Inlägg av anon_98854

Inlägg som anon_98854 har skrivit i forumet

Skrivet av Striva:

@hannes.theorell: Stöld är akten att ta något utan tillåtelse vilket i detta fall är vad som sker. Att det sedan rent lagmässigt inte faller in i samma kategori är irrelevant då det är inte lagen jag hänvisar till utan vad stöld innebär.

Du menar lite som när någon jobbig typ stjäl uppmärksamhet eller om en annan kille försöker stjäla din tjej?

Svår fråga ändå men...
No One Lives Forever
The Witcher 3
Close Combat 5
Half-Life (samt Opposing Forces)
Zelda 3 - A Link to the past

Inte för att vara sådan men... såg väldigt meh ut. Mer av samma sak helt enkelt och då tycker jag ändå man hinner bli kräktrött på Borderlands-spelen innan man ens är halvvägs igenom dem.

@Devan: självklart har man bidragit till KS, har även kollat om spelet kommer ut på GOG vilket de ligger i förhandling om. Blir inget Epic Store-skit med spelet åtminstone.

Trist att spelet inte tycks vara bättre, som svensk så känner man sig en smula skyldig som inte gett det en chans ännu men ska överväga att spela det lite så småning om. Hoppas verkligen att de lyckas patcha det så att det blir bättre.

Jag kommer inte på någon annan butik som likt Epic gått och köpt sig exklusiviteter på det här viset till spel som redan saluförs á la pre-order på andra butiker. Fallet Phoenix Point var för övrigt riktigt smutsigt och ett solklart fall av bedrägeri rent moraliskt. Juridiskt sett är de förmodligen garderade med någon klausul men det är inte 100 % säkert - saken lär nog aldrig prövas i domstol men det var ett otroligt oärligt sätt att göra affärer på.

Och jo, den skulden hamnar även på Epic Games som väljer att göra affärer med utvecklaren.

Går att förbeställa från GOG!

På sätt och vis skönt: min enorma backlog tar tacksamt att emot alla dessa förseningar som det innebär med Epics monopol. Nej, jag kommer inte ge dem ett öre.

Ser vid första anblick ut som att de riskerar att bli stämda om de lovar en sak och sedan gör så här. Påminner om när utvecklarna av 2dark först lovade drm-fri version av skitspelet och sedan la Denuvo på det innan release. Vet inte om artikeln var sarkastisk men gubben som pratar är fan ingen "hedersknyffel" eller vad han nu kallades.

GOG har idag gått ut med att de slutar med sitt prisjämkningsprogram (där de ger köparen mellanskillnaden ifall köparen missgynnas av regional prissättning) eftersom de tydligen också försöker pressa sin marginal. Hade ingen aning om att GOG kämpade med vinstmarginalen - det är så klart supertrist men förhoppningsvis kan de få skutan att vända genom ett stålbad eller två. Det är för mig det självklara valet när jag ska köpa spel åtminstone.

JC4... har de patchat det hjälpligt ännu?

Nya Tomb Raider kan jag tänka mig att köpa om de tar bort Denuvo.

Vitan är en fantastisk konsol, väldigt trist att den till slut går i graven. Hoppas innerligt att Sony vid tillfälle omvärderas sitt beslut och faktiskt ger den en uppföljare.

(jodå, jag äger en Switch men tycker inte att Switchen kan ersätta Vitan, den är för stor och otymplig)

Marathon 3 tack!

Jag orkar inte med en till launcher och bojkottar Denuvo oavsett. Har en backlog som är ett par år lång så min plan är att vänta ut det och hålla tummarna för att de plockar bort äckel-Denuvo så snart det går och släpper det på GOG. Piratalternativet finns så klart om Denuvo aldrig plockas bort men det undviker det helst.

Skrivet av GreveGroggula:

Jag vill inte ha 5st olika launchers för att spela spel. Skiter i om konkurrens är bra. Just nu gynnar det inte mig som konsument då priserna är samma. Och det tycks inte gynna utvecklingen nämnvärt heller. Det enda positiva är ju att man slipper all skit EA häver ur sig eftersom det hamnar på Origin.

Och sådana där uttalanden (oavsett om det är officiellt eller ej) lär väl aldrig gynna utvecklaren. Det är ju inte så att jag blev så värst sugen på att köpa spelet nu och stödja en utvecklare som hotar sina konsumenter.

