Tårarna har torkat, ångesten har släppt. Med The Wolf Among Us vill Telltale väcka nya känslor.

Att leverera efter #The Walking Dead kan vara det svåraste #Telltale någonsin har gjort. På ett ögonblick gick de från halvintressanta #Jurassic Park och #Back to the Future till att bli unisont hyllade och få de mest hårdhudade spelarna att gråta floder.

De lärde oss att traditionellt gameplay knappast är det viktigaste för att skapa ett mästerverk. Det räcker med bra berättande och hjärtskärande val. Och med #The Wolf Among Us lär de oss att de bemästrar mer än ångest och våra tårkanaler. En rasande raffinerad mordgåta är flera sjumila kliv från de känslor Telltale väckte förra året. Men med bra berättande fångar de oss igen – och får det att se så lätt ut.

Fredrik Eriksson,
Skribent

The Wolf Among Us: Episode 1 – Faith

[video=15519]
"Bara ett fåtal gånger mister berättelsen mitt fulla engagemang. Det kan handla om en kort kvart utan det riktiga rappet eller en dialog utan den vassaste eggen. Det träffar inte heller lika djupt som i #The Walking Dead, den liknelsen måste jag ändå lyfta fram. Bigby är ingen Lee och Snövit är ingen Clementine. Förvänta dig inte det. Men å andra sidan spelar de huvudrollerna i något alldeles unikt: en historia som blandar nergångna sagofigurer med kalla mord och en kallare värld. Vart den än må bära kan ingen veta men jag har en känsla av att min blir en ynnest att följa. Det blir nog din också." Läs hela recensionen

Fredrik Eriksson
[score=5;l]


Pokémon X & Y

[video=14237]
"Mitt i alltihop dyker en grabb upp för att dansa lite framför mig och säga att han är glad för att vi är kompisar. Och det är då jag inser att Pokémon trots allt inte har någon övre åldersgräns. I början av äventyret hade jag tyckt det var en onödig och fånig scen, men nu när världen lyckats sätta klorna i mig upplever jag den som genuint värmande. Det är helheten som gör det möjligt. En indragande värld som sprudlar av liv och aktiviteter, som inte kommer göra någon Pokémon-fantast besviken. Det är bara att konstatera att jo, man måste faktiskt fånga dem alla. Igen."
Läs hela recensionen

Mattias Frost
[score=4;l]


NBA 2k14

[video=15477]
"Allt som allt fortsätter #NBA 2K14 att blanda högt med lågt. När allt stämmer är den världens kanske bästa sportsimulator, som gör saker inget annat spel vågar. På planen funkar det mesta galant med magiska toppar. Tyvärr blandas det med en grafik som stundtals är häpnadsväckande dålig och menyhantering som skriker efter en skicklig UX-designer." Läs hela recensionen

Thomas Arnroth
[score=4;l]


Sonic: Lost World

[video=15492]
"Det är inte enkelt att sätta ett betyg på den här typen av bergochdalbana till upplevelse. Det är så många vitt skilda aspekter att ta hänsyn till. Med några timmars distans till äventyret kan jag dock konstatera att det positiva kan kliva upp på prispallen som knapp vinnare. När spelet är som bäst, vilket det faktiskt är ganska ofta, är det riktigt bra. Och det är de bitarna som etsar sig fast i mitt minne."
Läs hela recensionen

Mattias Frost
[score=3;l]

Skicka en rättelse