Justitieministern i Australien kom med ett förslag om att tillåta spel som får högre åldersmärkning än 15+. Nu har förslaget röstats igenom i representanthuset.

Ett lagförslag om att spel ska kunna få åldersmärkningen 18+ i Australien har röstats igenom i representanthuset. Förslaget ska nu upp i senaten. Det är troligt att det röstas igenom även där eftersom alla partier är överens, skriver CVG.

Åldersmärkningen kommer dock troligtvis inte att röstas igenom förrän i januari 2013. Fram till dess kan spel märkas med 15+ som mest till skillnad mot filmer som kan märkas 18+. Spel som anses olämpliga för 15-åringar får alltså inte släppas i landet. Bland annat drabbades nyligen #Syndicate av detta. Spel som #Left 4 Dead 2 och #Aliens vs Predator blev hårt modifierade för att klara censuren i Australien.

Bilden ovan visar Left 4 Dead 2 – godkänt av australiska staten.

Lustigt att Australien, en ö(om man kan kalla det för det) som fungerade som avstjälpningsplats för grovt kriminella, ska vara de som fungerar som moralens väktare i dagen samhälle. För att inte nämna Tyskland. 25/03 Nämn då några av de positiva sidorna med censur istället för att länka till en universitetskurs om du vill skapa förståelse för ditt argument. Du säger att censur kan vara bra och sedan ger du inga exempel. 25/03 Censuren har sina positiva sidor, det är synd att "Cedric"... nu när vi direkt märker namn, och alla andra som enbart föredrar att se det som negativt och "ondskefullt", då målar in sig i bekväma hörn. Ja, jag blir irriterad när enstaka personer skall... 24/03 Ja censur är säkert skitbra "Traveler in Time"... och vem tycker du är mest lämplig att censurera saker åt dig då? Jag föreslår att jag sköter censuren för jag gillar inte riktigt vad du ser på och tänkte ta och ändra dina vanor en smula. Alla har någon... 24/03 Vilken tur för Australien att de fick skräpspelet Syndicate förbjudet. ;) 24/03 Vem är fascistälskaren som gav mig en minustumme!!!111 23/03 Blir inte längre lika chockad när jag ser vilken felaktig bild folk föredrar att förklara Censur med. Censur är inte till för att sabba ert roliga, censur har faktiskt vettiga syften. Inte enbart förknippat med dagens nyhet. 23/03 Då är det väl bara Tyskland kvar, eller har jag missat något? :-) 23/03 Tycker man kan fråga sig varför våldet blir mer och mer brutalt och grafiskt, och spelen mer och mer åt halvinspirerade dussinproduktioner. Lite mer censur kanske skulle tvinga speltillverkarna att göra bättre spel istället för att ösa på med blod. 23/03 kanske dags att börja på mitt spel nu då :D ultimate kangaroo slaughter of doom 23/03
Skicka en rättelse