Inget GTA 5-datum när Take Two redovisade sämre försäljningssiffror än väntat. Men framtiden ska ändå vara ljus.

Gårdagens finansrapport från #Take Two Interactive gav inga besked om när #Grand Theft Auto V släpps. Istället berättade företaget att försäljningen av stortitlar som #Max Payne 3 och #Spec Ops: The Line inte nått upp till förväntningarna, vilket sänkte företagets ekonomiska resultat för det gångna kvartalet.

Max Paynes Hawaii-skjorta gick inte hem i tillräckligt många stugor.

Tre miljoner sålda Max Payne 3 är alltså lägre än beräknat, men det dlc-material som kommer släppas under hösten tros förbättra de ekonomiska siffrorna, säger företagets vd Strauss Zelnick. Och istället för att deppa ihop ser företaget ljust på framtiden, där hoppet det närmaste året står till #Borderlands 2 och #Bioshock Infinite. Och givetvis kommer GTA V dra ett rejält lass – när det nu släpps.

[video=10120]

Den första GTA 5-trailern.

Som vanligt när det gäller Grand Theft Auto spekuleras det vilt kring releasedatumet. Ger man sig in i gissningsleken och tar statistik som argument släpps GTA 5 i vår, detta eftersom #Rockstar släppt en stortitel under våren de senaste tre åren. Nämligen: #Red Dead Redemption 2010, #L.A. Noire 2011 och #Max Payne 3 i år.

Så, Grand Theft Auto 5-release i slutet av maj 2013?

Det här med cutscenes verkar vara en vanligt förekommande trend bland moderna spel. Tack vet jag gamla goda max payne I och II som hade korta cutscenes och 90% spelande. 14/08 Nu brukar det vara spelen man kritiserar och diskuterar i ett spelforum, annars kan man gå till en viss annan sorts forum, om det är folks åsikter man vill kritisera. Och jag kan faktiskt inte alls hålla med om det du säger. Visst, spelet tog ifrån en... 02/08 Gör på flera olika sätt, beror ju på om det är soffan eller fåtöljen, men som sagt i fåtöljen så har jag antingen ett litet bord framför mig, som går att rulla över kanten på fåtöljen. Typ du vet ett sånt som man kan ha i sängen för att servera frukost.... 02/08 Håller fullständigt med, ett "äkta" Max Payne tror jag nog hade sålt ännu bättre då det kunnat locka både trogna fans och nya spelare, inte som detta (besvikna fans och nya spelare). Får hoppas de lär sig till nästa gång att spelserier ofta mår bäst av... 02/08 flopp vet jag inte om man kan säga att det var,, 3 miljoner sålda ex är ändå mycket,.. 02/08 Hur funkar det att lira med mus och tangentbord om du sitter i en fåtölj? 02/08 Ja, så kan man givetvis resonera men om vi inte ska kritisera och diskutera varandras åsikter så blir det ju rätt poänglöst att torgföra dem till att börja med? Det som skiljer spel från film är just interaktivitet och därför så hävdar jag också att spe... 02/08 Ja det verkar inte bättre än att soffan blir mjukare och ölet godare om man spelar på en utdaterad hårdvara. 01/08 Japp, alla de spelen har fantastiskt berättande (har inte spelat alan wake), och även MP3 har ett fantastiskt berättande. Sånt är livet, smaken är delad, deal with it. 01/08 Kan ju lätt säga att ett spel som säljer mer än en milljon ex är ett vinstdrivande spel då MP3 sålt 3 millioner. dryga 350kr per ex ggr 3 mille. oj det är j....vla massa pengar. exact 1050000000 01/08
Skicka en rättelse