Den stora Starfield-uppdatering som Todd Howard har snackat om har nu släppts i en betavariant på Steam, och Bethesda har även släppt en video där de går igenom vad den innehåller. En av de mest välkomna ändringarna är betydligt mer detaljerade planetkartor, som nu visar olika typer av terräng och ikoner för diverse försäljare i städerna, med möjlighet att köra fast travel till dem.

De har även lagt till en massa inställningar för dem som vill skräddarsy sin spelupplevelse. Saker man kan ställa in är bland annat hur mycket skada man gör och tar, bärkapacitet, hur långt från skeppet man kan komma åt lastutrymmet, hur mycket man läks av mat med mera.

Vi får dessutom bättre möjligheter att inreda våra skepp, och Xbox Series X-spelare kommer att kunna ställa in vilken bilduppdateringsfrekvens de vill sikta på, såväl som att prioritera grafikkvalitet eller prestanda. Mer info om uppdateringen här.

Något annat väldigt välkommen som Bethesda jobbar med (men som inte inkluderas i denna uppdatering) är markfordon. Inledningsvis är det ett fordon som gäller, och det är en buggy-liknande historia.