Få spelare kör bil inifrån bilen, därför lägger Codemasters resurserna på annat.

Nyligen tillkännagavs racinguppföljaren #Grid 2 och många mungipor pekade uppåt. Men #Codemasters besked om att spelet inte kommer vara körbart från cockpit-vy har sänkt några av dem igen. Dumhet? Snikenhet? Ondska? Nej, kalla hårda data.

Beslutet baseras på statistik från Codemasters racingspel och siffrorna visar att endast 5 procent av spelarna använder vyn inifrån bilen. Genom att skippa cockpit-vyn får man mer resurser till utseende, geometri, fysik, ljussättning och annat, säger producenten Clive Moody till Eurogamer.

Han sticker inte heller under stol med att den nuvarande konsolgenerationen begränsar vad man kan göra. Codemasters resonerar som så att konsolernas begränsade kraft bättre används på områden som de flesta märker, istället för att koda funktioner som få av spelarna använder. Vad säger du om deras resonemang – gör de rätt eller fel?

Första Grid 2-trailern:
[video=12104]

Visste inte detta innan jag köpte spelet. Jo ratt och cockpit vy vill man köra. Blev att köra med Xbox kontroller istället. Inte kul. Någon som vet varför spelet heter Grid 2? Känns inte alls som samma spel. Fysiken känns mer som Need For Speed Run. Nä,... 02/06 vadfan, nu blir det inget köp av detta. 14/08 FAAAAAAAAAAAAAN! Helvete om dom förstör detta spel. :((( 14/08 Du som använder otillräcklig utrustning ;) 13/08 Enligt deras marknadsundersökning så tappar de ca 5% av spelarna (som redan nämnts) och detta mot en 50%-ig reducering av tillverkningskostnaden (ingen cockpit). De är inte bara lata, men även smarta. Kanske är vi svenskar lite för krävande? Vill vi ha... 13/08 Tycker den är helt klart bäst för mej också... Men har dom kommit fram till att de inte är så många som spelar inuti bilen så är väl de inte hela världen tycker jag... men som sagt blir nog en del sura miner som vill maxa sin bilsimulation. 13/08 Är väll lite beroende på spel. Körde motorhuv innan men när jag bytte upp mig till storlek 47 på dataskärmen är det cockpit-vyn som gäller i de flesta spel. Tom i Forza 4 där jag inte kan använda G25-ratten utan får förlita mig på den luftburna trådlösa... 13/08 Codemasters, jag trodde på er... Inte änns kul... D; 13/08 Kan man förvänta sig något annat av en arkadracer utvecklad av casualgamers. 13/08 Kör alltid i bilen när jag spelar bilspel. Det är inte bara lättare att köra utan ger också bättre insikt på vart bilen är på väg än utanför bilen. 13/08
Skicka en rättelse