Igår berättade vi om #Metro Redux, en påstådd samling till pc, Playstation 4 och Xbox One bestående av #Metro 2033, #Metro: Last Light och allt dlc-material. Nu bekräftar #Deep Silver ryktet. I ett inlägg på den officiella sajten som de döper till skriver de:

– Vi skulle kunna ta till ett "Vi kommenterar inte rykten och spekulationer"-uttalande och låtsas som om det regnar. Men sådana är rätt tråkiga att läsa. De är också rätt tråkiga att skriva. Så vi tänker kommentera det istället. Är Metro Redux på riktigt? Ja. Vi har aldrig gjort någon hemlighet av att vi vill ta Metro till nästa generations konsolhårdvara.

"Verkligheten mer spännande än läckan"

De två bilderna vi såg igår var tagna från en gammal intern presentation som gav oss bitar av sanningen men samtidigt innehöll hypoteser och placeholders. Kan det vara så att Metro Redux är mer än en samling? Deep Silver varken bekräftar eller dementerar.

– Som du märker är vi inte riktigt redo att avtäcka #4A Games första nextgen-konsol-projekt, men vi kommer göra ett tillkännagivande på den här sidan av E3. Och vi tror att verkligheten är betydligt mer spännande än det utdaterade materialet som läckte.

Uppmärksamma läsare märker nog att Deep Silver två gånger om i brevet nämner konsoler och bara konsoler. Kommer inte Metro Redux till pc? Vi håller tummarna.