Om du oroade dig för George Broussards och Scott Millers jobbsituation i dessa hårda tider kan du andas ut, #3D Realms lever fortfarande. I ett pressmeddelande skriver de att "3D Realms har inte stängts och kommer inte att stängas."

Vidare försäkrar de alla om att de fortfarande äger rättigheterna till Duke Nukem men de bekräftar också att de var tvungna att säga upp gänget som arbetade på #Duke Nukem Forever den 6 maj. Det bantade företaget kommer att fortsätta att jobba med Duke i form av licensiering och samarbeten, bland annat med #Apogee Software och deras trilogi till bärbara konsoler.

De kommenterar också stämningen från #Take-Two och skriver att utgivaren mycket väl var medveten om att de behövde finansiering för att fortsätta utvecklingen av #Duke Nukem Forever. Förhandlingar pågick från i slutet av förra året men enligt pressmeddelandet ändrade Take-Two helt plötsligt avtalet till den grad att 3D Realms inte längre såg någon mening med det. Den fjärde maj lämnade därför parterna konferensrummet.

Vem som har rätt i frågan får juristerna i New York avgöra. Tills dess trallar vi på De Lyckliga Kompisarnas "Elvis lever, the king is still alive!"

Skicka en rättelse