Watch Dogs

Att #Ubisoft skulle vinna årets presskonferensfajt var det inte många som trodde. Att de dessutom skulle stå för den tveklöst största snackisen var om möjligt en ännu större överraskning. Men #Watch Dogs finns och gameplay-uppvisningen i en stad där vi kan hacka och kontrollera i princip allting fick oss att darra av upphetsning. Att det dessutom tillhör den här generationens titlar gjorde att väntan på nästa med ens kändes kortare.

[video=11704]

Assassin's Creed III

När Assassin's Creed riktar blicken västerut är det mycket som är nytt. De dammiga gatorna i Konstantinopel och renässansartitekturen i Florence har bytts mot granskogar och vidsträckta vinterlandskap. I den sju minuter långa trailern får vi stifta bekantskap med den dramatiska naturen men bjuds självklart också på en strid signerad den eviga kampen mellan assassiner och tempelriddare.

[video=11699]

South Park: The Stick of Truth

#South Park-spelet ser mer och mer lovande ut. Kommer det hålla hela vägen? E3-rullen cementerade intrycket att den säregna South Park-känslan faktiskt kommer att bibehållas. Nu återstår bara att se om spelet blir kul också – men å andra sidan kommer vi alltid ha den episka och bisarra trailern från E3 2012...

[video=11681]

Tomb Raider

"Nystart" används så ofta att det börjar kännas ofräscht. Utgivare försöker dölja att de släpper samma spel för tolfte gången genom att kalla det "nystart" och skippa ordningsnumret. Men Lara Crofts nya känns annorlunda. Det känns som ett ärligt menat försök att göra ett #Tomb Raider för vår tid, med en huvudperson som slår sig, blir skitig och stönar utan sexuella undertoner. Kanske är hon redo att ge Nathan Drake en match?

[video=11682]

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch

#Ni no Kuni körde sitt race i L.A., fjärran från strålkastarglansen hos de västerländska blockbuster-kanonerna. Men den som gav sig tid att se den varma trailern såg ett färggrant bevis på att det unika samarbetet mellan #Level-5 och den japanska filmjätten Studio Ghibli kan bli det mest intressanta rollspelet från öst på alldeles för många år.

[video=11675]