Patrick Bach, Dice, sa att mod-scenen är på nedgång. Något som DayZ-utvecklaren inte alls håller med om.

Patrick Bach från svenska #Dice sa nyligen i en intervju angående #Battlefield 3 att han var rädd att mod-scenen var på väg att dö ut. Det gjorde honom nedslagen.

– Det är ledsamt att säga. Vi har sett en del coola moddar men med tanke på att spel blir alltmer komplicerade att bygga blir det också mer komplicerat att modda dem. Så vi ser en nedåtgående spiral. Sorgligt men sant.

#DayZ-utvecklaren Matt Lightfoot håller inte alls med. DayZ, en #Arma 2-mod, har fortfarande stor publik. Tusentals följer olika streamar varje kväll.

– Han sa något om att "mod-scenen är död". Ja, då har vi uppenbarligen begravt den levande, eller hur?

Lightfoot berättar att han älskade Arma för sin flexibilitet.

– Du kunde ladda ner en modd och få ett nytt flygplan. Det var så många moddar och det fick mig att fortsätta spela. Jag har lagt ner tusentals timmar på Arma innan DayZ ens släpptes, och moddarna har förlängt livstiden på ett gränslöst sätt.

Lightfoot säger avslutningsvis att han inte ser mod-scenens död inom en överskådlig framtid, och lyfter fram #Black Mesa som ett lysande exempel på varför.

Moddar hade ju inte direkt förhindrat deras expansioner, dock så hade dlc's sett ut som skit när dom är så tafatta på content ifall man hade mods att jämföra mot, dom hade blivit tvugna att kasta bättre content på en än en ny motorcykel och 2 vapen liks... 14/07 Vilket FUD. Det är inte svårare än att prioritera mod-support över annat. Det här handlar mer om attityd än att det skulle vara svårt och krångligt. Klart det kräver en viss instats och kompetens men det gör allt annat också. Satsa mindre pengar på mark... 12/07 Säga vad man vill om Skyrim, men det går inte att nämna spelet utan att tänka på det jordskred till modcommunity som växt fram sedan de släppte Creation Kit. En hel dimension av Skyrim är ju moddarna. Senast idag såg jag en där man kunde skaffa en kanin... 12/07 Konstigt? Dom tillåter det inte.. Förstår dem dock, har dem ej med mod stöd så kommer folk inte spela spelet lika länge = mer pengar att tjäna och mindre gnäll från konsollnissar som inte kan få ta del av scenen.. Trisst 11/07 Smakar mer än det kostar måste ju vara ganska bra? ;) 11/07 Jag har iaf HELT slutat köpa DICE-spel... Någon gång får det vara nog. Och det vart det redan INNAN dom släppte BF3... Räckte ju med att läsa om löftena inför BF3 och sedan läsa folks reaktioner när det uppgick att man officiellt hade ljugit! 11/07 Efter lite enkelt googlande har jag kommit fram till att det finns minst 506245 olika modifikationer i Steams workshop, och detta sedan starten i oktober 2011. (http://steamcommunity.com/games/SteamWorkshop/announcements?p=13 http://steamcommunity.com/w... 11/07 Spel håller knappast på att bli för "advancerade". Varför finns annars CryEngine 3 SDK, Unreal Dev Kit, alla moddar till spel som Skyrim, Source-motorn, etc? Lägg ner DICE. Ni skämmer ut oss. 11/07 @Redstar Så sant. Skulle säga att mod-scenen är ungefär om inte lika stark idag som den var 10 år bakåt då tänker jag på alla spel och inte bara dem mest populära. 11/07 Skulle de finnas moddar till BF3/4 så skulle spelet vara längre och då skulle dom inte kunna slänga ut ett nytt spel varje år. Plus jag ser inte varför alla ska klaga på Dice när CoD hade en mega stor Mod community men dom döda den direkt i Mw2 11/07
Skicka en rättelse