Håller med. Epics tolkning av konkurrens är väl ungefär som att två killar tävlar om samma tjej men den ena killen villkorar hennes möjlighet att få ett jobb hon vill ha med att hon har sex med honom först.

Men återigen: med lite tur så är vi så pass många som vägrar spela med så att Deep Silver ger upp och släpper spelet på fler plattformar. I värsta fall så kommer det till andra plattformar när alla buggar och annat skit är bortpatchade och alla DLC-paket redan släppts så man slipper den processen.

Det mest märkliga med det här är den grupp FZ-läsare som kommer ut i svärm för att påtala hur trivial och löjlig all kritik mot Deep Silver är. Om det är en sådan icke-fråga, varför känner ni sådant behov av att gå in på varje jäkla artikel som skrivs om debaclet och påpeka att det är en icke-fråga och att all kritik är löjlig?

On topic: super-trist för utvecklarna på 4A Games som får lida för vad utgivaren beslutar om. Jag tror fortfarande det finns en god chans att avtalet med Epic bryts innan det där året har gått för det här kommer straffa sig ekonomiskt.
Visst kan man säga samma sak om Ubisoft och EAs respektive launchers när de lanserades men de bolagen hade å andra sidan råd att blöda pengar på ett helt annat sätt än vad Deep Silver har (tror jag).

Skrivet av anon_319742:

Då klienten från början endast har huserat Epics spel vilka sparar allting online så har det nog inte varit en prioriterad funktion. Har aldrig spelat någonting annat än Epics spel där. Jag är dock ganska säker på att det kommer för andra spel snart i takt med att butiken växer.

Däremot förstår jag inte att allt gnäll mot flera launchers riktas mot Epic. Steam är ju ingen oberoende plattform heller så man kan ju lika gärna välja bort den.
Jag gillar inte heller alla olika launchers men det är definitivt inte Epics fel att situationen ser ut som idag.

...men det är ju Epic som
1: lanserar en ny launcher
2: mutar utgivaren för att få exklusivitet till sin launcher
Så jodå, nog tusan är den uppkomna situationen Epics fel.

@loerk: jag har likadan inställning som du, förutsatt att Denuvo lyfts bort när det väl når Steam. Allra helst ser jag ME släppas till GOG dock, det är först när man har ett DRM-fritt exemplar av spelet (som man betalt för) som det känns riktigt bra, allt annat är kompromisser i min värld.

Well, spelet släpps ändå med Denuvo så i mitt fall hade det ändå inte blivit något köp. Jag såg dock till min förtjusning att Resident Evil 7 nu äntligen befriats från äckel-Denuvo så pengarna som skulle gått till Metro hamnar nog där istället (med en slant över till Bulletstorm som jag idag upptäckte också hade tagit bort det sedan ett bra tag tillbaka).

Tids nog kommer nog Exodus liksom sina föregångare att hamna på GOG och då köper jag det där!

Det som jag är mer nyfiken på är om den här dealen verkligen kommer betala av sig. ME ser ut att ha varit skapligt dyrt att utveckla och THQ Nordic är väl inte precis gjorda av pengar. Hur mycket kan Epic ha hostat upp för att få till den här exklusiviteten? Det måste ju ha varit en rejäl summa för att de ska göra en sådan här kovändning i elfte timmen.

Framför allt blir det intressant att se om det finns någon möjlighet för THQN att bryta dealen om spelet säljer för dåligt under perioden. Denuvo kommer ju garanterat knäckas inom 1-2 månader och till skillnad från spel på t ex Steam så tror jag inte det finns samma marknad av Denuvo-vägrare att appellera till genom att ta bort eländet så länge spelet är bundet till Epics plattform.

@kaealy: Här har du en länk att titta på:
https://www.playstation.com/sv-se/explore/playstation-plus/th...
Det krävs ingen specialutbildning för att se hur PS Plus-spelen marknadsförs. Men du har rätt, Sony "kan bara säga" att du betalar för serverhyra och fan och hans moster. Huruvida det sedan är relevant för en diskussion om att skribenterna på FZ väljer att kalla spelen för "gratis" kan du säkert förklara: jag utgår från att du har en specialutbildning i lingvistik?