David Braben snackar flerspelarläge och visar upp tidigt gameplay från hans Kickstarter-spel.

#Elite: Dangerous heter ett Kickstarter-projekt signerat David Braben, mannen vars rymdhandelssimulator #Elite spelades frenetiskt av många pc-lirare då det begav sig på 80-talet. Elite: Dangerous är ett försök till en modern tappning av rymdklassikern, och nedan kan du se en helt färsk utvecklingsdagbok som visar upp hur arbetet med spelet fortskrider.

I dagsläget har 589 000 pund av 1 250 000 efterfrågade samlats in, med 39 dagar kvar. Om allt går enligt planen ska spelet släppas exklusivt för Windows i mars 2014.

Den har ju ökat sedan de lade upp den senaste videon, första dagarna pledgade endast de riktigt inbitna, de som alltid gillat Elite och bara väntat på att en uppföljare skulle komma. Jag är utan tvekan en sådan person, jag har väntat så länge att jag... 27/11 Men vi får vara positiva och hålla tummarna. Blir spelet av kommer alla som inte vart med och stöttat spelet sitta där sen med sitt nyinköpta Elite och undra varför de inte trodde på Spelet :) 27/11 Nja jag e ganska orolig, det har stannat av ganska kraftigt de senaste veckorna. Känns som att denna tid på året kanske inte är optimal att samla in pengar till detta på då det är jul med allt vad det innebär om inte allt för länge. 27/11 kul å se lite gameplay... såg ganska najs ut faktiskt och verkar "fast-pased" i striderna å de är ju gött så där blir fina dogfights :) Och sen får man oxå tänka lite på vad Braben har lagt upp att med... längst ner på Kickstarter sidan så står de: "Fun... 27/11 Ser verkligen fram emot det här, men sablar vad åksjuk jag blev redan i klippet. Bådar inte gott tyvärr. :( 27/11 Tror du har fel, SC är allt som Chris sade Freelancer skulle bli och detta var innan Eve slog igenom. Anledningen till populariteten är att han är en legend samt att han kunde visa upp en imponerande video. Jag tror både Elite och SC kommer bli en succé... 27/11 Förstår inte vad du menar, i denna takt kommer projektet att ha nästan £1 700 000 den 4:e Januari. :) 26/11 SC är snyggt (tack vare CE3) men inte mycket mer än så. Gissar på 100k spelare samtidigt när spelet är nytt och därefter droppar det till 10k då folk tröttnat på ett universum indelat i temporära serverinstanser. Tror faktiskt SC kommer floppa eftersom... 26/11 Vill också att nya Elite skall bli verklighet, därför hoppas jag på videos med lite mera ompf så att folk får upp ögonen för det och pengarna börjar rulla in. 26/11 Är väll det dem gör? de uppdaterar ju med ny info ganska regelbundet. Jag måste dock hålla med om att de gärna får visa mer för som det ser ut nu så kommer spelet inte klara målet om det fortsätter i denna takt :( MÅSTE HA ELITE!! 26/11
Skicka en rättelse