriöst).

Det vore som att ovanstående minsann inte är sporter för de inte är fysiska, men de kräver fortfarande väldigt stor uppoffring om du ska kunna komma till elit-nivå om du inte har en sagolik grundtalang för något av dem.

ps. den som inte förstår ironi, kommer få svårt för sig i livet. ds.

Skrivet av Wardancer:

Lite trist att de fortfarande verkar ha flygplan som exploderar direkt och sen bara faller till marken i småbitar... man vill ju en schyst krash efter att ha fått in en schysst träff på fiende plan. Precis som man vill se helisarna snurra sig ner mot marken innana de exploderar.

Trevligt att man kunde tittar runt i planen, hoppas bara de har en bra lösning för det så det t.ex. går använda pov-hatten på en joystick eller t.ex. TrackIR. Samt hoppas verkligen de jobbat lite på 3D spottingen från Alphan och BC2, för den var verkligen värdelöst implementerad. VIll ju gärna även se någon form ac Com-rose eller radio medelanden som man kan trigga manuellt istället för deras "social-button" som funkar precis som i Bad Company 2, alltså inte alls. Vem fan vill sikta på en medic för att med om medickit eller sikta på en support för att få ammo etc.

Men ser helt klart lovande ut.

Det är ju fortfarande an Alpha build så... men du har nog missat att Commo-rose är verifierat nu tack vare massiv feedback from communityn

Intervju med Karl Magnus Troedsson - 8:25min in i intervjuven, sen pratar han lite om hur flyget och squadarna kommer att fungera.

http://www.gaminglives.com/2011/08/16/exclusive-interview-wit...

Klart läsvärd artikeln, och finns en del del att säga, men för den skull så utesluter det ena inte det andra. Att ha ett API för indie-utvecklare som inte har resurser eller tid att koda direkt mot hårdvaran är en bra idé, och finns det egentligen något som hindrar att Microsoft/grafikkortstillverkarena skapar någon form av pass-through drivare som ger direkt access mot hårdvaran via ett extremt tunnt API. De riktigt stora utvecklarhusen, däribland Dice skulle ju säkert nyttja ett sånt, sedan kan du ha DirectX på sidan för de som vill nyttja det istället för att bygga sitt eget.

Men med tanke på hur mycket byggar som redan ställer in det som får spelen och hänga, som idag bara räcker med att starta om spelet, så finns det också en god chans att dessa skulle leda till direkta blåskärmar varenda gång om de går direkt på hårdvaran. Alla som hade Amiga kommer ju ihåg Guru Meditation rätt väl liksom.

Lustigt nog så uttalar sig faktiskt Huddy också så att han anser att Microsoft varit drivade i utevecklingen av grafiken, så även om artikeln påpekar att det vore bra med direkt access till hårdvaran så tycker han uppenbarligen inte att DirectX enbart är av ondo.

http://www.bit-tech.net/news/gaming/2011/03/11/carmack-direct...

Skrivet av Nirth:

Problemet är att Microsoft äger DirectX och inte som OpenGl som är open source så vitt jag vet. ID Software håller sig till OpenGL än idag och för framtidens skull är nog det en bättre API att arbeta med.

Fast det hindrar inte Carmack från att tycka att Direct X faktiskt är rätt bra nuförtiden. Enligt citaten i artikeln ovan så fortsätter de med OpenGL mer för inertia än den tekniska innovationen.

1