Keiji Inafune försvarar likheterna mellan robotpojkarna i Mega Man och Mighty No. 9.

Det går undan för Mega Man-pappan Keiji Inafunes Kickstarter-projekt #Mighty No. 9. På bara några dagar nåddes målet och mycket talar för att alla bekräftade bonusmål också kommer nås.

Men en del har ställt sig frågande till likheterna mellan Mega Man och Beck, huvupersonen i Mighty No. 9. Något Inafune förklarar med att det är hans stil.

– Beck må likna Mega Man vid första anblick, men det är för att jag skapat honom. Artister har sin egen stil och blir bekväm med den, så det de gör kan se väldigt likartat ut. Picasso-målningar ser ut som Picasso-målningar. Och det här är min stil. Jag kan inte hjälpa det, kan inte förändra den. Den är vad den är.

Inafune pekar också ut flera skillnader mellan de två robotpojkarna. Medan Mega Man är blå är Beck mestadels grå. Hjälmarna är olika, ögonstorlekarna likaså och Beck har ingen kanon på armen. Inafune tror inte att #Capcom kommer ta illa upp, för från hans sida finns ingen illvilja.

Planen är att Mighty No. 9 ska släppas i april 2015.

Att han inte kan förändra den tror jag inte riktigt på, men att han inte vill förändra den är helt okej för mig. ;) (Okej jag vet, ordgrant! :D) Älskar stilen. :) 04/09 Hade inte anmärkt om spelet var planerat att släppas i början av nästa år, men nu är det beräknat, inte bekräftat, att släppas April 2015, då har nästa generation varit ute i nästan 1½ år. Tror att man kan missa en hel del spelare på det sättet, om de... 04/09 Med tanke på att det är väldigt uppenbart att Inafune vill fortsätta med serien men inte fick för Capcom och att vi som har backat redan har finansierat projektet så fattar jag inte vad som är problemet. 04/09 Tror att tillräckligt många vill ha spelet för dessa format och så länge de vill det ser jag inget fel i det. Det är detta som gör att Kickstarter får fler och fler donatörer, utvecklarna lyssnar på sina kunder till skillnad från vissa andra företag som... 04/09 De lär ju få ändra sina strech goals däremot. Om de kommer upp i 2.5 miljoner så ska de släppa Ps3 och Xbox360 version, på ett spel som ska släppas 2015... Noooooooooo. 04/09 Det han säger är sant, det finns en anledning till att man oftast kan känna igen vem som ritat något endast baserat på stilen på samma sätt som man känner igen en viss grupp även om man inte hört låten innan. Har svårt att se hur Capcom skulle vinna det... 04/09 Det var väl just därför alla donerade pengar? 04/09 Såklart han måste säga sånt här (fast vi alla vet att det "egentligen är samma", säkert någon annan aktör med jättemånga advokater som sitter och håller på ett papper där det står "JAG ÄGER ROCK/MEGA MAN". 04/09 Ja, jag bryr mig inte heller. Speciellt inte eftersom det är skaparen av originalet som gör "uppföljaren". Jag hoppas bara att kontrollen och spelet blir så bra som det ser ut på bild och papper just nu. Detta kommer jag verkligen se fram emot. 04/09 Klar som fasen att det är likt, är det inte själva poängen? 04/09
Skicka en rättelse