Actionfokuset i de senaste årens numrerade Resident Evil-spel beror på att Capcom vill tilltala amerikaner, och de är inspirerade av Call of Dutys framgångssaga.

Marknaden för skräckspel är för liten för att ha plats för #Resident Evil-serien, anser #Capcom. Serien, som började som hyllade survival horror-äventyr, har på senare år i och med #Resident Evil 4 och #Resident Evil 5 alltmer blivit känd som en actionserie. Denna utveckling är helt enligt Capcoms planer.

– Särskilt för den nordamerikanska marknaden tror jag att serien behöver gå i en mer actionorienterad riktning. RE4 började med den inriktningen och RE5 fortsatte. Och jag tror att särskilt för den nordamerikanska marknaden så behöver vi fortsätta gå i den riktningen och ta det ett steg längre, säger Resident Evil-producenten Masachika Kawata.

Capcom hymlar knappast med avsikterna att göra Resident Evil-serien än mer actionfokuserad.

– Ser man på marknads-datan [för skräckspel] så... marknaden är liten, jämfört med antalet exemplar Call of Duty och alla de här actionspelen säljer. Ett Resident Evil-skräckspel skulle antagligen inte kunna nå de siffrorna.

tycker precis som flera ovanstående. Sätt egen titel på Actionliren och skapa Resident Evil spel som tilltalar de riktiga fansen av de gamla spelen. Eller för all del, vill ni behålla titeln på actionliren, skapa en ny titel för survivalhorror spel!?... 26/03 För jävla tråkigt att de ska va så.. Tycker dom ska gå tillbaka för dom rikta fansen! av spelen ( som 1-3 ) 25/03 Vi har sett Operation Racoon City, vi behöver inte mer :/ 25/03 Otur för dem då att de senaste spelen suger balle och har ingenting som är tilltalande. De gamla spelen må ha varit flummiga med dialoger så fåniga att man bryter ihop men 2:an och 3:an är fortfarande utan tvivel bättre än 5:an. 24/03 Där sprack allt hopp om att den serien någonsin skulle kunna vända.. Re 0,1,2,3 <3 24/03 Burn the heretic 24/03 "Marknaden" är folk. Det är folk som indirekt bestämmer vad som ska tillverkas. Och eftersom alla bara köper CoD vill alla företag göra sådana spel. Det är helt enkelt det folk vill ha. Det släpps ett nytt CoD-spel varje år och folk tröttnar helt enkelt... 24/03 Jag måste säga att Resident Evil 1 och 2 var bra när de kom. Var en riktigt grym upplevelse. Fast när jag körde 4:an för första ggn (hos en kompis som har konsoller) så tyckte jag det var mycket bättre. Bättre känsla, bättre styrning. Ja, allt var bättr... 24/03 Ohh Crapcom. 24/03 Dead Space 2 skulle jag väl påstå var det bästa som hänt SURVIVAL HORROR på många många år. Fantastiskt spel som gjorde allt rätt där Resident Evil på senare år bara gjort fel. Påminde mig starkt om Resident Evil 2 faktiskt. Sen att Silent Hill och Resi... 24/03
Skicka en rättelse