Rockstar-chefen Dan Houser säger att mobilspelsutvecklarna är mer bekymrade om att dra in stålar än att satsa på bra spel.

De flesta mobilspelsutvecklarna är mer bekymrade om att tjäna maximalt med pengar snarare än att göra så bra spel som möjligt, säger Rockstar-chefen Dan Houser. Hans eget företag ser dock främst till att skapa "högklassiga produkter" snarare än att bara se till vad som verkar bäst rent affärsmässigt.

– Detta är min personliga åsikt, men jag tycker att många i mobilindustrin är mer inriktade på att tjäna pengar än på att göra bra produkter. Vi är en affärsverksamhet också – vi behöver tänka på hur vi ska tjäna pengar och vi värderar kunskapen som krävs för det, men vi vill göra affärer med överlägsna produkter. Att fokusera på bara affärer är deprimerande för mig; det är trist. Jag vill att folk ska förstå att vi gör spel av fler anledningar än bara för att tjäna pengar, säger Dan Houser.

Han säger också att han inte tror att mobilspelsmarknaden kommer överta de mer traditionella hemmakonsolerna eller de bärbara alternativen.

Rockstar har just nu en mobilversion av klassiska GTA III på väg. Den andra november avtäcks också storspelet GTA V.

Självklart kan man fokusera på kvalitén på ett spel när han sover på en hög med pengar som är högre än hela min säng. 28/10 *harkel* Har fortfarande inte kommit up på pc, om det nu gör det till slut... Som sagt så har Rockstar inte varit nåt utan pc, och det är bara att studera de senaste spelen för att se vad de är inriktade på: pengar, pengar o pengar. Hade varit okej om(!... 28/10 Glöm inte Max Payne HD 28/10 Vad Rockstar antagligen syftar på är själva organiseringen kring att tjäna pengar. Enligt vissa teorier ska ett fåtal individer i organisationen ha som syfte att tjäna pengar, de andra ska fokusera på vad de gör bäst - utveckla spel, designa karaktärer... 28/10 Det är av en anledning. Exempel: Gta: San Andreas sålder 936,942 kopior till PC medan det sålde i nära 20 miljoner kopior till PS2. VARFÖR skulle dom då fokusera på PC som plattform? Jag älskar PC och spelar bara spel på PC, men jag förstår varför dom... 28/10 Såklart dom vill, men sen finns även dom som vill ha kvalite på sina produkter. 28/10 Kikar man på toppsäljarna på marknaden är de ett skämt jämfört med i stort sett alla andra aktiva plattformarna, nu kommer visserligen Shantae till iOS men det tillhör verkligen ovanligheten att AAA titlar (om man nu vågar kalla den det) letar sig till... 28/10 dumt sagt..... Så ni skulle ej bry er om ingen köpte spelet, så länge ni tyckte det var ett bra spel. Snick Snack. Man kan älska sitt jobb, men betalar det ej räkningarna så måste man ju hitta nåt som gör det. 28/10 Jag tror honom. Rockstar gör bara spel i topklass. Min favoritutvecklare utan tvekan. 27/10 Nu är det ju så att både GTA IV och La Noire finns på Pc. 27/10
Skicka en rättelse