#Arma II-modden DayZ blev otroligt populär när det släppte lös konfliktbenägna spelare på en ö tillsammans med vapen och zombier. Sedan dess har skaparen Dean Hall och hans studio jobbat på en stand alone-version som dyker upp som early access-spel på Steam under nästa år. Den som förväntar sig ett mästerverk lär dock bli besviken, menar Hall:

– Jag tror att vissa kommer bli besvikna för att det inte är något snyggt mästerverk fullt av funktioner, meddelar han i ett inlägg på forumet.

Han betonar att det verkligen handlar om en alfa i ordets sanna bemärkelse, och uppmanar alla som är osäkra på spelet att vänta, titta på livestreams, läsa recensioner och bilda sig en ordentlig uppfattning. Early access-versionen av spelet är till för de trognaste fansen som vill var med och forma upplevelsen – andra kan skaffa spelet ett halvår senare, när det är mer polerat.

Vi vet fortfarande inte när den mytomspunna alfaversionen anländer. Läs hela inlägget om du är intresserad av tekniska detaljer kring utvecklingen av #DayZ.