Tre fjärdedelar av amerikanska gamers väljer fysiska exemplar framför digitala.

Valves Steam-tjänst, som är den ledande digitala distributionsplattformen, har varit igång i strax över tio år men en ny rapport visar att en övertygande majoritet av amerikanska gamers fortfarande föredrar fysiska exemplar. 75 procent av de uppskattningsvis 34 miljoner personerna för att vara precis.

Destructiod säger att digitala spel ökar varje år, ökningen mellan 2012 och 2013 är fem procent, men att tre fjärdedelar fortsatt vill köpa spel på skiva är ändå lite överraskande. Konsoler har historiskt sett varit väldigt starka i USA och det är först denna generation som Sony, Microsoft och Nintendo verkligen satsat på sina marknadsplatser, vilket såklart är en bidragande faktor. Det står dock i stark kontrast mot svenska #Paradox Interactive, en utpräglad utvecklare och förläggare av datorspel, som säljer nio av tio spel på digital väg.

Du måste ju ta med nedladdningstiden också, och jag tror väl inte att du laddar ner 50GB Titanfall eller 25GB Watch Dogs på en kvart? 16/05 Installera 2st DVD'er över Steam/Origin: 5-10 minuter. Installera 2st DVD'er över DVD-läsare: 30 minuter. Manuellt hålla på och backa upp/spara sparspel och inställningar: Halvdrygt. Låta Steam etc. hålla koll på det: Svinsmidigt. Viva la Sverige. 16/05 Börjat köpa fler spel digitalt, orkar inte vänta på fysiskt ex. Brukar inte skilja prismässigt ändå, men film å musik köper jag enbart fysiskt. Har dock inget emot att ha dom digitalt också. 16/05 Att du har begränsningar i datatrafik är inget argument som talar emot varför jag ska fortsätta ladda ner spelet istället för att installera de på skiva. Sen är oftast spelen man köper fysiskt bundna med Cd-key till en speltjänst(origin/steam) och på... 16/05 Med tanke på att man kunnat göra så sen PS3 släpptes så känns det inte som det är ngt de bryr sig ngt speciellt om att "fixa" 16/05 Ser det inte som ett vattenhål. Man betalar trots allt fullpris för spelen så sony lär iaf inte bry sig. De förlorar inget på detta, snarare tjänar då folk köper fler spel. Win-win 16/05 Schhh!! ..låt dom inte spärra detta vattenhål perkele! *US PSN har också demos på dom flesta utav sina spel, något som inte finns på EU PSN.. 16/05 Tycker det beror helt på onlinetjänsten som man använder. Gog.com, steam är två tjänster jag använder mig av eftersom de har visat vara sig relativt konsekventa. Men det finns ju andra som jag inte har riktigt lika stort förtroende för, speciellt inte... 15/05 Så länge man kan köpa ett spel från zavvi.com eller liknande för 200 kr som kostar 600 spänn på PSN eller XBox Live kommer jag också föredra skiva framför digitalt. PC-spel köper jag dock enbart digitalt eftersom där finns det lite konkurrens så prisern... 15/05 PC - Digitalt Konsol = Skiva Tar ofta med mig spel till polare som vi kan lira multiplayer på. Annars hade man varit tvungen o släpa med sig hela konsolen varje gång och det är bara drygt att koppla in och ur hemma och hos polaren för en kvälls spelande... 15/05
Skicka en rättelse