USA vill vidareutveckla prototyper - kan vara i bruk redan om fyra år.

Railguns, Quake-seriens mest pricksäkra vapen, kan bli verkligheten redan om fyra år. USA:s flotta tror i alla fall tillräckligt på tekniken, som kan skjuta projektiler i sju gånger ljudets hastighet, att de bett brittiska BAE Systems att vidareutveckla sina prototyper. Om allt går som det ska kan de vara i bruk redan 2018.

Det finns dock ett par hinder att överkomma innan soldater, likt Arnold i Eraser, springer runt med en railgun i varje hand. Mängden elektricetet som krävs är enorm och temperaturerna i eldgivningsröret är så höga att material kan förvandlandlas till plasma.

Tack till ifeelnothing för detta #nyhetstips!
Jag blir så förbannad. Ska det verkligen krigas fortfarande när man insett hur ensamma vi är i rymden redan. Men nej, vi måste slåss om saker på detta jordklot. Patetiskt är det, upplyst, my ass. 25/04 Det är inte många människor som kan vända något så destruktivt som vapen till något possetivt. Våld föder alltid mer våld, alltid, och har alltid gjort. Människor klarar i regel inte av makt utan att korrumpera sig själv och sin omgivning, det är bara... 21/04 Allt i världen är inte vackert, men det blir inte bättre för att man blundar för det som är fult. Rätt vapen i rätt händer och vi kan bygga ett paradis på jorden utan klassförtryck och där alla är demokratiskt delaktiga i sina egna liv snarare än att... 20/04 Åh, det här har verkligen SÅ mycket med spel att göra. FZ briljerar ännu en gång. 20/04 Hur går det med utvecklandet av laser vapen då ? 20/04 Hahaha :) 19/04 vilket är rätt sjukt....det är alltså gasen (i detta fall syret antar jag) men en sak är lustigt om det nu bildas plasta..borde den inte påverkas av det extremt starka magnetfälet en railgun avger eller humm...är vi kanske rent av inte helt lång i från... 19/04 Precis, vilket även nämndes i texten... ;-) "...temperaturerna i eldgivningsröret är så höga att material kan förvandlandlas till plasma." 19/04 Vad många verkar missförstått att detta rör sig om vapen till stora plattformar objekt till att börja med. Det vill säga örlogssfartyg i första hand, stridsvagnar i andra hand. 19/04 https://www.youtube.com/watch?v=wa_vuX5_oAk elden är inte en explotion utan plasma 19/04
Skicka en rättelse