"Höst i Marcuria. Årstiderna ändras. Livet går vidare, vi vänder sida, kapitel för kapitel", säger utvecklarna bakom Dreamfall Chapters.

Glädjen var stor när vi i höstas berättade att #Dreamfall: The Longest Journey till sist skulle få en uppföljare i #Dreamfall Chapters. Nu kan vi visa första bilden (just den ovanför) och presentera mer information om Ragnar Tørnquists nya saga.

Spelet går nu under namnet Dreamfall Chapters: The Longest Journey och i en bloggpost beskriver utvecklarna bilden så här:

– Höst i Marcuria. Årstiderna ändras. Livet går vidare, vi vänder sida, kapitel för kapitel.

Det är en tidig "work in progress"-bild och därför saknas myllrande stadsliv. Men skalan på platserna ska vara "mycket, mycket större" än i föregångaren. Berättelsen utspelar sig en tid efter händelserna vi upplevde där. Saker har förändrats – men vi får ännu inte veta hur. Och där förra titeln tog plats under vintern kommer vi den här gången få uppleva alla årstider.

Mycket snart kommer vi få veta mycket mer. Och vi kan knappt vänta. Eller hur?

Älskade TLJ och Dreamfall (dags att spela om och fräscha upp minnet). Trevligt med en uppföljare. Kände samma sak för Syberia 1 & 2. Sen funderade jag pà om det finns nà mer äventyrspel därute som vart lika bra och i samma stil som man glömt bort, humm... 26/01 Tørnquist har sagt: “We're making Chapters for fans of The Longest Journey and Dreamfall for fans of story-driven games and adventures, for PC gamers. That's really not the best pitch to a publisher — but it is the best pitch to our core audience." Gill... 25/01 Nice! Hade faktiskt glömt bort att Chapters är på g, så tusen tack för påminnelsen FZ! :D Måste försöka hinna spela ut orginalet vilket jag aldrig gjort förut samt Dreamfall igen. 25/01 Äntligen börjar det hända grejer med den spelserien. Har saknat en uppföljare länge nog nu :) Hoppas att de kan leverera. Kommer bli första gången som jag bidrar till en kickstarter. 25/01 Den längsta resan, sicken klassiker. Det svenska röstskådespeleriet för svenska versionen var riktigt bra utfört vad jag minns :) Spelade senast igenom spelet för 2 år sedan på engelska på steam. 25/01 TLJ (DLR) på svenska - bra skit! :) 25/01 Får ta och hålla med. The Longest Journey och Dreamfall berörde otroligt och är även mina absoluta favoritäventyrsspel. Plånboken ready! 25/01 var inte föregångaren till Dreamfall och LTJ Atlantis 1 och 2.. eller har de inget med varandra att göra? 25/01 Måste ta tag i Dreamfall och spela igenom det nån dag. Har Dreamfall på skiva.. med.. starforce (orsakade minst en dvd spelare/brännare att haverera).. och de skivorna kommer aldrig i min burk någonsin! Eftersom jag redan äger spelet, tänker jag minsann... 25/01 Ser klart fram emot detta då föregångarna var ett par absoluta favoriter. Hade helt missat att de börjat med en fortsättning. Blev ju tvungen att ta och logga in på deras forum, vilket jag tydligen inte besökt på ganska exakt sex år. 25/01
Skicka en rättelse